brcaky
Dogum oncesinde benimde kafamda soru isaretleri vardi yogun bakimla ilgili. Benim dikislerim devam ederken sezeryan esnasinda bebek coktan yukari cikip ilk kontrolleri yapilmisti. Ben gittigimde de emzirmek icin direk yanima getirdilee bebegi. Cok sukur ki herseyi, tum degerleri normal cikmis. Bunun yaninda benden once Gokhan Beyin baska hastasi da acil sezeryana alinmisti 36.haftada. Onunda gelisimi iyi oldugu icin yogun bakima alinmadi direk anneye verildi.
Gokhan beyle ben bu konuyu defalarca konusmustum zaten, oda asla gereksiz yere yogun bakima alinmayacagini soylemisti bana. Gercektende oyle oldu.
Vajinal ultrason hic yapmadi, bende gerek gormedi boyle biseye. Gokhan beyde soyle bir durum var eger gerek gormezse yapmiyor ileri tetkikleri. Ornegin 2li test yaptik, risk dusuk cikti. Bence 3lu 4lu teste hic gerek yok dedi ve yapmadi.
Beni bir kere vajinal muayneye aldi, oda cati muaynesiydi normal dogum dusundugumuz icin. O muaynede bile asiri hassas davranmisti.
Gercekten 39 haftalik tum surecimde kendisinin hakkini odeyemem, tum gerekli gereksiz sorularimi endiselerimi bikmadan usanmadan cevapladi ve rahatlatti beni. Bilgi ve tecrube konusunda tek gecerim.. Gordugu riskleri haftalar oncesinde size soyler ve dikkatli olmanizi saglar 👍