Kızlaaaar öncelikle Rabbim isteyen herkese ve doğumunu bekleyen herkese yavrusuyla/yavrularıyla kavuşmayı nasip etsin.
Perşembe günü kontrolümde doktorum cumartesi belki doğumu yaptırabilirim sancıların biraz sık çıktı gelirken hazırlıklı gel dedi bizde dediği gibi yaptık kontrole gelirken ama ne yalan söyleyeyim yine de yaptırmasını beklemiyordum. Hemşiresi nsteye bağladığında doğumunuz yapılacak bugün deyince aman Allahım beni aldı bir korku ve heyecan ama en çok korku başladı vücudum zangır zangır titremeye, panik atak geçmişim de var korkuyorum 1 yıl sonra atak geçiririm diye. Doktorum sabah gelirken az bir şeyler atıştır demişti bende bir kase çorba ve 1 kase yoğurt yiyerek gittim ve bu yüzden beni işlem anında yarı uykulu moda geçiremediler sorun olur diye, aklımızda olsun doktorunuz bir şeyler yemenizi istese de aç gidin siz. Her neyse, beni aldılar doğumhaneye önce spinal anestezi yapıldı, hiçbir şey hissetmedim, arkasından da epidurali taktıklar onda da hiçbir şey hissetmedim sanırım doğru pozisyonu almak ve hareket etmemek bu anlamda çok önemli (bana birisi yardımcı oldu ve hareket etmemem için başımdan bastırdı) sonra eşimi içeriye aldılar, doğum fotoğrafçısı fotolarımızı çekti falan ama bende öyle bir titreme var ki anlatamam, üşüme değildi aksine korktuğum için zangır zangır titriyordum ve kendime engel olamıyorum, bahsettiğim durumdan dolayı da beni yarı uykulu hale getiremiyorlar falan. Sonra doktorum geldi, nasılsın falan diye sordu iyiyim dedim sonra yanındaki asistanlarıyla konuşmaya başladı, 5dk geçti mi emin bile değilim bir kedi sesi gelmeye başladı, doğumhaneye ilk girdiğimde müzik falan dinliyorlardı birileri yemin ederim biri kedi videosu açtı sandım önce 🙈 ama benim oğlumun sesiymiş babası söyledi gözleri ışıl ışıl, hemen fotoğrafçımız fotolarımızı çekti falan oğlumu götürdüler, eşimi de kapama işlemi anında dışarı çıkardılar ve asıl maceram ondan sonra başladı; maalesef bebeğin eşi rahme yapışmış ve işlemim o yüzden uzun sürdü, zaten korkmuştum daha da kötü oldum. Bu Arada şunu da söylemeden geçmeyeyim derdim kimseyi de korkutmak değil; isteğe bağlı sezaryen oldum ve acı eşiğim bayağı yüksektir, şöyle örnek vereyim 7 tane dövmem ve 2 tanesi bayağı büyük dövmeler 7-8 saat sürmüştü her birinin yapımı, doktora gittiğimde ilaç yazacaksanız mümkünse iğne yazın diyenlerdenim amaaaa doğumhaneden çıktığımda ağrıdan ağlıyordum çünkü işlem uzun ve sarsıcı geçti çoook, eşim bile şaşırdı çünkü bilir ne dayanıklı olduğumu. Odama geldim ama baktım oğlum yok, 4200 doğduğu ve gebelikte şekerim çıktığı için bir süre her ihtimale karşı oksijen veriyorlarmış ama ben inanmadım eşime diyorum sürekli nerede, beni kandırıyor musun, bir yandan da ağlıyorum neyse ki doğruymuş çok uzun süre geçmeden getirdiler oğlumu hemen memeye yapıştı Paşam 😍 Allahım daha önce hiç bu kadar güzelini ne gördüm ne de duydum 😍😍😍 kokusu cennet, o elleri her şeyii bin şükür Rabbime. Şimdi uyuyor yanımda çok şükür ki hiçbir sorunu yok ama ben hala ağrılarla uğraşıyorum.
Tavsiyelerim;
- Anestezi uzmanı dedi ki epiduralin Etkisi geçtiğinde belinin ağrımadınız istemiyorsan ayaklarını oynatmaya çalışma uyuşma gerçekleşti mi diye bakmak için işte onu yaptığında sonra belin ağrır ve dediğini dinledim belimde ağrı falan olmadı.
- Her epidural ya da spinal olanda baş ağrısı olacak diye bir şe yok bende baş ağrısı da hiç olmadı.
- Sezaryen sonrası süt gelmiyor denildiğine de inanmayın tamam şar şar sütünüz gelmiyor ama ne kadar çok bebeğinizi emzirirseniz o kadar çabuk geliyor ve sık sık emzirin, emin olun gelecek ve pes etmeyin
- Bacak uyuşukluğunuz geçtiği an yürümeye başlayın ve kesinlikle birkaç adımla sınırlı kalmayın ben tüm ağrıma rağmen koridorda 2 tur attım ve tüm ağrıma sancıma rağmen oğlumun altını değiştirdim, üstünü giydirdi, emzirdim be gazı çıkarttım hem de daha önce hiç yapmamış olmama rağmen
- Muhakkak deepent alın ben 77 kiloyum büyük boyunu aldım biraz bol ama çok rahat ettim
- 1 kase hoşaf ve 1 fincan rezene çayı içtim gece gazımı çıkartmıştım
- Eğer normal doğuma bir engeliniz yoksa normal doğum yapın ben hiçbir zaman normal doğum yanlısı değildim ama bunlardan sonra herşeyin normali diyorum
Çok uzun oldu farkındayım kusura bakmayı, eğer merak ettiğiniz şeyler varsa fırsat buldukça cevaplamaya çalışırım.
Doğum bekleyenlere herkese hayırlı sağlıklı doğumlar