Merhaba arkadaşlar benim üçüncü gebeliğim ilk dogumumda yani oğlumda normal doğum yapmıştım ikinci doğumum da aynı şeyi bekler iken hazırlıksız olduğum bı sürpriz le karşılaştım size de anlatmak istedim. Kızıma 31 haftalık hamile iken doktor kontrolüme gittiğimde bebekte gelişim geriliği olduğunu söyledi dikkatli olmam ve iyi beslenmem gerektiğini söyleyip 15 günde 1 muayneler ve sıkı takipler başladı 36 hafta olduğunda ise kızım henüz 1.800 gram di doktor böyle olmuycagini ve bebeği 1 hafta sonra dogurtucagini herseyede hazırlıklı olmamami söyleyip eve gönderdi benim dünyam başıma yıkıldı ama umudumu asla yitirmedim eve gittim gece su yerine 1 litrelik sütü koydum baş ucuna sabaha kadar bitirdim modem almıyordu ama zorluyordum o korkuyla doğru yanlış bilmeden bebek kilo alsın diye elinizden gelen herşeyi yapiyorsunuz. Pazartesi oldu korka korka hastaneye gittik doktor la konusup odaya alındım saat 12 gibi vajina dan verilen küçük bı uyarı cihazıyla (şu an ismini unuttum ama açılmayı sağlıyor) başladık bir saat iki saat derken suyum geldi annem başımda hemşireler doktorum gidip geliyor arada sancım oluyor açılma varmı diye bakıyorlar ama tık yok eşim yanıma girip çıkıyor tabi ben beni o halde görmesini istemediğim için dışarıya yolladim derken saat 7 oldu ben ağrılara dayanamaz hale geldim daha önce de normal doğum yapmıştım ama böyle tarifi imkansız bı acı hissetmemiştim en tuhafida açılmamış 3 santimden fazla açılmamış oldu sancilarimin arasındaki zaman daha da kisalmaya başladı ebe hemsire gelip muayene edip bebeğin başının eline gelmediğini sancilarimin çok olup tuhaflık olduğunu söyleyip ultrasona aldılar sürpriz kızım ters dönmüş meğer bu yüzden doguramiyormusum sezeryana aldılar epidural anestezi oldum biraz heyecanlandım çokçada üşüdüm ilk defa ameliyathane görmek ürpertti tabi ama hiç beklemedigim kadar kolay ve erken oldu sadace el hareketlerini hissediyordum ama acı yok kızımın sesi zaten dünyaya bedeldi yanıma getirmediler sesini duyunca çok heyecanlandım titremeye başladım yaklaşık 20 dakika sonra odaya aldıklarında adelyami kucağıma verdiler oda kalabalık mis dinlemeden gogsumu açıp emzirmeye başladım beş dakika sonra kontrolü için hemsiler aldığında acaba kuveze alirlarmi acaba birşey olurmu derken çok sağlıklı ve 2.300 olduğunu söylediler çok şükür şu an çok sağlıklı ve yaşıtlarıyla aynı kilo ve boyda 2 yaşında umudunuzu asla kaybetmeyin güzel anneler üçüncü bebeğime 18+4 haftalık hamileyim şu an Allah sağlıkla bütün annelerin yavrularını kucağına almayı nasip etsin.