Burda sürekli doğum hikayelerini okuyordum ama ben asla doğuramam sanıyordum acı eşiğim o kadar düşük ki sinek ısırsa bıçak yarası gibi hissederdim😂 Gelelim asıl mevzuyu 39+3 olmuştum ama hiçbir belirti yoktu ve çok fazla kafaya takıyordum doktorum salı gel bakalım en kötü ihtimal perşembe yada cuma suniyle başlatırız demişti ama asla suni istmiyordum Cumartesi gece ne yapsam ne etsem diye düşünürken aklıma pilates topuyla duşa girmek geldi 😂😂 aldım topu girdim duşa bir iki öne geriye hareket bir iki zıplatma esnetme derken rahmimde birşey hissettim hemen kalktım toptan güzelce duşumu tamamlayıp çıktım uyar girdim sabaha kadar kasılmam oldu ama her zamankinden farklıydı dedim ben kesin doğurcam sabah oldu 10 gibi eşim işe gitti annemle yatakta mesajlaşıyorum ama bir yandan tatlı tatlı uykum var derken lavaboya gittim baktım kanama var yani nişan hemen doğumhaneyi aradım ebeyi bilgilendirdim sancılar 5 dakikaya bir düşünce gel dediler neyse annemler ve gelinimiz geldi tabi ben gülüyorum falan ama sancılar düzensiz yok ya birşey yoktur diyorum hastaneye gitmedim akşam 6 ya kadar evde çektim sancımı 6 gibi gittim ebe açıklık kontrolü yaptı ve 4.5 cm açıklık var dedi tabi ben şok epidıral istiyorum dedim az daha bekle dedi bir saat daha bekledim açıklık oldu 5.5 ama öyle aşırı şiddetli bir ağrı hala hissetmiyorum epidıralim yapıldı odama indim ağrı yok ama kasılma var bu şekilde devam etti birkaç doz verildi en son 9,5 cm olduktan sonra epidurle ara verildi çatala çıktım sancım geldikçe ıkındım bazen çataldan indim demirlerinden tutunup ıkındım yarım saati geçikte bu şekilde devam ettim ama bu ara da çok şiddetli ağrılar başladı doktorum geldi çatala çıktım yarım saate yakın ıkındım ve en son ebe o kadar çok karnıma bastırdı ki ölüyorum sandım o anki basınç alt tarafım da ki sancı baskı derken 2.48 de 3670 gram 52 cm miniğim ağladı ❤️❤️ O an anlatılmaz yaşanır bir rahatlama bi sakinleme bembeyazdı pamuğum tertemiz hemen ilk muanesi yapıldı şuan yanımda pamuk prensesim uyuyor❤️ Doktor kesi atmış yırtılma olmasın diye bana 4 tane dedi ama daha fazla hissediyorum çünkü baya uzun sürdü dikiş süresi içte de var ama ii dikişleri saymıyoruz dedi. Doğumhaneden yürüyerek çıktım şuan en büyük Sıkıntım şiddetli ıkınmadan basür oluştu baya büyük ve aşırı derece de canım yanıyor. Ve bebeğim emmiyor mama vermek zorunda kaldım. Unutmayalım doğum zor bir süreç ama bir o kadar da gurur verici uzun oldu hakkınızı helal edin sorularınızı cevaplayabilirim😘😘