Herkesin hikayesini okurken kendim için hep endişelenip acaba benimki nasıl olacak diye düşünüp dururdum yazma sırası banada geldiii 💪🏻
*3 aralık gece 1 de sancılarım gelmeye başladı. Gaz sancısı gibiydi ve ishal olduğumu düşündüm. Saat 4 e kadar hala ishal sancısı diye tahmin edip kendi başıma kıvrandım meğersem doğum sancısı çekiyormuşum 😁
- sabaha karşı 7 gibi hastaneye geldik. Bu saate kadar evde duşa girdim çömeldim kalktım hep hareket ettim
*hastanede muaynemde 2 cm açıklığım çıktı ve daha yolun çok başında olduğumuzu ama incelmenin güzel olduğunu söyleyip kendi akışında ilerleyeceğimizi söylediler ve beni odaya aldılar
*saat başı yapılan alttan muayneler, nst ye bağlanmalar, plates topu üzerinde hareketler vs derken artık son raddeye geldiğimde saat öğlen 3 tü hadi doğumhaneye dediler ve inanın asıl iş sancı çekmekte. Doğumdan daha çok korkuyordum ama sancı ona bin basarmış. Doğumhaneye girer girmez 10 dk içinde bebeğimi kucağıma aldım şükür. Asla Şimdi size tavsiyelerde bulunmak istiyorum;
1) sancı çekerken kesinlikle kalabalık olmayın eşiniz ve size yardımcı olacak 2. Kişi kesinlikle yeterli
2) bebeğin tüm tulumları ayaklı diye ekstra patik çorap koymamıştım koşa koşa patik almaya gittik kendilrrini hemen ısıtamıyolar buz gibi oluyo elleri ayakları hastane çantanıza mıtlaka ekstra patik çorap koyun
3) hastanenin verdiği önlük naylonsu gibiydi beni acayip yaktı brn boydan elbise gecelik giydim batmasıda umrumfa değildi onunla doğuma gittim onunla sancı çektim dahada rahat ettim
4) depent mutlaka bol bol koyun
Rabbim herkesi bi avazda kurtarsın inşallah 🙏🏻sorularınız varsa yanıtlayabilirim
Doğumumu beylikdüü medilıfe hastanesinde yaptım