Merhaba arkadaşlar, başlığım biraz kaba olabilir ama gerçekten siğil denilen illet tam bir zıkkım. Yıllar önce öğrenciyken ayak tabanımda siğiller çıkmıştı. ( yurtdışında çinlilerden ucuza ayakkabı terlik almanın bedelini ödedim diyebilirim) tıbbi olarak her yolu tedaviyi denedim ve en son doktorumun da gözüme boş bakması sebebiyle annemin sözünü dinleyip okutturdum. Nedendir tam bilemem ama kendiliğinden çok kısa sürede geçti 😁 - yine de hekim önerilerine ve tıbbın gücüne öncelik veririm bu ayrı -
yıllar geçti...
o lanet şeyi unutmuştum.
Alt dudağımda ( Gerçekten yüzümde bulunan dudakta yani 😂) Tam ortada beyaz bi nokta çıktı. İlk başta uçuktur dedim önemsemedim. Sonra baktım 1 ay olmuş giden geçen yok. Koşa koşa doktora gittim. TATATATAMMM SİĞİL. O zıkkım olası yüzümde dudağımın ortasını bulmuş ve nasıl olduğu hakkında hiçbir fikrim yok! Bölgenin çok ince olması, benim de pek cesaretli biri olmamam sebebiyle doktor yakmayı önermedi. Asit tedavisi verdi. DüZenli kullandım geçmedi. Başka doktora gittim olmadı. İncir sütü sürdüm ağzım gözüm kabardı yine geçmedi. Bu arada 1 yıl hemen hemen geçti ve aynı durdu zıkkım olası. Hamile kaldım tüm tedavim kesildi. Şimdi ise sanki öne doğru kabardı ve boyutu büyüdü gibi. Yine tıp biliminin önderliğinde yürüsem de 🙄😁 verim alamamaktan yıldım. Hayat kalitem düştü ve açıkçası mesleki olarak sürekli konuşan ve yüzyüze bakan bir insanım. Var mıdır denemenin zarar getirmeyeceği tecrübelendiğiniz bir yol? Ya da hekim önerisi?