[silindi] merhaba, sadece tansiyonun bir kaç kere 14-9 un üzerine çıkmasına bakılarak preklampsi geçiriyorsun denilemez. Spot idrar tahlili , 24 saatlik idrar tahlili ve karaciğer enzimlerine bakılması gerekir. Bunların sonucunda preklampsi hafif-orta veya şiddetli olarak sınıflandırılarak teşhis konulabilir. Bunun yanında ödeminiz varsa, göz bulanıklığınız varsa, net algılayamama, baygınlık hissi varsa tahlil yapılmadan preklapmsiden direkt şüphelenilebilir. Ağır preklampsilerde sara krizine benzer krizler dahi görülebilir. Sizin tansiyonunuz son 3-5 gündür yüksej seyrediyorsa sinir veya strese bağlı çıkmış olabilir. Hemen preklapmsiden şüphelenmeyin. Belki sadece tansiyon hapı ile düzelecektir. Ben 12. Haftadan beri gebelik tansiyonu yaşıyorum. Tansiyonum 17-11lerde seyrediyor. Günde 3 doz tansiyon ilacı kullanıyorum ve 12.haftadam beri ağzıma 1 tane tuz taneciği girmedi. 32. Haftada spot idrar ve 24 saatlik idrar tahlilimde protein kaçağı tespit edildi. Ve tahlil değerlerime göre hafif preklampsi teşhisi konuldu. Eğer bu değerler artarak devam etseydi orta veya şiddetli preklapmsi sınıfına girecektim ve preklapmsiden kurtulmanın tek bir tedavi yöntemi vardır o da doğum. Doğuma alınmam gerekiyordu. Ama çok şükür kontrol altına aldık ve bugün 38+6 günlük oldum. Umarım sizde en hayırlı şekilde sağlıklıca bebeğinize kavuşursunuz. Benim tecrübelerim bu şekilde oldu.