Merhaba arkadaşlar. Sonunda oglumla 38+6 da kavustuk. Biz Oglumuzu 2.5 sene bekledik. 8 catlatma ignesi ve 3 asilama oldum. Hepsi cok zor sureclerdi. Kullanmadigim hormon ilaci kalmadi. Bircok doktor degistirdim bu surecte. Simdiki doktorumla 1.5 sene ugrastik.Tup bebek icin 3.asilamayi da deneyelim prosedur geregi derken mutlu haberi aldik cok şükür. Beklemediğimiz, umutsuzluga dustugumuz anda geldi mucizemiz. Sebepsiz gebe kalamamistim. En kötüsü de o sanki. Elin kolun bağlı. Hicbir sebep yok olmamasi icin ama nasip olmuyor. Herkesten gizledik esimle. Konusu geçince, birileri sorunca zamani gelince nasip olur henuz düşünmüyoruz diyorduk icimizden gecmeyen o cümlelerle. 4 senelik evliydik ve 2.5senedir istiyorduk. Sanki hic olmayacak gibiydi ama Rabbim imtihandan gecirdi bizi ve sabrimizin sonucunda da selamete ulastirdi cok şükür. Hamileligim boyunca düşük seyreden tansiyonum son hafta 15/9 lara yükselince, doktorum riske atmayalm gelisimide kilosu da iyi diyerek beni sezeryana aldi. Kontrol icin gittigimizde ertesi gun icin ameliyat saati aldik. 28 kasim günü de annemlerle birlikte hastaneye gittik. Beni hazirladilar ve ameliyathaneye aldilar. Sedyede giderken odadaki herkesle vedalastim. Babam annem kardesim hepsinin gozleri dolu doluydu tabi benimde öyle.. Anestezi uzmani geldi beni ameliyat olacagim sedyeye aldilar. Kollarimi tutup cenemi gogsume yasladilar. Spinal igne hic acitmadi hatta hissetmedim bile. Vurur vurmaz karincalanma basliyor zaten bacaklarinizda hemen. Belli bir muddet sonra da dokunma hissi dışında birsey hissetmiyorsunuz. Ameliyat sirasinda da vucudunuzu salladiklarini hissediyorsunuz sadece baska bir his yok. Uyusma olunca sondayida taktilar. Burdan okudugum hersey isime cok yaradi. Bilincli bir sekilde her detayi orda yasadim. Benimle ilgilenen hemsire durmadan basimda sureci anlatti. Simdi bebek gelecek az kaldi ya da dikislerin atiliyor seklinde hep bilgilendirdi. Oyle olunca merak duygun da gitmis oluyor heyecanin azalıyor. Mide bulantisi veya baska birsey hissetmedim. Sadece cocuk cikarken biri gelip karnima bastirdi ben biraz agri hissettim midemde. Ama anlikti sonra da bebegim geldi zaten aglayarak :) Ten tene temasa önem veren doktorum bebegimi karnimdan cikarir cikarmaz göğsüme yatirdi. Aglayan bebegim resmen göğsümde susmuştu. Ben tabi sen benim misin diyerek ağlıyordum. Eşimde ayni şekilde.Ameliyatima eşimde girdi o anlar cok baska duygularla dolu oluyormus insan. Hem heyecan hem korku hem yolun sonuna gelmislik hissi... Benim dikislerim tamamlanınca odama götürdüler. Annem gelip alnimdan öptü cok guzel bir andı o an benim icin. Annemin anneligi bana verişi gibi birseydi sanki.. odadaki herkes mutluluktan agliyordu. Tabi bende öyle :) bebegimi getirdiler hemen emzirmek icin yanima yatirdilar. Hemsire geldi göğsümü sagdi sütüm hemen geldi ben bile şaşırdım. Biraz emdikten sonra bebegim uyudu. Benim 5,6 saate uyusuklugum gecti karnimda az az sızı oldu. Hatta agri kesici yapmaya geldiler ben gerek yok dedim daha gec vurursunuz ben simdilik iyiyim diyerek geri gonderdim hemsireyi. Hic asiri agri hissetmedim 2 gun boyunca. Yani agri kesiciyi bile onlar istedikleri icin vurdurdum. Sondayi cıkartırlarken de anlik batma hissi oluyor hic korkulacak birsey degilmis gercekten. Ilk ayaga kalkmak biraz zordu benim iki defa tansiyonum düştü kalkamadan.Gebelikte cikan tansiyonum dogumdan sonra hizlica düşmüştü. Hemsireler beklediler iyi hissedince kaldirdilar. Birkac dakika kadar yürüdüm ama sonra pek yatmadim. Ara ara hep kalkip yürüdüm. Burda yazilanlardan bildigim kadariyla ne kadar cok yurursen o kadar cok toparliyormussun gercekten. Esimle bol bol koridorda yürüdük. Ayrica hemsirelerim o kadar cok iyi ilgilendilerki hastaneden cikmak istemedm resmen. Kolay toparlanmama cok yardimci oldular. Yeri geldi bebegimi onlar besledi gazini cikartip uyuttular. Bu surecte doktor kadar hastane ve hemsire de gercekten önemliymiş.
Iki gün boyunca sütüm cok gelmedi mama takviyesi yaptılar. Hatta hastaneden cikmadan bir takviyede ben istedim. Çünkü sütümün cok gelmediğini bende hissediyordum. Ilk gece annem kaldi yanimda. Uykusuz kaldigini gorunce ikinci gece sadece eşim kaldi yanimda baska kimseyi istemedim. Bende cabuk toparlamistim zaten. Gece kalkip emzirdim altini degistirdim. 3.gun ciktik eve geldik ben yine cok rahat yürüyordum evde de. Gelen giden oldu hepsi de masallah sezeryan olmus gibi değilsin dediler. Iyi ki de sezeryan olmusum diyorum. Herkesin dogumu agrisi acisi farkli olur elbet ama hic korkulacak birsey degilmis. Ben acı eşiği düşük olan birisiyim. Normal doguma cesaretim yoktu ama deneyecektm yine de. En azindan sanci nasil birsey hep merak ediyordum ama yaşamak nasip olmadi. Bugün 9.günümüz ve ben temizlik bile yaptm evime. Tabi cok ayakts durunca yoruluyorum. Agrim acim yok. Sadece yorgunluk hissi var. Sezeryandan sonra tamamen düz yatamiyorsunuz. Hastane yatagi gibi destekli bir sekilde yatmaniz lazim yoksa dikislerde agri olabiliyor. Ben 7.gune kadar kalkarken zorlandim ama simdi iyiyim rahat kalkip oturabiliyorum. Bebege kolay alismak istiyorsaniz bence annenizden veya bebege bakan baska kisilerden once bebegin altini değiştirmeyi giydirmeyi mutlaka siz yapin. Yoksa zor alışılıyor. Yanliz kalınca anliyorsunuz bunu. Sütüm gelsin diye esim aktardan karişik bitki cayi aldi. Gunde 3.4 bardak ictim felaket bir süt arttirma oldu. Hatta sütüm cok geldigi icin bebekte belli bir miktar edebildiği icin kalan sutten dolayi göğüslerimde mastit olmus. Simdi antibiyotik iciyorum. Titreme ates yapti bende mastit. Insallah kurtulurum bundan da. Bebegimde de sınırda sarilik cikti. Kan uyuşmazligimiz etkili olmus bunda. En son gittigimizde 2gunde 150gr almış doktor sarilik birakmaz bu artis dedi artik kontrolleri bitirdik bizde. Simdi yanimda uyuyor oglum. Dogum surecim oncesiyle sonrasiyla cok guzeldi. Haztane organizasyonu da yaptırdım hersey gönlüme göre oldu. Ilk gunler sütüm gelmeyince moralm bozulmus aglamistm ama bu bitki cayi ve duş gercekten ise yarıyormuş. Mutlaka rezene çayı veya baska caylar tuketin derim. Bizim hikayemiz boyleydi. Danismak istediginiz birsey varsa cevaplarim kizlar. Hepinize hayirli doğumlar diliyorum. Happy kidse gecis yapiyorum artik :)