Çok klişe olacak ama sonunda bende doğurdum 💪🏻😂 Evt hikayemi yazıp yazmamakta kararsızdım ama içimden birden yazmak geldi en başından başlıyayım evliligimizin 6. Ayında hamile olduğunu öğrendim çok mutlu oldum tabikide bende eşimde. başlarda herşey normaldi taki 5. Haftaya kadar yavaş yavaş başladı mide bulantılarım gittikçede arttı hiç bişey yiyemez hale geldim hatta su bile içemez oldum. Canım o kadar su içmek istiyoduki korkumdan içemiyodum çünkü içtiğim anda kendimi lavaboda buluyodum artık o kadar çok kusmaktan kan kusuyordum ve hiç birşey bulantımı kesmiyordu. İlk doktor kontrolümde triodlerimin yüksek çıktığını öğrendim ve çok korktum çok ağladım heleki internette araştırdıktan sonra aglaya aglaya bi hal oldum bebege zarar vereceğini düşünüyodum çünkü internette hep bebeğin zihinsel gelişimini engelldiği yazıyordu sonrasında hemen dahileyeye gittim ordaki doktor zehirli guatrım olduğunu söyledi bi şok daha tabi ben iyice kötü oldum artık, eşim annem sürekli beni teselli ediyodu. Daha sonrasında endokrin bölümüne gittim doktorum bunun hamilelik guatrı oldugunu ilacada şuan gerek yok takip altında kalacağımı söyledi ve bulantılarımın guatr yüzünden bu kadar fazla oldugunu söyledi her ay düzenli kontrolümü oldum 4 buçuk aya kadar bulantılarım devam etti. 72 kiloyla hamile kalıp 59 düştüm çok şükürki bebeğimin gelişimi iyi gidiyordu 5. Ayımdan sonra bulantılarım bitti ama bende hala bi iştahsızlık vardı çok fazla yemek yiyemez oldum neyse gelelim o büyük güne çok fazla uzatmakta istemiyorum 🤭 doğum tarihi olarak 18 kasım denildi ben önce özelde çok önerilen bi doktora gidiyodum gerçektende çok memnundum ama doğumuma bir hafta kala doktorum kendisine muane açtı ve oraya geçti muane ücreti ve doğum ücreti arttı tabi bende zaten normal doğum düşündüğüm için ne gerek var devlette doğurayım nasıl olmazsa her türlü acıyı ben çekiyorum dedim ki demez olaydım 😔 Hiçte öyle olmuyormuş keşke kendi doktoruma devam etseydim hiç birşey sağlıktan daha önemli değil eşimin ve ailemin doktorunu bırakma özelde doğur demesine rağmen ben inatla devlete gittim ve 41. Haftamıza geldik benim hiç bi şekilde ne açılmam nede sancım yoktu ama doktor yatmam gerektiğini bebeğin sağlığını riske atmamız gerektiğini söyledi suni sancı vereceklerdi. Neyse ben hazırlıksızdım tabi eve gittim evimi toparladım temizledim kahvaltımı yaptım eşyaları aldık annem eşim ve ben hastaneye geçtik yatışım yapıldı sonrasında çatı muanesi yapıldı ilk defa orda bence kendinizi kasmazsanız o kadarda dayanılmayacak bişey değil. Hiç açılmam olmadığı için rahime balon yerleştirdiler ve bununla açılmam olacağını söylediler neyse saat 12 de yattığım hastanede akşam 8 oldu hala bişey yok ne sancı var ne açılma zaten hastanedeki ebelerde ne ilgi var ne bişey hiç bi şekilde sorduğuma cevap alamıyorum kimse ilgilenmiyo ne zaman doğum olur diyorum bugünde olabilir 2 gün sonrada olabilir diyip gidiyo sesini yükseltiyor yani devlet tam bi rezillik allah kimseyi muhtaç etmesin onlara ben böyle bi muamele görmedim neyse benim artık sancılarım başladı yavaş yavaş gelmeye balonu çıkarttıklarında sadece 3 santim açılmam olmuştu beni sürekli nst ye bağlayıp duruyorlar inanın en zoru nst ye bağlı kalarak sancı çekmek sabaha kadar böyle bir nst bir ayağa kalktım felan derken artık sancılarım dayanamayacak hale geldi gelip muane ettiklerinde sabah 8 buçuk gibi hala açılmam 3 santim yarim santim bile ilerleme yok artık beni sezeryana alın diye yalvarıyorum ama ne mümkün kimsenin umrunda bile değil eşime beni özele götür dedim ben artık dayanamıyorum hemen özeldeki doktorumu aradık normalde böyle bişey yapamayacağını ama ben eski hastası olduğum için beni medicalde 12 de doğuma alacağını söyledi eşim hemen işlemleri halletti kağıt imzaladı çıkacaktıkki devletteki doktorum geldi nereye gidiyosun dedi bende artık dayanamıyorum sezeryanada almıyosunuz özele gidicem dedim, doktor olurmu ya öyle şey dedi çabuk hazırlan seni ameliyata alıyorum dedi allah bin kere razı olsun o doktordan beni yarım saatte o sıkıntıdan kurtardı o hastanedeki tek şansım emre beydi 🙏🏻 Beni hemen ameliyata aldılar ama ben sabah bir kaç damla su ve yarım bisküvi yemiştim bu yüzden spinal sezeryan oldum 9.47 de bebeğim kucağımdaydı 3800 gr 52 santim doğdu o kadar güzeldiki çok şükür sağlıkla kucağımıza aldık güzel kızımı allahım isteyen herkese bu duyguyu yaşatsın şimdi 16 günlük olduk bile çok şükür. Sezeryandan hep çok korkmuştum hiçte korkulacak bişey yokmuş böyle olacağına bilsem 22 saat o sancıyı asla çekmezdim benim tek kötü yanı kendimi çok kastığım için boynum ve omuzlarım tutuldu baş ağrım çok fazla oldu bence sezeryan olursanız mutlaka tam uyutulun onların dışında çıktığımda hiç ağrım olmadı ve çok kolay ayağa kalktım gazımıda çıkardıktan sonra hiç bi sıkıntım olmadı 1 2 günün sonunda kendinize geliyorsunuz. Sormak istedikleriniz varsa sorabilirsiniz ☺️ Çok mu uzattım ne 🤭 Allah isteyen herkese nasip etsin bütün hamilelerinde yardımcısı olsun bi avazda kurtarsın inşallah 🙏🏻 Sıktıysam hakkınızı helal edin buda benim doğum hikayem 🥳🥰