Sueda29 Kızlar ev yapımı yoğurttan ve sütten tiksindim.sütü ancak kakaolu muzlu çilekli olanlar varya çocukların içtiği onlardan içebiliorm.bi faydası oluyomudur acaba
Esraygtf Sueda29 bende tiksinmiştim. Normal kutu süt içiyorum ama kakolu ve meyveli sütü en azından evde kendin yap. Hazır süt kullanarak. Ve ben şuana kadar bi zararını görmedim gelişim sıkıntısı olmadı yani.
tiniminianne Sueda29 Bende çok tiksinmiştim süt kokuyor gibi geliyordu içemiyordum minik kutu sütlerden aldım pipetle içince kokmuyor en azından 😊 günde bir tane içiyorum. Paketli gıda tehlikeli hele ki öyle çilelik muzlu sütler falan daha fazla katkı maddeli diye düşünüyorum belki evde kendin ballı muzlu kakaolu yapabirsin
Symirna Sueda29 bende o sekılde ıcıyordum doktorum sorun olmaz demıstı.bırde bal ve muz ışe çırp yada tarcın falan at ıstersen kokusu gıdıyor daha rahat bır dıkıste ıcıyorum nefes almadan😂☺️
Sueda29 Esraygtf canm asla içemiorm sade süt mü alsam hazırlardan. Sütçümüz vardı hamile olmadan önce sütçü geliodu alıodum kaynatıodum içiodum.ama şuan mümkünatı yok acayip iğreniorm.ancak çocukların içtiği sütlerden içebiliorm
Esraygtf Sueda29 sade sütten bahsediyorum pınarın falan varya onlarıda mı içemiyorsun? Zaten sütçüden alınıp kaynatılan sütler pastorize edilmediği için benim içimi rahat ettirmiyor
Sueda29 Esraygtf onlardan içerim ama yine çocukların içtiği küçük paketler varya ancak öyle içebilirim.görmeye tahammül edemiorm.beyaz peynir tüketiorm seviorm
Esraygtf Sueda29 cokta sorun değil yapıcak bişey yok başka yerlerden alcan proteini peynir vs tüket. Hazır yoğurtta yiyemiyor musun?
tiniminianne Sueda29 yok canım hani 250 ml kutularda olanlar varya meyvesuyu gibi tek içimlik onlar. Büyük litrelik olanları bardağa koyup içince kokusundan içemiyorum.
Sueda29 tiniminianne anladım canm onların sade olanını alıosun anladgm kadarıyla işte bende muzlu çilekli olanlardan alıorm:) bide sade yi deneyeym umarım içebilirim:)
tiniminianne Sueda29 Aynen canım. Yani sadesi meyveli olanlara göre daha masumdur diye düşünüyorum. Meyveler bozulmasın vs diye daha fazla katkı maddesi kullanıyordur sanırım:)
Esraygtf Sueda29 arkadaşın dediği gibi kücük pipetli paketlerin pınar çocuk versiyonu var üzerinde çocuk devam sütü yazıyor😂 onu dene bide tatlı süt ben çantama atıyorum bunları midem yandığı için sürekli süt içiyorum🤦🏼♀️
tiniminianne Sueda29 ilk başlarda onuda yiyemiyordum ayran yapıp pipetli bardakta içiyordum canım. Ama şimdi onu yiyebiliyorum onun süt kadar rahatsız edici bi kokusu gelmiyor
dolcevita Süt yerine peynir, yoğurt, kefir gibi şeyleri tüketmek daha faydalı demişti doktorum. Protein içeriği olarak daha yüksek ürünler, süt içemiyorsan bol yoğurt bol peynir. Hem bebek de peynir tükettiğin zaman kilo alıyor.