Sevgili arkadaşlar gelen yorumlar için öncelikle hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu paylaşımda heyecanla unutarak eksik yazdığım ve genel olarak çok gelen soruların cevaplarını paylaşayım.
ÖZEL EBE DESTEĞİ?
sevgili arkadaşlar doğum bizim için çok kutsal ve kendine özel bir durum annemin dediği gibi kaçıncı bebek olursa olsun her doğum ilk doğumdur.(benim gerçekten ilk bebeğimdi ve 23 yaşındayım). Özel ebe desteğini ben annelik hakkında araştırma yaparken instagramdan gördüm. Buna karar verdiğinizde seçtiğiniz ebeye mesaj atıyor ve müsaitlik durumuna bakıyorsunuz benim size tavsiyem en az 2 ebe ile görüşmeniz çünkü doğumlar denk gelebiliyor. Ortada kalmak istemezsiniz. Malüm hastane ebeleri sizle birlikte pek çok kişi ile ilgilendiği için devamlı yanınızda olamıyor ve sizde arada bir gelen ebenin mesafeli yada şanslıysanız canayakın tavırları ile Allah’a emanet doğum yapıyorsunuz. Hele odanızda olup size yarar sağlamaya çalışırken farkında olmadan strese sokan doğumu geciktiren yakınlarınız varsa işiniz yaş. Ben annesine çok düşkün biriyim inanın annemi bile istemedim. Annemin yanımda olması benim kendimi salmamı ona sığınma ihtiyacı hissetmemi sağladı. Yanımda sadece eşim ve ebem vardı ve dışarıda bekleyen bir kalabalık yoktu son zamanda geldiler. Bir kere ebe işini çok iyi biliyor sizi motive ediyor ortamı doğumun mahremiyete uygun haline getiriyor mumlar dinlendirici bir müzik masaj sıcak duş aromaterapi bunların hepsinin yanında size söylenen güzel sözler olumlamalarda cabası. Ebenizle 30 lu haftadan sonra bir buluşma yapıyosunuz tanışıp kaynaşmak için. Daha sonra telefonlaşarak doğuma kadar hatta bazen doğumun hızlanması için konuşuyorsunuz buluşuyorsunuz. Sizin durumunuza göre doğum başladığı gün doğumu takip etmeye evinize gelerek başlıyor yada direk hastaneye gidiyorsunuz beraber. Ama en güzeli hastaneye hemen gitmemek bir tehlike yoksa. Yani arkadaşlar sözün özü ebe sizin hakkınızı kendi ailenize karşı bile koruyan sizi sizden çok düşünen kişidir. Fiyat bilgisi soran arkadaşlar instagramdan ulaşıp kendiniz öğrenebilirsiniz ben size piyasadaki ortalama fiyatı söyleyeyim 1.000 lira ve 3.500 lira arasında değişiyor. Ben nerdeyse 1 sene önce fiyat aldığım için beni karıştırmayın. 😅 değer mi? Sonuna kadar değer hastaneye verdiğim paraya acırım ebeye verdiğim para sonuna kadar helal olsun. Sizde mutlaka bu deneyimi ebenizle yaşayın. Bizim ebemizin instagram hesabı ebe_nurdan. Kendisi ile önceden tanışmamış olsak dahi öyle bir Hızır gibi yetişti ki ona ileride evleneceği kişi bile benim gibi nurdanımm diye seslenemez heralde sancı haliyle baya bir içli dışlı olduk :)
VAJİNİSMUS?
Doğumu yaptıktan sonra doktorum şöyle söyledi hadi bakalım hayırlı olsun vajinismus falan kalmadı yendin bitti dedi :) tabiki henüz bunu bilmiyoruz ama biz zaten tedavi sürecindeykende ben fikir olarak baya ilerleme kaydetmiştim ama gebelik olunca sanki gebelik boyunca herşey başa sardı. Birde şu çatı muayenesi denen durum var evet benim çatı muayenem çok zor geçti ama bu tamamen doktorum yüzünden. Vajinismus sabır isteyen bir durum doktoruma defalarca sabırlı ve yavaş olmasını tembih etmeme rağmen hızlı şekilde yapınca ben çok bağırdım istemeden. Halbuki hiç can yakan birşey değil çatı muayenesi ve saniyeler sürüyor. Ben doğal doğumu kafama koymuştum bunun için ne gerekiyorsa elimden geleni yapacaktım. Esasen son zamanlarda doktorum sezeryane bile yönlendirdi bebeğin kilosu ve safra rahatsızlığım yüzünden ama ben yapacağıma hep inandım. Düşünce gücü çok önemli arkadaşlar.
DOĞUM SANCISI?
Evet gelelim bu doğum sancısı neye benziyor :) herkesin genel olarak söylediği şu büyük abdest gelme hissi??? :) evet hanımlar haklılar çünkü gerçekten mormal hayatta büyük abdest gelmesinde yaşadığımız ıkınma hissini çok yoğun olarak hissediyorsunuz. Doğum bütün sürecin en kolay kısmı büyük bir acı vs hissedilmiyor. Benim bebeğimin baş çevresine doktor büyük nasıl doğuracaksın demişti hatta doğumdan sonra doğum ekibide maşallah çok güzel doğurdun dedi baş çevremiz 36,5 cm di. Ben şunu gözlemledim biz hanımlarda 5 cm ve 8 cm de bir kırılma noktası var :)) okuduğum doğum hikayelerinde bu açılma noktalarında kendini kaybeden arkadaşları çok görüyorum. Niyet öyle önemli ki ve niyetiniz için ne yaptığınızda önemli mesela gebelik okulları. Ücretsiz olarakta artık ulaşılması çok kolay. Hazırlıklı olmak çok önemli arkadaşlar. İnanmak Çok önemli doğum bizim fizyolojimizde içimizde olan birşey her zaman olumlu hikayeleri okuyun ve size iyi gelen neyse onu yapın. Doğumdan önce doktorunuzla konuşun tentene temas geç kordon klempleme isteyin. Hikayemi okuyan hikayemden ilham alan güç alan bütün herkesi duama alıyorum sizlerde bana dua edin. Hep şunu düşünmüşümdür asıl mesele doğurduktan sonra başlıyor bir evlat bir birey yetiştirmenin sorumluluğu hepsinden zor ama Allah kolaylığını veriyor. Doğum yaptığım hastanede Türkiye hastanesiydi. Doktorum çok başarılı bir doktordu ama ismini paylaşmak istemiyorum. Merak ettiğiniz başka sorular olursa cevaplarım. Herkese sevgiler..