Gulcin2934 İkiz gebelik erken Doğum riski ile 30. Haftamda ciğer geliştirici iğneden vuruldum ama o iğneyi olduktan sonra bebeklerin gelişimi yavaşladı hatta ultrasonda biri 2 hafta diğeri 1 hafta geride görünüyor şuan 32+4 teyiz. Bu durumu yaşayan var mı. Varsa da bebeklerin gelişimi sonrasında düzeldi mi?
CansuDRY Gulcin2934 Canım iğneyle alakalı olduğunu sanmıyorum. Ben iğneyi vurulduğum gün 4 gün gerideydi bebeğim. İğneden 1 hafta sonra kilosu 1 gün, boyu 1 hafta öndeydi. Ya da yan etkisi vardı da bizde etki etmedi mi bilemiyorum.
Ozlem2634 Gulcin2934 merhabalar benim ikizlerimde doğalı 2 ay oldu 26. Hafta vuruldum ciğer geliştirici doktor hiç bahsetmedi ikizlerde 30-32. Haftandan sonra biraz geri kalabiliyor benim biri 3 hafta diğeri 2 hafta gerideydi doğduklarında kilo sonradan alınır ama ciğer gelişimi çok daha önemli 1900 doğan minnoşum küveze girmeden eve geldi çok şükür ☺️
Gulcin2934 38Prens38 Kadriye-melek1 önce bir hafta gerideydi şimdi 2 haftaya çıkınca canım sıkıldı. Doktorda hiç bi şey demedi bende aklıma gelmedi iğneden dolayı olabileceği haftaya soracağım ama üzüldüm bu duruma.
Gulcin2934 Sağlık ocağında vuruldum ben, sonrasında kontrollere de gittim ama kafama takıldı biraz araştırdım gelişim yavaşlattığını okuyunca merak ettim düzelir mi acaba 🤔 pişman oldum bi yandan ama o riske de giremedim erken doğarlar diye 🥴
Gulfem07 Gulcin2934 bende olmadı 🤷♀️benim 29.haftamda olmuştum 33 haftaligiz bebeğim iyi gelişimi hâlâ 1 hafta önde 😊
Gulcin2934 38Prens38 omega3 multivitamin kombinasyonu kullanıyorum evet bu zamana kadar gayet iyidi kilo boy ilerlemesi ne zmn o iğneyi oldum böyle yavaşladı
38Prens38 Gulcin2934 doktora sordun mu peki igneden dolayı gerilikmi var yoksa bebeklerin gelişimi kendi mi yavasladı diye o igne ciger geliştirici ama içi kortizon sadece ki kortizon da kilo yapar
Gulcin2934 CansuDRY 38Prens38 ya sormadım önümüzdeki hafta içi gideceğim o zaman soracağım. Gittiğimde senin kilon artmış dedi bana kilo yapmış :) ama bi sitede gördüm sonra gelişimleri etkiliyormuş yavaşlatıyormuş, umarım geçici bi durumdur çünkü zAten erken Doğum riski var bari biraz daha iyi kiloya ulaşmış olsunlar inşallah
CansuDRY Gulcin2934 Bir sor evet doktoruna. İçini de ferah tutmaya çalış. İnşallah her şey yolunda gider.🤲
Gulcin2934 Ozlem2634 bizim şuan 1850 gr işde çok şükür 33. Haftaya girmek üzereyiz çok sevindim küveze girmemelerine 👍 darısı başımıza inşallah 🙏
Ozlem2634 Gulcin2934 sağlıkla alırsın kucağına insallah☺️ İkizler biraz zor oluyor tek bebek gibi olmuyor malesef öyle 3.5 kg fln doğuramıyorsun gelişimleri organları tam olsun dışarda da kilo alır sen merak etme hiç🤗
Gulcin2934 Ozlem2634 😊😊 dimi gönül ister biraz iyi kiloda doğsunlar ama 2500 olsalar kafi doğduktan sonra bi 200 250 gr geri düşüyorlar zaten Allah yardımcımız olsun