En başta söylemeliyim ki okuyacağınız en uzun doğum hikayesi olabilir. tam 40. haftamda Hiç ama hiç belirtim yoktu ki zaten benim bütün hamileliğim çok güzel geçti çok şükür 🙏🏻 Doktorumun bana doğum için verdiği tarih 9 Aralıktı ve tamda o Gece yatağa girdim ve kasık ağrılarım başladı aşağıya doğru bebeğim 6-7 kere sanki “ Çıkarın beni burdaaaannn “ edasında kendisini itiyordu . Çok garip gelmişti ve ve kasık ağrım 1 saate yakın sürdü. Tuvalete kalktım birde ne göreyimm 🤭 Doğumdan 3 gün önce nişanım gelmişti ve burda okuduklarıma göre peçeteyle siliyosun geçiyor gibi bi durumdu. Ama hiççççte öyle olmadı. Nişan geldikten sonra hemen ped falan koydum çünkü bildiğiniz regl kadar çok geliyodu, sadece rengi açık pembe-kahvemsiydi. Yatağa girdim ve sabaha kadar ara ara ağrımı çektim sonra bi anda kesildi. Bütün gün tıık yok 😓 Eyvah eyvah dedim bu kadar nazlı bi kız olduğunu bilmiyodum çocuğum evladım. Ucundan gösterdi çekti 😬 Bütün günüm gayet güzel geçti sanki gece o ağrıyı çeken ben değilim . Nişanımda gelmeye devam ediyodu hatta endişelendim. Doktoruma sordum o da bebeğin hareketleri iyiyse sıkıntı yok dedi . Maşallah gayet iyiydi. Ertesi gün sabaha karşı 20 dkda bi gelen sancılarım başladı sabah 7den 11 e kadar falan sürdü ama bayaa kuvvetliydi yatakta uyumaya çalışarak geçirdim. Bu arada en yakın arkadaşım ; sıcak su torbam ❤️ Belime dayayıp uyumaya çalıştım ki çoook iyi geldi. Tavsiyemdir. 👍🏼 2 saat uyuyup uyandım sanki bebeğimin hareketleri azalmış gibiydi ve endişelenip doktora gittim. Doktor ilk defa çatı muayenesi yaptı ve 3 cm açıklık var dedi. Arkadaşlar havalara uçtum çünkü hiç beklemiyordum. Bu arada çatı muayenesi öyle acıyanda birşey değil. Kendinizi kasmayın derin derin nefes alın . Doktor birazda ben müdahale ettim doğumunu hızlandırmak için elimle dedi. Bugün yarın doğurursun. Eve bi mutlu gittim anlatamam . 1 saat sonra sancılarım başladı. Şöyle söyliyim yürüyün yada nefes alın derin derin. Doğru nefes almak acıyı hafifletiyor birazda olsa. Dakika tutmaya başladım ve aşırı düzensizdi 10-6-8-5-7 dk arasında gidip geliyo. Ama mutlaka geliyor 😺 Gece 1 e kadar falan böyle sürdü gece 1 den sonra 7 dakika düzenli sancı gelmeye başladı. Kasıklardan girip birazcık canınızı acıtıyor açıkcası. Ama can acımadan olmayacağını hepimiz biliyoruz. 🤐 Bu arada sürekli bi bel ağrısı var . Belinizi sıcak tutun sancı esnasında da yaptırabiliyorsanız birisi size masaj yapsın. Bu da rahatlatıyor çünkü. Sonra birden 3 dakikaya düştü ki artık bu beni baya zorluyordu .Yavaş yavaş suyum gelmeye başladı . Sürekli nişanımda geldiği için ilk algılayamadım ama sonra farkettim ki su ☺️ 3 dkya düştüğüne göre artık hastaneye gidebilirim dedim. Eve çok yakın olduğu için 5 dkda hastanedeydik. Hemen açılmama bakıldı ve 6 cm olduğunu söyledi ebeler. Bu arada gece saat 5buçuk falan. Açıklığa bakıldıktan sonra suyum daha fazla gelmeye başladı. Arkadaşlar saat 8e kadar sancımı çektim koridorlarda. Zordu biraz 🤦🏻♀️ 8de doğumhaneye alındım. Doktor daha gelmemişti. Ebeler ıkınmamı söylediler, doktor gelene kadar. Ikınma isteğim hiç yoktu. Sancım gelince nefesimi tutup morarana kadar ıkındım. Sonra doktor geldi ve o anda sonda takıldı. Sancım geldi ve ıkındım. 3-4 tane morarana kadar ıkınma sonucunda güzel kızım doğdu arkadaşlar ❤️ Ikınırken biraz zorlandım. 08.23te kızım dünyaya geldi 3.100 gr. Biraz zayıf gidiyordu zaten ama zayıf olması normal doğumda benim için daha iyi oldu 🤗 Dikişim varmış 3 tane ama ben hissetmedim. Doğumhaneden kızım kucağımda çıktım. Sütümde hemen geldi ama emzirirken acıdan ağlıyorum. Sabır sabır... Kanamamda var ama sürekli depend kullanıyorum , bu da hayat kurtarıcılardan. 👍🏼 Dün sabah doğdu ve bugün evdeyiz. Şu anda uyuyor, Allahıma şükürler olsun. Allah herkese nasip etsin. 🙏🏻 Soracaklarınız olursa eğer cevaplarım. ☺️