Umut olmak için yazıyorum mutlaka okuyun🙏Her şey dörtlü testi yaptırmamla başladı yaptırdığım labaratuvara çok araştırmadım çünkü oğlumda hiç risk çıkmamıştı. Doktoru sonuç için aradığımda aminosentez öneriyorum dddi şok oldum riski sordum sonucu yolladı. Bir baktım 1/2 yani iki kişiden biriyim daha yükseği zaten 1/1 yani kesin demek.yaşım 32 bu arada. hemen oğlumun doktorunu aradım dedi korkma gel burda bakarız Urfa’da öğretmenim. Testi Adana’da yaptırmıştık koşarak geldim buraya. Doktor inanamadı Ben böyle bir risk görmedim olur şey değil, kesin referans aralığı sıkıntılı labaratuvarın dddi sıvı almak riskli, fetal DNA yaptıralım. Sonuç 10 günde geldi ve ben o on gün ne yedim ne uyudum ne güldüm dualarla ağlamalarla geçen on gün DNA sonucu normal geldi çok şükür 🙏 Akabinde Ebru Tarım’a gittim detaylı için Adana’da çok ünlü bir profesör.Kalpte1,5 mm bi delik var ama korkma her şey normal senin testi yaptırdığın labaratuvar hatasıdır o oran dddi.tam rahatladım gene Adana’da bi doktor böbrekler genişlemiş neden sıvı aldırmadın falan diye aklımı karıştırdı. Tam bir ay gene ağla, üzül mahvoldum.sonrasında okul açıldı Urfa’ya geldim ve doktoruma her şeyi anlattım Allah bin razı olsun ondan🙏 DNA temiz en iyi profesör görmüş seni daha neyin korkusu bu dedi bırak şu 4 lüdeki riski rahatla artık ddi. Evet genişleme var ama 5 mm gayet normal 10 mm kadar sıkıntı yok dddi. Yüzüm azcık güldüyse onun sayesinde♥️( Fatma Çetin pelit) Urfa’da olanlar için yazdım ismini. Ve genişleme 7 mm kadar çıktı 36.Haftada 3 mm geriledi. Kalpteki delik ölçülemeyecek kadar küçüldü. Son haftalarımda artan vajina varisim nedeniyle patlama riski vardı ve sezaryene karar verdik. Aslında itiraf edeyim ben kızımı görmek için sabırsızlanıyordum daha büyük etken de bu oldu ilk doğumum da çok zor geçmişti spinal sezaryene gün aldık. Ayrıca o hafta bebeğim gelişim olarak 3 hafta geriledi. Ben gene üzülmeye başladım Doktorum sakın üzülme artık abisi de küçük genetiktir diye içimi rahatlattı ve o büyük gün geldi. Doğuma giderken Allah bir ferahlık verdi kalbime sormayın.Çok korkmama rağmen o kadar rahat girdim ki ameliyathaneye eşimde yanımdaydı ve 9 ay boyunca okuduğum duamı okuyup beş dk geçmeden kızımın sesini duymam bir oldu. Doktoruma iyi mi dedim o hemen gayet iyi korkma artık dedi. Kızım 2.800kg 50 cm doğdu. O sırada sevinçten ağlamam çocuk doktoruna bi yandan kaygıyla sorular sormam hepsi oldu bitti odama geldim. Çocuk doktoru bebeğin gayet sağlıklı bir bulgu yok dedi Böbreklerde hiç bir genişleme yok detaylı baktık dedi. ve yavrumu kucağıma aldığım an sevinç, şükür, hissettiklerimin tarifi yoktu. Çok şükür Allah’ım benim durumumdaki herkese bu duyguyu yaşat diye dua ettiğimi hatırlıyorum sadece🙏sevinçten o gece hiç uyuyamadım Allah herkese bu mutluluğu tattırsın hiç bir annenin kalbini darda koymasın🙏
Şimdi özetlersek size minik tavsiyelerle hikayemi bitireceğim:
*ikili dörtlü test yaptırdınız riskiniz yüksek geldi imkanınız varsa fetal DNA (ben Prenatest yaptırdım)yaptırın yoksa da mutlaka testleri başka labaratuvarda yineleyin. Emin olun risk değişik çıkacaktır.Birçok arkadaşım o şekilde başka sonuçlar aldı. En büyük pişmanlığım 1/2 le doğumu beklemek oldu fetalDNAya da itibar etmeyen doktorlar çıkıp kafa karıştırınca. Doktorum DNA yapacağız 4lüyü boşver yapmayalım bi daha dddi ama keşke dinlemeyip bir 4lü test daha yaptırsaydım dedim.
*kalpteki delikle alakalı sorularınız varsa yazın mutlaka baya bir bilgi edindim bu süreçte.
*böbrek genişlemesi
*spinal sezaryen
*gelişim geriliği
*vajinal varis bu başlıklarda ve başka herhangi bir sorunuz varsa severek cevaplarım. Ben bu süreçte hep forumları gezip umut aradım. Dilerim benim durumumda olan arkadaşlarımın içi rahatlar dilerim hikayem sizlere umut olur🙏Hepinize korkusuz ,kaygısız sağlıklı mutlu bir hamilelik geçirip yavrularınıza sağ salim kavuşmanızı dilerim🙏Sevgilerimle♥️