EsraEsila ilk 3-4 gün bebeğinizin midesi bir çay kaşığı kadar sütünüz bile olsa doyacak kadar boyutta anca. Bu süreçte de mama mama diye psikolojinizi şimdiden etkileyeceklerine bir hoşaf kaynatsalar süt artırma yoluna baksalar sizi güzel besleseler keşke. İnşallah sütünüz yeter güzelce gelir hemen doya doya içer bebeğiniz. Kesinlikle vermeyin. Bebek emecek ki süt gelsin süt artsın bebek biberondan mamayı yer karnını doyurursa evet sarılık olmaz ama bu süreçte de sütünüzün inmesi gecikir. Çok zaruri durumlar haricinde asla tavsiye etmiyorum sırf bu olumsuz psikolojiler yüzünden sinirden stresten ilk 3 ay amca emzirebildim oğlumu ve içimde yaradır. Mama lazım olsa bile şırıngayla verilir kaşıkla verilir eds kullanılır ama asla biberon değil bu. Eşinize bir kutu 400 gram mamanın ortalama 50-70 tl arası olduğunu bunun yeni doğan bir bebeğe ortalama 3 gün gittiğini söyleyin. Bir hesaba vursun, annesine de kardeşine de gerekli cevabı vereceğine emin’im. Kayınvalidenize de kesim kesin ciddi ciddi eğer bu çocuk sizin yüzünüzden mamaya alışırsa ve benim sütümü reddederse maddi tüm sorumluluk size ait manevi olarak da emzirme olayıma bebeğimle bağıma karıştığınız beni yarım bıraktığınız için Allah sorsun sizden hesabını de . bakalım ne dicekler. aylık bez ıslak mendil bir iki giysi ve mama ortalama 1500 tl masraf demek. Maneviyattan hiç bahsetmiyorum bile bu külfetin altına kendileri gireceklermi ki bu ısrarları anlamıyorum. Maddiyat diye ısrarla belirtme sebebim de benim oğlumun ağzına da 4. gününde biberonu teptiler sarılık değeri yükselmesin diye sonuç beni emmek istemedi git gide yaklaşmadı bana ve meme reddi yaşadık, 16 aylık oldu hala mama kullanıyoruz süt vs içmeyi sevmiyor peki kaç kutu mama alıp getirdiler diye sor? hiç.