Arkadaslar. Öncelikle belki bu yazimdan etkilenebilirsiniz ona göre devam okuyun..
Ben 26 yaşındayım. Ve ilk gebeliğim.
Bugün tam 16+0 haftalık olduk, çok şükür.
Ama yaklaşık birbuçuk ayďîr hastanelerden çıkamiyorum.
Ilk haftalarda lekelenmeyle başlayıp 9. Haftadan itibaren adet kanamasi gibi devam eden kanamalarim oldu. Cevremde ve yakin sehirlerde gitmedigim hastane gitmedigim doktor kalmadi. Kanama alani var dediler. Her kanamasi olanda gibi bende de düsük tehditin gar dediler düserse bisey yapamayiz dediler. Progestan,Prolutan,progenix hepsini aliyorum.
OKadar yogun kanamalarim oluyordu ki kendi saglima zarar gelecegine korkuyorduk.
Bebegin gelisimi hic bir sekilde etkilenmedi. Tam tersi Yavrum siki siki tutundu. Cok güzel gelisiyor. 12 hafta da placenta previa totalis dediler. Bazi doktorlar kizdi cok erken öyle bisey diyemeyiz dediler. Digerleri yinede ona tuttu. Hayati tehlike olusabilirmis hem benim icin hem bebek icin dediler hayatimiz kabusa dönüsdü. 13 haftadan sonra musluktan akarcasina sürekli kanamam oldu. Ped yetistiremiyordum.. yine bebek iyi. Yine kanamam bi gün kesildiginde taburcu olup ertesi gün tekrar kanamalarla döndük.
Gecen hafta öyle bi sancilarim oldu daynamadik tekrar gece hastaneye geldim. Hasta bezleri taktilar ayaga kalkamadim kan degerlerim feci bir sekilde düsdü ve bana kan takildi. Ilac Antibiotik 4 ünite kan igne derken Biraz toparladim.. sandik. Eve gönderdiler. Gönderdikleri gün sabaha karsi yine fenalastim yine geldim. Kan degerlerim yükselmisdi. Suan yine düsüyor. Bir gün iyi oluyorum diyorum ertesi gün daha beter oluyor. Tekrar kan getirttiler rezervede duruyor.eger yine o sekilde kanamam olursa kan nakli olcak tekrar..
Bugün sabah bebegin suyunun azaldigini söylediler.
Gebeligi sonlandirmak zorunda kalabiliriz dediler. Aksam ultrasonda kanamaalanin baya azalmis simdilik bebeginin suyu yeterli zarar görmez dediler.
Bazi günler sancilardan dolayi rahim agzin kisaldi dediler. Ilaclarla fitillerle serumlarla yine yerine gelipte sonra tekrar öyle oluyorum..
Bebeginin esi hala tamamen rahim agzini kapatiyor. Bebek hala cok iyi Kalb atisi hareketleri.
2 Gündür karaciger enzimlerim yükseliyor - oda ya ilaclardan ya da ani kan düsüsünden olabilirmis.. pek emin degiller. Hic birseyde. Herseye takip etmemiz gerektigini söylüyorlar.
Ama ben cok yoruldum cok.
Öyle böyle degil ayakta duracak gücüm kalmadi. Bazi günler oldu elim ayagim sag saglim iken altimi hemsireler esim temizlemek zorunda kaldi kendimden yoruldum artik. Iyiyim demwkten yoruldum. Korkmuyorum demekten yoruldum. Icim gidiyo sesimi cikartamiyorum. Ne yapsam etsem yine elimden bisey gelmiyor. Allahima sigindim rabbim yavrumu Koru diye dilimden dua eksik etmiyorum. Hayirlisini diliyorum.
Pazartesi arastirma ve üniversteye sevk edilcem. Hocalar baksin bide karar versin diyolar. Zaten 2 kere gitmistim oraya da.. nolcak bilmiyorum artik.
2 saat kanamam kesiliyo bazen 1 gün kesiliyo sonra tekrar hem sani hem siddetli kanama oluyor.
Basinizi sisirdim. Kusura bakmayin lütfen.
Ama benim gibi bunlari yasayip da saglikla cocugunu kucagina olan oldumu??
Beni dualarinizdan eksik etmeyin lütfen.