HGC
▪️Doğumum normal oldu. Kontrol için gitmiştim 37. haftamda meğer 4. Cm açıklık varmış. Duygu Hanım yatış verdi, öğlen saat 1 gibi yatışım yapıldı. 2 gibi suni sancı verilmeye başlandı akşam 21.50’de doğum yaptım. Duygu Hanım kalması için 1750 lira ek ücret ödedik(muhasebe 1500 demişti) Epidural istedim ama anestezi doktoru o an acildeydi geç geldi. (500 demişlerdi 550 aldılar)
▪️Doktorum Duygu Hanım olduğu için çok şanslıydık bence çünkü bebeğin boynuna kordon dolandığını nst de fark etti ve o an sezaryene alabilirdi ama normal doğum yaptım ve bebeğim sağlıkla doğdu. Sancı odasında sancılanırken ebeler de duygu hanım da çok ilgililerdi.
▪️Odam açıkçası küçüktü bence, sezaryen olanlara öncelik veriyorlar anladığım normal olunca şansına ne gelirse.
🟥 Hastanede kalma konusu en sıkıntılı yaşadığımız konuydu. Ben hastaneyi arayıp bilgi aldığımda bana odaya giriş saatinden itibaren 24 saat kalabilceğim söylendi. Ama sonrasında beni doktorumun yatış verdiği saatten itibaren 24 saat sonra çıkarmaya çalıştılar 🙄 çok sinir oldum gerçekten. Onu önceden iyice konuşup araştırmanızı tavsiye ederim. Yaptıkları şey çok saçma.
▪️normal doğum ücreti + doktor ücreti + epidural dışında bir ödeme yapmadık. Toplamda 4800 ödedik.
▪️Odalarda masa var.
▪️Doğumhanede sancı odası var orada sancılanıyorsunuz doğumdan sonra ise kendi odanıza alınıyorsunuz.
▪️Ebeler ilgiliydi. Sadece benim damarlarım çok ince damar yolu bulmada zorlandılar.
▪️Kıyafet konusunda kan lekesi vs olmuyor ama bence ilk etapta rahat bir şeyler giymeli isimli tulum fotoğraf çekimi olcaksa onun için olabilir ben öyle yaptım☺️
sağlıkla kucağınıza alın inşallah, aklınıza takılan başka şeyler varsa yanıtlayabilirim.