Havva07 Arkadaşlar gebelikte tetanoz alışı yaptırdınız mı, yaptırdıysanız hangi haftalarda yaptırdınız? Yaptırmayan varsa onlar neden yaptırmadı?
Mebos Havva07 ben başta doktorum yüzünden yaptırmadım yaptırma demişti şimdi başka bi doktora gidiyorum o yaptır ikinci çoçuğunda yaptıramazsın dedi o yüzden 24 28 hafta içinde olcak
Meltemtuncoz Bugün gittim sağlık ocağına tetonz için önce kan testi ve idrar istediler sonuclarm cıkınca vurulcam ilkini 17.haftayım bnde
sokomel ben yaptırdım ama bir doz. doktorum bir doz doğumda olabilecek riskler için yeterli dedi. ikinci dozu bana bıraktı.
2202020 Havva07 yaptırmak gerekli diye düşünüyorum sadece Doğum anında değil kazalarda olabilir korunmakta fayda var 2 doz yaptırdım 20 haftadan sonra yapıyorlar
sokomel ayrıca geçen gün bir şey dikiyordum, kumaş sertti, iğne elimde kırıldı. iyi ki yaptırmışım dedim ne olur ne olmaz. bir zararı yok sadece ağrı fazla olursa diye düşük olmaması için bebeğin biraz büyümesi bekleniyor.
SbnmTlg 20 ve 24. Haftamda(yani bugün ☺️) yaptırdım.Çok araştırdım bu konuyu. Bu haftalar içinde yapılması gerekiyor. Doktorumda öyle söyledi ( kendisine her konuda çok güvenirim. Gereksiz bişeyi kesinlikle yapmaz, yaptırmaz.)
Esra4624 Havva07 ben yaptırdım canım sol koluma yaptırdım çünkü işlerimi hep sağdan yaptığım için ağrımasın diye ama doktoruna danış yaptır derse yaptır yani Ben öyle yaptım cnm
SbnmTlg Hatta şeker yüklemesini de sordum. Çoğu kişi hep yaptırılması taraftarı. Önce ben öneriyorum dedi. Sonra açlık tokluk şeker kayıtlarıma baktı gerek yok iyi dedi. Diğer gelmene fazla kilo almış olursan ona göre karar veririz dedi.
Kerem-inannesi Havva07 ben 20.haftamdayım ilk dozunu yeni yaptırdım önümüzde ki ay ikincisini yaptıracam. Bi iki gün kolunuz ağrıyabilir demisti ve bu ikinci gün gerçekten agriyo insAllah ikinci dozda boyle olmaz