İyi akşamlar hanımlar gelelim benim hikayeme 💫
ilk gebe kaldıgımda 8 aylık evliydim hamile oldugumu öğrendigimde çok mutlu olmuştum taki kimyasal gebelik oldugunu öğrenene kadar😢 çok üzülmüştüm sanki bi daha olmucakmış gibi geldi hergün aglıyordum 2 ay geçtikten sonra tekrar hamile oldugumu öğrendim bizim serüvenimiz böyle başladı gebeligim boyunca çok zorlandım 4 ay boyunca istifar sadece meyve yiyordum mide bulantılarım bitti demişken mide yanmalarım başladı geceleri uykularım hep mide yanmam yüzünden uykusuz geçiyordu ilerleyen zamanlarda bide buna nefes daralmaları eklendi kısaca hamileligim çok zordu. 22 yaşındayım evlenmeden önce ve sonra bi gün doğum yaparsam sezeryan yaparım ben asla normal doğum yapamam çok zor diye söylerdim hamileligimin son zamanları kafama çok takıyordum eşim ve ailemin destegi ile normal doğuma ikna oldum. Hep bi aksilik olmazsa normal doğum yapıcam diye kendime söz vermiştim son zamanlarda çok fazla agırlaşmıştım artık doğum yapıyım diye hergün dua ediyordum 30 kasımda randevum vardı ama hep aklıma ben kesin bu gidişimde doğum yapıcam diye geçiriyordum 😂 öylede oldu 😂 kontrole girdim doktorum kontrol etti dedi bebek çok aşagıya inmiş nasıl hareket ediyorsun agrıların yokmu dedi bende belimde hafif bi agrı var diyince nts istedi nts baglandıgımda sancılarım görünüyordu ama ben hissetmiyordum 😂sonuçları doktoruma gösterdigimde hemen çatala dedi o kadar korktum ki hep korkulu rüyam olmustu o çatala çıkmak tedirgin bi şekilde çatala çıktım ve açılman 3 cm dedi hemen yatış diyince ben eve gidip eşyalarımı hazırlamam gerektigini söyledim kagıt imzalayıp çıktım yolda annemi kayınvalideme haber verdim eve geldiler esyalarımı hazırladık o sıra annem yengem kayınvalidem kuran okudular bende abdestimi alıp bi yudum zemzem suyu ve hurma yedim çıktık yola 5 dklık yol bana hiç geçmek bilmedi hastaneye gittigimde saat 18.10 du doktorumun mesaisi bitmiş nöbetçi doktor vardı nöbetçi doktoruda biliyor ve güveniyordum daha önce kuzenimin dogumunuda o doktor yapmıştı . Tekrar çatala çıktım ve açılmam 5 cm e cıkmıstı bende sadece hafif sancılar vardı dogumhaneye indik ustume önlük giydim ailem bana ait olan sancı odasında beni beklerken ben doğumhaneye girdim ebem suyumu patlatım çok az bi miktar suni sancı verdi beni odama gönderdi odamda eşim ve ben tek kaldık plates topunda sancım geldikçe zıpladım 1 saatte sıcak duş aldım ama o agrıları çeken bilir çok zordu hep agrı girdiginde annem hakkını helal et diye haykırdım ailem sesimi duydukça oturup aglamış şuan bile gözlerim doldu 😢 daha sonra yardımcı abla beni alıp dogumhaneye götürdü ebem kontrol etti açılman çok güzel doguma başlıyoruz agrı girdikçe büyük tuvaletini yapar gibi ıkın dedi dedigini yaptım ama çok zorlandım yanlış yapmışım tekrar tekrar uyarmasına ramen yapamadım kesinlikte dogumdan önce ıkınmayı araştırın ve öğrenin benim açılmalarım çok güzeldi ama ıkınmayı yapmadıgım için kesi atıldı şuan toplam 7 tane dikişim var 😢 ama oğluşumunu kucagıma aldıgım o an bütün agrılar bütün herşey geçti çok şükür şimdi minik paşam yanımda uyuyor ❣️
Kızlar birde herkes bana diyordu yürüyüs yap diye ama ben hiç yürüyüş yapamıyordum 2 adım atınca nefes nefese kalıyordum o yuzden evdeki temizlik işlermi hep kendim yaptım sabah uyandım kahvaltı yapıp bi başlardım akşam eşim gelene kadar hep dinlenerek yapardım bide son ay plates topunda egzersiz yaptım onunda işe yaradıgını duymuştum ananas tükettim , hep o şekilde devam ettim inşallh size bi yardımım olur sormak üstediklerinizi sorabilirsiniz😘❣️