Sevgili Happy Mom annişleri size 5 saat süren normal doğum hikayemi anlatmak istiyorum 💞 Ben tuncelide yaşıyorum burda sadece devlet hast var burda mı yoksa kayseride mi doğum yapma konusunda çok git gel yaşadım sonra tunceliye karar verdim ayın 3 ünde doktorda randevum vardı tabi beni 9 ay takip eden doktorum izne ayrılınca hiç muayene olmadığım başka bir doktora muayeneye gittim doktor bana herhangi bir doğum belirtim olmadığı için 4 Aralık Çarşamba sabah yatış yapıp alttan vereceği rahim yumuşatıcı fitil (propess) ile doğumun başlaması için uğraşacağını söyledi. Benim için gerçekten zor bir karardı çünkü burda o fitil yapıldığında neyle karşılaşacağımı bilmiyordum en yakın ile elazığa sezeryan için gitme tercihimi yoksa tuncelide deneme fikri mi kararsızdım.🤷♀️ Doktordan eve geldikten sonra annemin getirdiği Meryem Ana otunu annemin zoru ile suya koyduk ben otu hastanede suya koymayı düşünüyordum çünkü doğum sancım yoktu ve sancı başlayınca açılmanın hızlanması için bu otu suya koymalıydım. Otu doktordan gelince suya koyduk. Gece yarısına kadar sabah hastaneye götüreceğimiz eşyaları hazırlayıp yattık. Gece saat 2 gibi sancı ile uyandım. Arkadaşlar gerçekten çok farklı belden kasıklara yayılıyor sabaha kadar sancı çektim bazen düzenli bazen düzensiz geldi. Be. O gece sabaha kadar uyuyamam diye düşünürken paşam dünyaya gelmek için hazırladığını yapmış bile. Sabah 9 da hastaneye biraz gecikmeli gittim. Yatış dan sonra yapılan kontrolde 4 cm açıklığın olduğunu ve propess i koymaya gerek olmadığını söylediler inanamadım. Sonra sancılar düzenli gelmeye başladı ve Bi saat içinde suni sancı taktılar. Açıklık her kontrolde 2 cm artıyordu. 6 cm de suyu patlattılar o kadar fazlaydı ki depend den taşıp bacaklarımdan aktı çoğu zaman nst ye bağlı kaldım. Ama nst olmadığında çömelip kalkma hareketi yaptırdılar penguen gibi yürüyüşler falan derken sancılar beni gerçekten bir ara zorladı ama çok değl yarım saat benim için biraz yorucu geçti. Ama kesinlikle korkmayın inanılmaz derecede korkan biriyken bu muydu dedim. Hastaneye yatış yaptığım 9 civarlarında 13,45 e kadar bunlar oldu. 13.45 de gelen sancı ile bastığım çığlık ile ebeler odaya doldu 🙈 yapılan kontrolde bebek geliyor çabuk diye bağırdılar bana kendimi sıkmamı kesinlikle ıkınma gelirse tutmamı söylediler. Hemen doğumhanede çatala çıktım. Bir kez ıkımdım gelmedi 2.ıkınmamda tüm gücümle bebeği ittirdim ve hiç kesmedim o an doktorum da karnıma bastırdı ve paşam dünyaya gözlerini 13,54 te açtı. Bu kadar rahat bir doğum düşünmemiştim 🙄 kesinlikle Meryem Ana otunun faydasını gördüm 🙏 annem suya koymasa belki de sancım gece tutmayacaktı. Normal doğum için 41.haftaya kadar bekledim ve iyiki dedim. Sizler de sağlıcakla kolayca bebişlerinize kavuştun o kadar güzel Bi duygu ki onla zaman geçirmek. Darısı hepinize olsun❣️ şu an 5 günlüğüz. Ancak yazabildim. Uzun olduysa affola. 😇