Emin_e tuhaf.. bende bir sağlık sorunu olsa dahi aldirmayacaktim ama tüm test tahlil vs ne isterse doktorum yaptırdım. Bebeğimin doğumdan sonra varsa birşeyi bilmek buna göre de bilinçli bir anne baba olmak daha doğru geliyor bana. Doğumda bir sürprizle karşılaşmak istemezdim...
Nitekim şeker yuklemesini yaptırmayanlar o şeyi iykk icemem demişler genetik vs yoksa gerek yok demişler de gizli şeker veya gebelik şekeri varsa önlem alınmazsa ölü bebek dünyaya getirebilir, suyu fazlalasir erken doğum yapabilir, plasenta yaşlanması yaşayıp anne bbebek bağını kaybedebilir vs vs. Sanıyorlar ki vücuda giren herşey penguen gibi ağızdan ağıza bebeğe ulaşıyor.. oysaki bebek midede büyümedigi için alması gereken miktarı alarak gelişiyor..
Ha birde pilav makarna glutenli ve ambalajlı her türlü gıda, pasta, çikolata ,tatlılar, meyveler, limon ve bazı sebzeler tukettigimiz bir çok gıda da şeker bulunurken 50mg glukozdan eminim daha fazlasını günde tuketiyorlardir. Zaten bu içecek de vücudun şekere direncini ölçmek ve direnci yoksa önlem almak için yapılır hiç bir doktor da babamızın oğlu değildir ki bebeğimizi böyle düşünsün ama işte... Beyinler pırıl pırıl. doktorlarin işi gücü yok el ele vermiş bütün çocuklar şeker hastası olsun diye uğraşıyor.