Herkese merhabalar daha 3 günlük taze anne olarak bende hikayemi yazmak istedim. Aslında yazmayacaktım ama hamilelik sürecimdende bahsetmek istiyorum benim durumumda olanlara biraz moral olur. Biraz uzun olacak kusura bakmayın. Evlendikten sonra 1-2 ay korunduk sonra artık zamanı geldi diye düşündük gel zaman git zaman 4 ay denedik olmuyor üzülüyoruz doktora gittik herşey normal dedi vee hiç ihtimal vermediğim bir ay öylesine yaptığım testte gördüm çift çizgiyi dünyalar bizim olmuştu. Cuma günü öğrendik pazartesi doktora gittik beta hcg değerine göre hamilesin kesede görünüyor hatta üzerine adet görmüşsün değerin 5 haftalık görünüyor ama kalp atışı yok gelişmeyebilir kalbi olmayabilir 8. haftada bir daha gel dedi tabi ben baya üzüldüm ağladım ve bu 3 hafta içinde malesef baya baya çok ağır grip oldum kafamı kaldıramıyorum 8. haftada doktora gittik çok şükür kalp atışını duyduk ama doktorum gribin çok tehlikeli olduğunu söyleyip göğüse sevk etti aynı gün oraya gittik doktor muayene etti zatürre olmuşsun ama kesin birşey söylemem için röntgen çekmem gerekiyor onuda ben göze alamam düşük yaparsan benden bilirsin dedi hemen çıkıp kendi doktoruma gittim bu karar senin ben ne yapabilirimki deyip kovdu bizi zaten halim yok ağlaya ağlaya napabilirz onu düşünüyoruz eşimle dedik birde üniversiteye gidelim hemen hastaneden çıkıp üniversiteye gittik acilden giriş yapıp durumu anlattık oradaki doktor muayene etti hiçbir şeyin yok göğsündeki hırıltıyı yanlış değerlendirmiş dedi neler yapmam gerektiğini söyledi eğer ateşim çıkarsa hemen acile git dedi çıkıp eve geldik çok şükür 2 defa grip olmam dışında 28. haftamıza kadar ne mide bulantısı ne başka bir sikayetimiz olmadan geldik 28. haftada bir akşam vajina bölgemde dayanılmaz ağrı hissettim ve yaklaşık 3 saat boyunca bebeğimin hareket etmedigini farkedip acile gittim acildeki doktor suyumun çok fazla olduğunu eğer suyum gelmeye başlarsa sızıntı şeklinde değil direk şarr diye boşalır ve 5 dk geç kalırsam bebeğimin öleceğini söyledi aynı zamanda oğlum en başından beri gelişimi biraz ileriydi hemen ertesi gün kendi doktoruma gittim muayene etti şeker yüklemesi perinatolog vs derken suyumun normal sınır 8 iken benimkinin 8.5 olduğunu öğrendim buda ya yemek borusu tıkalıysa yada şeker varsa ondan olurmuş çok şükür ikiside çıkmadı ama her ihtimale karşı şekerli şeyler için 2 hafta falan diyet yaptım. 32-33 haftalarımda suyumun normale döndüğünü ama bebeğimin gelişiminin normalde 1-2 hafta önden giderken bunun 1 aya çıktığını kilosuda fazla olduğu için erken doğum riskim oldugu söylendi kendime dikkat etmem gerektiğini söyleyerek eve gönderdi bu arada ben 28. haftadan itibaren yalancı sancı denilen kasılmaları yaşamaya başladım bu kadar erken başlamasının sebebi oğlumun gelişiminin önde olmasıymış ve aynı hafta tekrar grip olduğum için kbb ye gittim doktor hamilelerin asla kullanamayacağı bir ilaç vermiş bu yüzden hastaneye yatırıldım 4 gün kalıp iyileşip çıktım . Neyse 34. haftaya geldik 34+2 yken bir gece ishal oldum dayanılmaz bir ağrım var ertesi gün ishalim geçti ama nolur nolmaz diye ebeye mesaj attım hemen gelmem gerektiğini tehlikeli olabileceğini söyledi gittik gerçekten doğum sancısıymış çok şükür suyum gelmediği açıklığım olmadığı için hastaneye yatırıp durduruldu nolur nolmaz diyede 2 doz ciğer geliştirici iğne vuruldum 37. haftama kadar bir ilaç kullandım ve wc harici yataktan kalkmamin yasak olduğu söylenip hastaneden çıktım ve 37. haftamda bebeğimin kafası 41 haftayla uyumluydu. Gel zaman git zaman kasılmalarım giderek artıyor ama düzenli değil açılmam olmadığı için yatış vermiyor 39. haftamda doktorum suniyle doğumu başlatmayı yada bebeğimin gelişimi önde olduğundan direk sezeryan dedi normal doğum istediğim için 40 haftaya kadar bekledik tam 40 haftamda 1 parmak açıklıkla hastaneye yatışım yapıldı sabah 9 buçukta suni sancı verilmeye başlandı nst de sancılar 150 160lara çıkıyor ama ben sadece kasılma hissediyorum ağrı sancı hiçbir şey yok doktorum suni sancı alıp nst de 80-90ı görenlerin hastaneyi birbirine katıp dayanamayıp sezeryana döndüğünü acı eşiğimin çok yüksek olduğunu böyle giderse aynı akşam gece doğum yapabileceğimi söyledi kasilmayıda ben hamileyken çok sorardım nasıl diye o yüzden tarif edim hani ishal olursunuz ama o anda tuvalete gitme şansınız yoktur karnınızın tamamı gerilir dokunduğunuzda semsert olur sonra tuvalete girersiniz ve o sertlik bir anda yok olur ama acı ağrı hissetmezsiniz benim kasılmalarım tam olarak böyleydi o yüzden kahkahalarla doğumu bekliyorum plates topu istedim hareketler yaptım merdiven inip çıktım yürüyüş squat vs yaptım açılmam ertesi güne kadar 3 cm e ulaştı yani o gece doğum yapamadım ertesi gün yine suni sancıya devam edildi öğlen 1e kadar doğum olmazsa sezeryan olacağını söyledi o saate kadar açılmam yaklaşık 4 cm oldu bu arada nişanımda hastanede geldi rahim ağzı tamamen yumuşadığı ve bebek aşağı baskı yaptığından tekrar saat 3 e kadar bekleyelim dedi doktorum kabul ettim saat 3te tekrar muayeneye alındım ebe bi hareket yaptı inanılmaz canım yandı bende şakasına gülerek abla bu kadar zor olcaksa sezeryana alsın madem ya dedim oda gitmiş doktora böyle söylemiş 15:18de ebe tekrar geldi doktorum kararı bana bırakmış böyle giderse akşama kalmadan normal doğum yapabilir ama isterse sezeryana alim demiş bana hemen kararını ver dedi acı ağrı çekmediğim için normal doğum taraftarıydım ama o an içimden bir ses bebeğimin kafası iri kilosu fazla sanki normal doğum yaparsam bir sorun olcakmış gibi hissettim ebeye fikrini sordum oda bu olay seni en başından beri çok korkutuyor normal doğumda bişey olursa vicdan azabı çekiceksin gel sezeryana gidelim dedi eşime sordum oda aynısını söyledi ve 15:30da direk sezeryana alındım spinal oldu doktorum geldi 40+2 de 4 aralık 15:55 te dünyalar tatlısı oğlumun hıçkırık sesini duydum evet oğlum dünyaya ağlayarak değil hıçkırarak geldi hemen arkasından ağlamaya başladı doktorum iyiki normal doğum dememişsin boynuna kordon dolanmış ve bebeğin cidden iri normal doğumla olmazmış dedi hemen yanağıma koydular ilk mor doğdu oğlum ve boynunda kordonun mor izi vardı alıp temizlemeye giydirmeye götürdüler benimde o sırada dikişlerim tamamlandı mide bulantısı göz kararması oldu söyledim hemen bir iğne vurdular o anda 5 dk uyuyakalmışım dikişlerim atılırken 15:55 te doğum oldu 16:30 da beni çıkardılar gittiğimde oğlum açmış çok ağlamış babasının kazağını çıkartıp oğlumu çıplak şekilde babasının göğsüne yatırmışlar ben gelene kadar geldiğimde hemen emzirdim o gece gelip gidip pis kanı atmam için karnıma bastırdılar çok ağrım oldu ama şükür ertesi gün kendi geldim şuan evimizdeyiz ve oğlum Görkem yanımda mışıl mışıl uyuyor. Biliyorum uzun oldu kusura bakmayın ama sormak istedikleriniz varsa memnuniyetle cevaplarım 🤗👶