Yazım çok uzun olacak eleştirecek olan okumasın lütfen :)👋🏼
Uzuun zamandır burdayım. Hamileliğimin neredeyse başından beri. (Bu ikinci hesabım). burada çok bilgi sahibi oldum, yeri geldi teselli buldum yeri geldi tavsiye aldım yeri geldi eğlendim. Bana katkısı olan, olmayan tüm annelere adminlerimize çok teşekkür ederim :) rabbim hepinizi bir avazda sağ selamet kurtarsın, Bebek isteyen arkadaşlarımızın kucaklarını rabbim tez zamanda doldursun ❤️ Söze nasıl başlasam. Nasıl anlatsam :) “buraya yazmayı dört gözle bekliyordum” yazmayacağım standart olanı. Her kadın gibi bende başardım 💪 rabbime sonsuz şükürler bende minik sincabımı kucağıma aldım bir Aralık annesi olarak 🐿 . Hamileliğim çok güzel geçti diyebilirim. Kısaca özetle; 6 hafta kadar bulantım oldu (Ramazan’a denk gelmişti) sonra hiiç bulantım olmadı :) bulantıma en iyi gelen şeyde tuzlu kaju oldu 👍🏻 ikili üçlü dörtlü detaylı yaptırmadım. (Her seferinde doktora sordum bi sorun olsa elinizden bişey gelecek mi? Önlem alınabilecek mi? Diye. Her seferindede hayır dedi. Hamilelik boyunca boşuna moral bozup stres yapmamak için yaptırmadım ). 25. Haftada karnim disardan belirginlesmeye basladi. 1 gecede buyudu oda hic 25?haftalik gibi degildi 😁 yani 8bucuk aylik dedigimde sasiriyorlardi son zamanlar. Karni küçük olanlar endişelenmeyin :) (çatlak olmasın diye kakao yağı, Aloe Vera jel krem, e vitamini içeren çeşitli kremler kullanmayı bu haftada çoğalttım çok şükür bi kaç minik çatlaktan başka çatlak olmadı ) 28. Haftada kan uyusmazligi iğnesini 2 doktorda gerek duymadi yapmadi. Eskiden 28. Haftada yapılıyordu şimdi ilk çocukta gerek yok dediler. Ama herhangi bi kanamada ihmal etmeyip hastaneye gitmemi söylediler. 31. Haftadan sonra agrılarım başladı ara sıra belim, daha çok sağ göğsümün altı. Cok cektim ordan 😞 bebek baş aşağı döndüğü zaman ağrılarım dindi. Altında başka bir sebep yatıyor sanmıştım ama gerçektende bebek kafasını oraya yaslıyormuş :) 34. Haftada sanırım genitalde siğil olduğunu fark ettim (bildiğimiz elde çıkan yuvarlak siğil gibi değil) doktorum asit verdi ondan sürerek ondanda kurtuldum.
38+4 saat 12 gibi nişanım geldi zaten ne zamandır bekliyordum gelip gidip kontrol ediyordum. Şeffaf içinde ince çizgi çizgi kanlı akıntı, hemen anladım zaten. Hazırlıyordum kendimi o yüzden panik yapmadım. Sancılarımı evde çekmek amacımdı. 🤣İkinci defa geldiğinde biraz daha koyu kivamda pembe akintiydi. neyse artık zaman geldi diye düşünüyorum 24 saat içinde bitecek her şey. Son hazırlıkları yaptım. Ara ara sancılarım giriyor belime karnımın üst tarafına. Adet sancısı gibi aynı. Kıvrandırmıyor ama rahatsız ediyor. Aklınıza gelebilecek çoğu şeyi yaptım açılmam çabuk olsun Doğum kolay geçsin diye :) ;
38+2 de hurma yemeye başlamıştım 10 tane ile başladım diğer gün 15 son gün Nişandan sonrada 20 küsür yedim açılmam kolay olsundu amacım 🤣 sıcak duş aldım, zemzeme inşikak, inşirah, Meryem surelerini okudum yudum yudum içtim. Eşime bi kaç ayet yazdırdım zemzeme attık. (Burda bir arkadasimiz yazmisti onlari yazdi) tembellik yapip evde 1 set squat yaptim 🤭 bağdaş kurarak oturdum, kelebek hareketi yaptım Bol bol su ictim ayva cekirdegini kaynatip ictim. kati seyler tuketmedim. Size eeen büyük tavsiyem kabızlığınız varsa kurtulun biran önce! Bunun iÇin zeytinyağı iyi geliyor ama ben ihmal ettim midemi bulandırıyor diye içmedim :( yani Doğum belirtisi dedikleri ishal bende olmadı ne yazık ki. neyse evde sancılarımı çekmeye başladım düzenli geliyor mu diye takip ediyorum 17-20-23 dakikada 1 sancım oluyor (belim, karnımın alt tarafı) ama dediğim gibi kıvrandırmıyor beni. Yavaş yavaş arası sıklaşıyor. Gece yarısı oldu ben uyumak istiyorum ama uyumak ne mümkün belli oldu artık geceyi uykusuz geçireceğiz :) Ara sıklaştıkça biraz daha artıyor sancı siz nasıl tarif edersiniz bilmiyorum ama benim adet dönemim sancılı geçer. Onun gibiydi ayni. Dedim “tamam bu Doğum sancısı” yavaş yavaş sıklaşıyor düzenli geliyor. Eşimde benimle sancı çekiyor bu arada :) sancı geldikçe yürüdüm hep, secde pozisyonu yaptım. Türlü türlü şeyler yaptım. Yani eşim içinden “napıyo bu salak” dediyse yeridir 😁 sancılar 10 dakikaya indi ben sancı çektikçe eşim “giyiniyim mi gidelim mi tamam mı? Vs vs. Oda heyecanlandı 😁 daha zamanı var dedim. Sancımın çoğunu evde çekicem 5 dakikaya inince gidicez dedim. Arası cok sürmedi zaten. HaZırlandık kayınvalide anneye haber gitti geçerken aldık hastanedeyiz. (4:00) Güle oynaya gittim 5 dakikada sancı geliyor sadece. Göbeğimde çok belli değildi. Ebe hasta kim diyor 🤣 şikayetin ney diyor 🤣 doğurmaya geldim dedim 🤣🤣 (bu arada ilk kar yağdığı gün gelin oldum ilk kar yağdığında doğurucam diye diye karı yağdırdım o gece 😁) nst çekildi sancılar 40-60 çıkıyor. Doğum sancısı ama yeterli değil. alttan muayene hiç olmamıştım ( kontrol gününe gidemeden doğurdum) çatalda çatım iyiydi ama oda ne 5 dakikada 1 sancıya rağmen açıklığım 1 cm. 😰 Bebek coook arkada sebebi ise kabızlık olabilirmiş! Çok dolusun Bebek o yüzden inmemiş olabilir o yüzdende açıklık yok!! (O yüzden işte kabızlıktan biran önce kurtulun!) Ne zaman gelir Bebek bilmiyorum cok yukarıda dedi belki aksama dedi. Bilmiyordu ama doktorumda ebede yatısımı istedi her ne kadar evde cekmek istesemde yatış yapıldı. Lavman yapıldı. Damar yolu açıldı. Zaten 1 saat geçmişti muayene vs derken. 1 saat daha bekledim Doğumhane katına geldim 🤭 bir Allah’ın kuluda hastanenin duvarına saat aşsaydı keşke sancı sıklığına bakacaktım ama bakamadım o Katta. Ama sancılar sıklaştı ve evde çektiğim sancı bal şekermiş 🤭😁 açıklığıma tekrar bakıldı 3 cm! Ne kadar yavaş ilerliyor. Bi kadın yanında olabilir dediler bende annemi istedim. Bu anneler ayakları öpülesi insanlar. Benden çok sancı çekti, ağzı hep dualı bana sancı girdikçe belimi ovalıyor. Doğurana kadar bıkmadan usanmadan ovaladı. Sizde yaptırın gerçekten çok iyi geliyor. Neyse ebe gelip kontrol ediyor. Ben squat gibi biseyler yapmaya calisiyorum ama olmuyor o anda. Sadece yürüdüm bol bol sancı girdikçe. Burundan alıp ağızdan verdim nefesi ( buda işe yarıyor, burda bi arkadaşımız söylemişti sağolsun) açıklığa bakılıyor 3-3,5-3,5 böyle devam etti bir süre 😞 bu arada buscapon iğne, antibiyotik kas gevşetici vurdular. 4 kez kustum. Öğürmemle Bebek aşağı daha kolay inmiş. Su içmek bir şey yemek yasak dilim damağım kurudu inlemekten 😁 Zemzem’in de hepsini içemedim. Doğumhane katına saat 7:00’de çıkmıştım saat 10:00 gibi suyumu patlattılar. Açıklık 1 saat içinde üç santimden yediye sonra dokuza çıktı. Yavaş yavaş ıkınma hissi gelmeye başlayınca. Bağırdım ıkınma hissi geliyor diye. ( çünkü korkuyorum pat diye çıkacak diye ) 😁 ebe bunu duyunca hemen doktorumu çağırdı. Doktor geldi hadi gidiyoruz diyor. Nereye diyorum doğurucam mı ? Şimdi mi? Nası yani ? 😁 korkuyorum çünkü. Evet dediler gittim oturdum çatala ama oturamıyorum sancıdan. Bacaklarımı o şeylere koymamı istedi ama koyamadım. Ayaklarımı yasladım. Başlıyoruz. Ikınma hissi gelince kuvvetlice ıkın dedi. Ikınıyorum baskı hissediyorum. Kafayı orda hissediyorum sanki orda bi yanma hissi vardı. Bi kaç defa kuvvetlice ıkınmamla balık gibi foşşş diye bişey çıktı 😁 Allahım o nasıl bi rahatlama. Ayrıca öyle çığlıklar atmışımki ıkınırken doğumhanenin dışına kadar duyulmuş. Annem falan dayanamamış uzaklamış 🤭 rahatladım ama atlatamadım acı çekmeyi 🤣 bebek üzerimde istemiyoom istemiyooom diye bağırıyodum. Yani öyle gözlerim falan dolmadı ağlamadım doğruyu söylemek gerekirse. Kendi canımla uğraşıyordum (ben Nası anneyim). Bi baktım çocuk ağlamıyor :/ sanırım kordondaki son kanın bebeğe gitmesi için hemen kesmediler kordonu. Kordonu kesmedik ondan ağlamıyor dediler. Kestikten sonra kordonda kan aldılar sanırım. Bebek giyinirken doktor dikiş atmaya başladı. Kaç tane dikiş var dediğimde kesi atmadık, yırtıkta yok ufak sıyrık var dedi. Kaç dikiş olduğunu söylemedi. Sanırım onları dikişten saymıyorlar. Eski haline dönersin sen dedi mutlu oldum 💪😁 ve ayrıca şaşırdım kesi ve yırtık olmamasına. Bebek 3030 gram doğdu 51 cm. Belki daha kilolu doğmadığı için belkide son bi kaç gün zeytinyağı ile masaj yapmıştım bi kaç defa o yüzden kesi ve yırtık yok. Ve doğumum sadece 10 dakika sürdü. Doktoruma ebelere giydiren görevliye bile hepsine duacıyım 🤲🏻 hepsi hiç tanımadığı birinin bile nazını çekip teselli ettiler. Elimi tuttular güzel sözlerle tutmama izin verdiler 💖 doktorumu cok yorduğumu düşünerek kusura bakmayın dedim. Ne kusuru, senden bu performansı beklemiyordum ama çok güzel geçti Doğum dedi (hep bağırıyordum, çatı muayenesinde tekme attım) 🤭😳. Doğumdan korkmayın sakın. Benim canım çok tatlı olmasına rağmen ben bile başardım. Kendinizi teselli edin. Bu geçici bir şey, biraz sonra hiç ağrım sancım kalmayacak diye :) rabbim banada bu güzel duyguları tattırdı şükürler olsun. Şimdi meleğim yanımda uyuyor. Mis kokulu minik Sincabım 💖🐿
Hepimizin özenle hazırladığı hastane çantası hakkında tavsiyelerim; bende eksiksiz hazırlamaya çalıştım ama sadece kullandıklarımı yazacağım fikir olsun.
-Doğumhane katında önlük ile üşüdüğüm için altıma kalın pijama giydim 👍🏻
-lohusa takımı almadım onun yerine önü düğmeli pijama takımı almıştım çok daha rahat oldu benim için. Yanlız aldığınız pijamanın veya geceliklerin kol kısımlarına dikkat edin. Benimkinin kolun uç tarafı dar olduğu için damar yolundan geçmedi. Serum bitene kadar tek kolumu sokamadım 😁
-depend mutlaka alın. Hasta bezi, ped gibi değil. Gerçekten rahatlık. En başta tavsiye edeceğim şey diyebilirim. Hiç sızdırma yapmadı. Yedek pijama takımına gerek kalmadı. Ben 67 kiloda Doğum yaptım orta boy çok rahat oldu
-hırka, çorap, tülbent, terlik, çıkarken kıyafet
-emzirme sütyeni almıştım. Hiç kullanışlı değil. Orda tecrubesizlik var emzirirken sütyen çok kaba oldu. Emzirme atleti almamıştım hem sütyenle hem atletle uğraşmak zor oldu. 7 günlük olduk hala emzirme sütyenini kullanamıyorum. Ya sadece emzirme atleti yada spor sütyeni diyorlar galiba askılı onları çok rahat kullanıyorum onları tavsiye ederim
-Bebek için hastane çıkışı almadım 2tane 5li kadife takım kullandım.
-ağız mendili çorap, bez, ıslak mendil, pişik kremi
-1müslin örtü, 1 penye battaniye, 1 nohut, battaniye, 1 Polar battaniye hepsini kullandım.
-puset, son tahlil sonuçları
Bunlardan başka bir şey kullanmadım. Rabbim hepinize kolay sağlıklı doğumlar nasip etsin 💖
Kendi yaşadıklarımı belki sizede bi faydası olur diye paylaşmak istedim. Çok uzun oldu hakkınızı helal edin 💖 7 günlük anne olarak sorularınız varsa cevaplayabilirim 🌼🐿