Merhaba arkadaşlar 39.hafta bu gece 12:05 itibariyle melegime kavuştum dualarını eksik etmeyenler den Allah razı olsun öncelikle. İki gün önce 04/12/19 sabah 5:30 da leke geldi nişan oldugunu düşünerek bekledim o gün akşam adet sancısna benzer sancılarım oldu ama kuvvetli değildi gece uyudugumda iki kere leke geldiğini fark ettim yine biraz huzursuzlandim ama zaten kontrol günümüzde 05/12/2019( 38+6 haftam). Kontrole diye eşimle evden çıktık her ihtimale karşı çantamı gerekenleri yanımıza aldım. Doktora olanlari soyledim alttan bakmak istedi 1 parmak açıklık olduğunu söyledi. Ve nst istedi . Nst sonucumda düzenli hayli de iyi görünen sancılarım çıktı ben şok bişey hissetmiyor musun dediler hayır dedim. Sonuca göre de doktorum yatış verdi. Ben ama hiç inanmıyorum boşuna olduğunu bugün olmayacagini düşünüyorum. Bu arada normal doğum olarak ilerliyor. Yine de alilelerimize haber verip saat 1 de yatisimiz yapıldı. Saat 7 e kadar bende kuvvetli sancılar olmadı ama nstm hep iyi çıktı.aciklikda çok ilerlemedi 3.baktiginda 2 3 cm anca idi. Tabi ben baktım galiba olacak hiç boş durmamaya odaklandım 3 4 kere sıcak duşumu aldım sürekli yürüdüm pilates topu nda egzersiz ler yaptım derken sancılarım siddetlenmeye dayanılmaz olmaya başladı ve 22:00den sonra acilmam hizlanmaya başladı. Alttan muayene ler sıklaştı sancılarım beni öldürüyordu geldikçe.doktoruma haber verildi o da geldi doğumun bugün olacağına inandım artık. Ebe alttan muayene ederken çok güzel ilerlediğini ve sancı geldikçe ikinmami söyledi çok zordu uğrasa uğrasa açıklık 10 cm e ulaştı ve 23:44 de doğumhane ye alındım eşim korkudan giremedi zaten öyle bı talebim de yoktu dayanamicani biliyordum:) bundan sonrası Al Allah canımı da kurtulayım... Çıktım çatala sancılar bı taraftan doktor ebe sancı geldikçe ikin kaçırmayalım diye fırsat vermiyor sancı geldikçe ikinmaya çalışıyorum ama canım aşırı yanıyor imkansız hale geliyor ve çığlığı basiyordum doktorum sürekli bagirmamami bunun bize bı faydası olmadığını sadece sancı geldiginde var gücümle nefesimi tutum aşağı itmemi söyledi ama tabi ben yıktım sanırım hastaneyi :) en son 5 ya da 6. İkinmamda çok az kaldığını basının geldigini söyledi var gücümle ikindim başı gelirken ruhumu teslim ettim bekle dedi sonra ikin dedi geri kalanı da virt diye içimden kaydı gitti o an ettiğim şükürler Allahım. Meleğimi hemen iki dk dosume koydular ağlamasını bekledim kendimi korkuttum ama ağladı sonra da iki saat susmadı cadı:) ben yaptığım şeye hala inanamiyordum hoş hala inanamıyorum. Artık bebeğin eşini çıkarıp dikişin atıldı biraz o da aciliydi ama kurtulmustum artık ve her şey bitmişti. Çok şükür binlerce kez şükür. Rabbim herkese hayırlı kolay doğumlar versin şimdi meleğim uyuyor bende dinleniyorum. Happy mom a sevgiler..:)