Kızlar 👋🏻 burada hep yorumlarda hala doğmayan bir bebek ile ilgili yazıyordum bazen belki hatırlarsınız. Perşembe günü kontrolümüz vardı sata göre 41+2 ultrasona göre 40+1 olmuştuk. Perşembe kalktım dedim ki beni kesin yatıracak güzel bir duşumu aldım hazırlandım hastaneye gittik eşimle. Doktora gittik, bana yatış verdi tahmin ettiğim gibi. Bizim burada travma Doğum lohusa odaları tek yani her şeyi bir odada yaşıyorsunuz, neyse girişler yapıldı, önlüğümü giydim felan ilk saatler sancılar güzel ama bi kontrol ettiler açılma hiç yok. Fitil verdiler bununla açılmaya destek olacağız dediler çünkü eğer normal olursa gerçekten suni sancısız kesiksiz bir Doğum olacağını söylediler. O gazla ben pilates topundan inmiyorum ılık duştan çıkmıyorum felan zaten hamileliğimde de çok aşırı aktiftim. Neyse Meryem ana otunu suya koydurdum bende işe yaramadı kızlar. Akşam saatlerin ölüyorum artık sancıdan 2 dakikaya düştü gelip bakıyorlar hiç açılma yok. Tam 30 saat hastanede sancı çektim, belinize tenis topu felan koyun nst de bağlıyken sancı çekmenizi biraz rahatlatıyor. Lavanta koklayın bir de yatarken nst de. Neyse doktor geldi böyle değişik şeylerle çatı kontrolü yapacak canım çok acıdı korku filmi gibiydi o malzemelerle yaptığı kontrol. Neyse ben bi 3 4 cm açıklığı duymaya razıyım ve doktor dedi ki çok ilginç bir rahim ağzı her şey yolunda bebek kanalda ve baskı yapıyor aşırı derece ama rahim ağzı doğurmaya hazır değil, bebeği geri tepiyor. 😱 ben beynimden vurulmuşa döndüm. Acil sezaryen dedi çünkü normal Doğum için olan elips şekil bebeğimin başında oluşmaya başlamış biraz daha beklenirse kemiğe sıkışma olabilirmiş. Ağlaya ağlaya sezaryene girdim dedim bebeğimi görmek istiyorum. Belimden uyuşturdular bel ağrısı bir gün çektim, baş ağrısı hala olmadı çok şükür. Ama bütün yapılan işlemleri hissettim ve Doğum esnasında kusmaya başladım bana çok kuvvetli bir ağrı kesici vurarak salaklaştırdılar beni. 15.25 te kızım doğdu onu gördüm Harika bir şeydi yanı ne diyeceğimi bilmiyordum. Benim mi bu dedim sahiplenen olmazsa senşn diye dalga geçtiler hatta 😂 sonra uyandırma odasına geçtim kızımda yanımda hemen emzirdim yanı o ilk 20 dakika emzirme olayını tam dakikasında yapmış oldum. İlk başta dikişlerden zoruma çok gitti bebeğimin ilk altinı alamamak felan dedim böyle olmaz kalk ayağa o gece bebeğimin her şeyiyle ilgilenmeye başladım analık duygusu baya baya indi. Kızlar merak ettikleriniz aklınıza yakılanlar varsa cevaplayabilirim, bizim doğumumuz böyleydi. Allah herkese hayırlı doğum nasip etsin gerçekten hayırlısı neyse o oluyor ben çok zorladım normal diye ebelerim bile artık onca dil altı hapına fitile rağmen olmadığını görünce hayırlısı böyle demeye başlayip beni rahatlatmaya çalıştılar. Normal yada sezaryen bizim anneliğimizi belirlemez, ikisinde de acı çekiyoruz ben ikisinde de anne oluyoruz. Uzun oldu biraz hakkınızı helal edin kızlar.