Zen2103 Merhabalar Ben tüp bebek yöntemiyle gebe kaldım. Şuan 23+3 deyim. Sağlık merkezinden tetanoz aşısı için arıyorlar. Doktorum bir sıkıntı olmayacağını iletti ama yine de tedirginim. Aynı durumu yaşayan var mı? Yaptırmalı mıyım?
pyymamm Zen2103 ben hiç yaptırmadığım için yaptırdım detaylı ultrasonumdan sonra ağrı sızımda olmadan atlattım cok şükür
Hamileanneler_25 Zen2103 tabiki de yaptırmalısınız senin ve bebeğin için sonuçta asının ne zararı olabilir . Sezaryen olursan enfeksiyon kapmaman için
gzmuygn Zen2103 hastanedeki aletlerin ne kadar hijyenik olduğundan emin olamadığımız için yaptırmak gerekli.Allah korusun sizin sağlığınız ve bebeğinizin sağlığı için çok önemli.O yüzden yapılıyor zaten doğum esnasında herhangi bir mikrop kapmamanız için.
_HB_ Ben iilk oğlumda yaptrdım 2.dozdan bikaçhafta sonra aniden sancı erken doğum. Oyuzden bu gebeliğimde sordum dr şart değil dedi. Köyde evde doğursan yaptırrdın dedi
ekara Zen2103 bende 2 kez yaptırdım gebelik esnasında. Sağlık bakanlığı öneriyor ama yaptıranda var yaptırmayanda.
Efesevim Bende yaptırdım sadece doğum anındaki aletlerden değil biyerine bişey batar veya keserse napıcaksın enfeksiyon kapıp bebeğini kaybedersen herkes diyoki doğumhaneler temiz hijyenik alakası yok normal hayattada hamileyken başına bişey gelebilir
Bilgeninannesi Doktorunuz bir risk teşkil etmediğini söylüyorsa yaptırın riskli gebeliklerde genellikle yapılmaz. Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah😊
Grhn Zen2103 doğumda enfeksıyona karşı koruyor bir zararı yok bende yaptırdım ihmal etmeyın doktorlarda öneriyor benım ilk aylarda söylemişdi aşıların olacak demişdi doktorum
Guleren Zen2103 canım merhaba.Ben yaptırdım ve doktorum yaptırmalısın dedi.Sezaryen olmak zorunda kalırsan bu aşı bebeğini koruyacak eğer yağtırmaz ve böyle bir durumla karşılaşırsan bebekte ciddi sorunlara yol açabiliyor diye biliyorum.Bence riske atma ol aşını.Rabbim sağlıkla kavuştursun ❤