Merhaba sevgili hamişler, hamile olmak isteyenler (dualarım hep sizinle) artık bitsin diye beklediğim süreç çok şükür bitti çünkü çok güzel bir hamilelik geçirmedim kusmalarim olmasa da plesanta previa olmam yüzünden sancilarim oluyordu ağrılarım falan mide yanmam aşırıya kaçırıyordu dindiremez olduk hiç birşeyle bu arada benim ikinci gebeligimdi ilkinde hiç böyle şeyler yaşamamıştım aralarında 21 ay var kuzularimin. Gelelim doğum surecine gunlerdir yazmak ile yazmamak arasindaydim cünkü igrenc bir süreç geçirdim hastanede. 27 Kasım akşam 8 gibi sancılar gelmeye başladı önce düzensiz sonra düzene girdi 10 dk bir falan dus falan aldım 9 gibi ertesi gün sabah planlı sezeryanim olacaktı çünkü annemdeydik ailecek yola çıkıp eve geldik 5 dk bir sancılar vuruyordu bir yandan son hazırlıklarımı bitiriyordum çantaları hazırladım kapattım uzanmak istedim saat 10. 30 gibi nasıl desem çok şiddetli değildi adet sancisindan halliceydi benim için (ama nst 100 ü gördü o sancilarla) daha önce sancılarım olmustu 40-50 diye çıkarmışlardı hastaneden yine oyledir bosuna sabaha kadar kimsesiz dogumhanede beklemiyim diye gitmek istemiyordum eşim bir yandan gidelim diyordu ben yat sen dinlen diyordum erken kalkicaz neyse onu yatak odamızda bırakıp oğlumun odasına geçtim kayinvalidemle yaşıyoruz onunla sohbet ediyorduk bir baktım 2-3 dakikaya düştü sancılar kayinvalideme söyledim ne duruyoruz kalk dedi gelmiş ya dedi ben hala dur diyorum az uyusun oğlun bir saat de olsa çok yorgun diyorum kalk hazırlan dedi annemlere haber verdik onları da evlerinden alıp koyulduk yola hastane 60 km falan uzakta 12 yi geçerken hastanedeydik yolda sancı geldikçe çok zorlanmistim otururken kasiklarim patlayacak gibi oluyordu salavat falan getiriyordum dualar okuyordum dogumevine vardık acile girdik hemen acilmam yoktu yarın sabaha zaten planliyim diye yatırdılar dogumhaneye çıktım uzerimi cikarttirdilar elbise giydirdiler damar yolu açıldı nst baglandim bir yandan sorular soruyorlar ameliyat kagitlarim için neyse nst de 100 görünce 2-3 dakikada bir ebe doktoru aradı o akşam denk gelen ebe çok çok iyiydi allah razı olsun güler yüzü için devlet hastanesi olmasına rağmen dogumhane kapısına eşimi istedim son kez göreyim diye çağırdı hemen normalde izin vermiyorlar ki zaten ameliyata acil aliniyorum saat 1 e geliyor eşim gelince ağladım titriyordum korku heyecan ameliyat olmicam diye bagiracaktim nerdeyse başka şansım yoktu ama mecbur sezaryen olacaktım ilki de sezaryen çünkü aldılar beni ameliyathaneye hasta bakıcı bayana elimi tutar mısınız dedim epidural yapılırken 5-10 dakika o pozisyonda kaldım yada bana uzun gibi geldi hiç acımadı sonra yat dediler masaya yattım dokunuşlar hissediyorum uyusmadim dedim onları hissedeceksin acı olmayacak dedi sonra ben fena oldum kustum ameliyatın ortasında sürekli kolumdaki damar yolundan birşeyler enjekte ettiler leyla oldum bebeğim doğdu şükür 01.20 28 Kasım 51 cm 3340 kg Ebrarim doğmuştu var gücüyle ağlıyordu bende ağlamaya başladım ebrari yanima getirdi ebem yuzume koydu optum hemen sustu minigim oda abisi gibi kakasini yapmış karnimdayken ama erken farkedilmesi iyi dedi iyi ki geldin dedi hemşire sadece midesini yikamislar sonra biraz gozetimde tutmuşlar ben ebrar ameliyat haneden çıkarınca sürekli bitmedimi diye sordum bir an once ona gitmek icin kavusmak icin en sonuna bitti ama ameliyat hanede karnima cok bastirmislar kaburgalarim cok cok aciyordu ameliyathaneden çıkarken henüz taze uyusukken bile hissediyordum odamıza çıktık eşim odama girmeden gelmişti yatağa hasta bakıcı ile beraber çektiler bebek hemşiresi geldi biraz gözetimde olacak bu gece gelir ama dedi 3 gibi geldi hemen memeye koyduk giydirdikten sonra tabi esim annem anneannem kayinvalidem hepsi başımızda ameliyat sonrası sabaha kadar ameliyat dikislerimin üst kısmından 8 kez bastırmak için geldiler 20-25 dakikada bir ben o sırada hastaneyi inlettim bir sürü nalet okudum çünkü bir ara hemsirelerden biri bastırırken nefessiz kaldım tamamen nefes almama bile izin vermedi aptal kadın sabah kadar hastaneyi inleterek nalet okuyarak geçirdim artık nefes alırken karnım yukselse canım aciyordu karnımı mahvettiler kaburgalarima kadar acı çekiyordum neyse ki 3 gün sonra taburcu olduk şimdi 8. Günümüz hakkınızı helal edin her satırı yazmak istedim acısıyla tatlısıyla allaha emanet olun inşallah bir an once sizde beklediğinize kavusursunuz 😙😙