Gizemabc Merhabalar, konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görümcem çocuk doktoru ona sordum önce sizlerin de fikirlerini duymak istedim. Görümcem bebeğin göbeğini koruyarak yıkayabiliriz; ama yıkamasak da olur dedi.
Mervezumra Gizemabc ben doktorumun tabsiyesi ile gobegi dusunce yikadim 2 bebegim yine oyle ykkarim zaten mis gibiler bir acelem yok
Zade Gizemabc Ben silmeyi düşünüyorum ilk bi hafta :) Yıkamam büyük ihtimalle .. riske atmam kuzumu ☺️
Nevinnn 3_melek_annesi bencede benimde ilk çocuğum sonuçta bizi o şekilde büyüttüler gelir gelmez yıkamak mantıklı göbek bağını korursan sıkıntı olmaz diye düşünüyorum yanında bi büyükle:)
3_melek_annesi Nevinnn aynen oyle cok sukur hic bir sıkıntı da yasamadik bebekler temiz ondan suphem yok ama hastane pis diye dusunuyorum
zelis63 Gizemabc ben yurt dışında yaşıyorum normal doğumda 3 gün sezaryanda 1 hafta hastanede kalıyosun ilk gün bebek yıkanmıyor 2. Gün odalarda özel bebek yıkama yerleri var odada ve ebe gelip sana öğretiyor nasıl yıkaman gerektiğini
Symirna Gizemabc ben bir yazida okumustum bebegin vernixi gidiyor ve usuyormus.bu yuzden benim kendi fikrim gobegi dusene kadar yikamamak.ne kadar korusak da bi sekilde az da olsa su denk gelirse sorun olsun istemiyorum😞
Faray Gizemabc Göbek bağı düşünce diyor doktorlar, üzerindeki verniksi o şey ne kadar uzun kalsa o kadar iyimiş
defne55 Gizemabc bende 25 gün önce doğum yaptım göbeği düşene kadar izin vermedi doktor aslında ablamın çocuklarını eve gelince yıkamıştık ama anlamadım her doktorun görüşü farklı galiba
Nurdlmc defne55 yok doktorlar hep öyle söylüyor. Ama hiçbir sıkıntı olmadı bizde yıkadık göbeğini koruyarak. Hatta yıkadıkça göbek daha erken düşüyor bizim 5. Gün düşmüştü
Nurdlmc Gizemabc doğduktan 3. Gün yıkadım. 5. Gün göbeği düştü. Yıkayınca daha çabuk düşüyor. Koruyarak zaten bir sıkıntı olmadı.
Duruswr Bilimsel olarak yenidoğan bebeğin vücudundaki o özel kremsi tabaka nekadar Korunursa okadar sağlıklı. Çünkü dünyadaki hiçbir sabun ve yağ o yenidoğan bebeğin vucudundaki yağ kadar koruyucu ve özel bir tabaka değilmiş. Tavsiyem ilk bir hafta pamukla silin bebeklerinizi o göbek bağı çok yıkamakla değil kurudukça düşer. Ve mümkün olduğunca normal doğum yapmayı planlayın hanımlar. Dünyada özellikle gelişmiş tüm ülkelerde sezeryan doğumu bir seçenek değildir. Mecbur kalındığında uygulanan bir ameliyattır. Doğum süreci nekadar sancılı olursa olsun bebeğiniz ve sizin için doğru olAnı doğal süreçtir. Ve bebeğinze verebileceğiniz en özel hediye bence bu.
Melegimm19 Gizemabc Çocuk doktorumuz,yenidoğan doktorumuz ve yenidoğan hemşiremiz göbeği düştükten birgün sonra yıkamamızı söyledi bizde öyle yaptık 😊