nefesimsiniz illa muhakak yaptırmamız mı lazım? yaptırmazsak neolur? 2"li testim temiz çıktı, ayrıntılıyı yaptırmasam 9 ay boyunca kontrollere gidicem, Allah göstermesin bi sıkıntı çıksa normelde de görünmezmi? arkadaşın birisi yaptırmamış doktor normel ultorosomdam kalbinde parlaklık var demiş geçem biri öyle yazmıştı
elif41asel nefesimsiniz bana kalırsa yaptır çünkü gerçekten çok önemli mesela benim normal utrosanda bebeğim sağlıklı çıktı ama detaylıya girdim 20.haftamda sağ böbreğin de daralma var 32.haftamda gel dedi hani herşeye bakıyorlar ikili test sadece down sendorumli riski için ama detayli butun organlari bakiliyor canim
Rmyssucu nefesimsiniz benmde ikili temiz çıkmıştı canım sonra detaylı ya girdim bebeğe giden iki damarda direnç çıktı Aspirin kullanıyorum bayadir birisi düzelmiş bence gir yinede inşallah bı şey yoktir ama olsa bile benim gibi erken önlem almış olursun
1dem nefesimsiniz 2li testi yaptırdım başka da düşünmüyorum. Ebe 3lü testi yaptırman lazım dedi ama istemiyorum dedim. Bazen hiçbirşey yokken şu var bu var diyorlar çok duydum kafamı karıştırmak istemiyorum. Komşumu korkutmuş sıvı alıcaz çocuk şöyle böyle demişler ama çocuk sapasağlam hiçbişeyi yok.
HiraNisa nefesimsiniz canim eger engelli olsa bile bebegini aldirmayacaksan o ikili tarama üçlü taramaya bile gerek yok. Ben iki gebeligimdede sadece geniş ulturason ve şeker yükleme yaptirdim. Bu durumlarda bir sıkıntı varsa anne karnında tedavi ile müdahale edilebiliyor diye. Başkada hiçbirşey yaptirmadim. Çok şükür evlatlarım sağlıklı. Zaten bir sıkıntı varsa doktorun normal ulturasonda görüyor sana söylüyor. Yoksa ne kendini ne bebeğini ozelde yaptırıyorsan cebini yormana gerek yok. Benim düşüncem bu.
duyguyilmaz Ikisi cok farkli bir tarama. Normal ultrasonda kendi doktorunuz genel degerlendirme yapar kilodur boydur vs. Digerinde uzman tek tek damarlardan organlara yarim saat 45 dk inceleme yapiyo.
Muneweralp nefesimsiniz bebeğinin organları tam mı doğru çalışıyor mu bunları öğreniyorsun en azından bence yaptırmalısın kalbine kadar bakıyorlar
2cocukluhayatadogru 2 li test ve ayrıntılı ultrason aynı şey değil, 2li test sadece down sendromu riskini söyler, ancak anne karnında bundan hariç pek çok anomali olabilir bu da rutin kontrollerde gözden kaçabilir, takdir sizin
Deletedmom00260 nefesimsiniz Ayrıntılı ultrasonda bebeğin tüm organları inceleniyor. Normal gittiğimiz kadın doğumcu doktor sadece fiziksel şekilde bakıyor, o yüzden gitmelisin.
Htcglgnaksy nefesimsiniz 2li test ile detaylının tan olarak bağlantısı nedir. 2 li down sendromuna bakıyor detaylı bebeğin tüm organlarını inceliyor bunları birbirine karıştırmayın detaylı çok önemli bişi
Meralll59 nefesimsiniz Canım ikili/üçlü/dörtlü testler kromozom bozukluğu /down send.ve ilaç tedavisiyle düzeltilemeyen bazı hastalıklar için yapılıyor.Ben yaptırmamıştım.Detaylı ultrasonda uzman bir perinatolog a yaptırmıştım.Detaylıda bebekte normal ultrasonda görülemeyen hastalık /eksiklik leri görebiliyor.Ayrıca çıkan sonuçlar neticesinde Allah korusun bir problem varsa ilaçla müdahale etme şansın oluyor.
Eliz25 nefesimsiniz sakın bu hataya düşme ve ayrıntılıyi yaptır derim ikili testimi özel bir klinikte yaptırdım hep özel hastanelere gittim birgün tesadüfen devlete gitmek zorunda kaldım hemen beni aldılar acil kısma sebep mi ikili testimi yapan ahmak doktor yanlış yeri ölçmüş ense kalınlığı yerine kulağını ölçmüş doktor bile şok oldu daha sonra ayrıntılı da baktılar bebegimde gelişim geriliği saptandı down sendromlu da olabilir dedi doktor ikili testimin sonucu sağlıklı olmadığı için adam net bişey soyleyemiyo tabii. Bir-kac vitamin eksikliğim de cıktı şimdi onları düzene sokmaya çalışıyoruz doktorla lütfen ama lütfen detaylı ultrasonu atlama bebisin her türlü gelişimi net bir şekilde ortaya cikiyo en azından buna göre önlem alınır
filiz08 nefesimsiniz normal ultrasonda bebeğin organlarını göremezler ayrıntılıda inceden ipliğe bakılıyor ve rapor yazılıyor.Ve birçok şeye anne karnında çare bulunabiliyoken neden keşke diyesiniz
Guler06 nefesimsiniz yaptır bence ya ben 2 li yaptırdım sorun cıkmadı ama doktorum ayrıntılıyı kesın yaptır dedı fakat 3 lü yaptırmak zorunda değilsin cunku risk orani 2li testte daha yuksek iş zaten