Kendimce uyguladığımı söyleyeyim.
Her gün mutlaka yumurta, meyve, ceviz, sebze, et veya tavuk, 300-400 ml yağsız süt tüketiyorum. Haftada 1-2 balık tüketiyorum(kızartma değil fırında)
Pilav, makarna, ekmek, yağlı yiyecekler, aburcubur istisna olarak yesem de genelde yemiyorum yani haftada bir belki. kafein içerdiğinden ve vitaminlerin emilimini azalttığından çay kahveyi bıraktım, çok canım çekerse haftada bir o da belki. kahvaltısız güne başlamıyorum. yumurta, peynir, zeytin, tahin-pekmez, biber, domates-salatalık(son haftalarda bıraktım kış gelince saman gibi oldular), öğlen mutlaka sebze ve et içeren yemek. akşam da mutlaka sebze ve et içeren yemek.
mesela çorba içeceğine bi kase sebze yesen daha iyi. çorba çoğunluğu karbonhidrat ve besin değeri düşük. yok yere besinsiz bir şeyden kalori alırsın. pilav da aynı şekilde. hiçbir faydası yok. hatta zararı var hem kan şekerini hızlı yükseltiyor hem gereksiz kalori hem de az da olsa arsenik içerebiliyor pirinçler.
Tüm bunlara rağmen çok kilo aldım. :D Bebeğim besinsiz kalmasın diye aç kalmamaya gayret ediyorum çünkü. Böyle bir yanılgıyla ilk aylarda çok kilo aldım. İlk aylarda kilo almamaya özen göstermeni öneririm.