busrasahinn Selinglr öyle tabi neyij ne olacağı belli olmaz rabbim hepimizin gönlüne göre versin inşallah 🙏
Fikret_kayra Selinglr eğer normal doğuma uygun vücut yapın varsa atiyorum acilman çok iyidir 8-9 cm bebek de baş asagidir herşey yolundadır o zaman normal doğum iyidir diye düşünüyorum ama diğer turlu yok suni sancı alttan dikiş fln bedene eziyet bence cocugada ayni sekilde o garibjmde cikmaya calisirken sıkıntı alttan dikisim olacağına karnımdan olur daha iyi nacizane fikrim bu şekilde ikinciye hamileyim ilkim sezeryan memnundum ikincide yakında 😊😊
Mervezumra Fikret_kayra bende ayni dusuncedeyim ilkim sezeryan şimdi 2. De sezeryan 😊 banada cok soylediler bak millet yarim satte dogurup cikiyor diye ama ben millet.degilim kendime guvenip yoktu aciklik yoktu bende sezeryan istedom iyi ki de olmusum sunni alip bebegimi strese sokup altimda dikis olacagina karnimda olsun
Duchess İlk hamileliğim bende normal doğum istiyorum tabi İlerleyen zamanda şatlar neyi gösterir bilemem niye normal doğum tercih ediyorum derseniz Dikiş olayından çok çekiniyorum birde çabuk toparlanamam korkusu var Çocuğu kişiden bir kaç olay duydum sezeryan için biraz çekiniyorum açıkçası diğeri daha kolay olur gibi geliyor çok saçma ama 😞(30.hafta)
Ecemre İlk doğumum normal,ikinci doğumum sezaryen(doktor ihmaline geldik) :( şimdi tekrar hamileyim ve normal yapacağım inşallah.. iki doğumu da yaşadığım için normali tercih ederim çok çok daha rahat, tabii ki hayırlısı neyse Allahım onu yaşatsın..🙏🏻
Minnosannis01 birtutammutluluk internette detaylı yazar cnm bak. Zor doğumlarda oluyormuş daha çok. Her normal doğumda değil tabi
ATC Mervezumra şunu diyen insanları da hiç anlamıyorum etrafımdakilerin çoğu normal doğum yapmış annem 12 tane normal dogım yapmış hemde evde tek başına hiç böyle bi şikayeti olmadı
Mervezumra ATC sirf bu yuzden ölen o kadar cok kadin ve bebek var ki bunlsri kimsenin gozu gormuyor ama onu soyleyen insanlar sanki at gozlugu takmislsr.oyle bakiyorlar etrafa bilmiyorum ben herkesin dusuncesine istedigine saygi duyulmasi taratariyim sonucta kisinin bedeni istedigini yapar istedigi sekilde dogurur
ATC Mervezumra kesinlikle her iki doyumunda riskleri var Allah hakkımızda hayırlısını başımıza getirsin herkese saygı duyarım 😊
Mervezumra Ozlem29 bendede var alttan muayene bile yparken mahfoldum o yuzden doktoeumda dedi sen yapamazsın bende biliyordum zaten yapamiycami zorlamadim senin tercihin nasil istersen
HanifeOkutan Mervezumra dediğin gibi milletin söylediği önemli değil millet yarım saate doğuran da var 18 saatte doğuran da var. Suni sancılar ile saatlerce uzatmak yerine sezeryan tercih edilebilir. Ama şunu söylemek istiyorum 6-7 saat sancı çekip sonra da dikişsiz doğum yapmak da mümkün. Normal doğumların hepsi dikişle olmuyor. Benim mesela doğumda doktorum kesi atmıyorum ben dedi başı çıkınca da dikişsiz bir doğum oldu dedi. ( benim son anda omzu ile tek dikişlik sorunum oldu sorun bile sayılmaz yani) sadece bhnu belirtmek için yazdım 😊💕
Fikret_kayra Mervezumra o yarım saatte doğuranlar açılması 8-10 cm olanlar işte 😊 benimde 1 cm olmuştu acilmam kırkıncı haftadaydm doktor dedi artık olmaz açılma fln riske atmadm iyi de ettim
Mervezumra birtutammutluluk genelde 35 yas ve ustu kadinlarda idrar tutumama sikayeti oluor rahim sarkinca adet kanamalarinda farklilik filan oluyor
Alya123 Selinglr bir yazıda okumuştum. sezaryen bir Doğum şekli değil ameliyattır ve tercih olmamalı zorunlu kalındığı durumda yapılmalıdır yazıyordu 🤷♀️ Ben ilk doğumumu normal yaptım şimdi yine normal istiyorum rabbim izin verirse 🤲🏻 Görümcem sezaryen oluyor ve onun o halini görünce insanın tüyleri ürperiyor çocuğuna bakmaya bile mecali olmuyor acıdan ağlıyor ama normal Doğumda direkt bebeğin kucağında geliyorsun odaya üstelik emzirip ilgilenebiliyorsun 💕 bir sağlık problemi olmadığı sürece sezaryen olmasını geçtim düşüncem bile değil 😑 olmak isteyene saygı duyarım ama fikir isteyene tabi ki NORMAL Doğum 💕 👶🏻
Busrasumen Alya123 bir anne adayı olarak sezeryan olacaklara ne kadar güzel bir yorum yazmışsınız.Tebrikler bu kadar düşünmeden yazmayın lütfen
Deletedmom133 Alya123 herkes aynı olmaz canım sezeryan oldum ilk günden beri bebeğime tek bakıyorum hiç birgün bile ağlamadım 3 aylıkken spora bile başladım yani
aynenaynen Alya123 bende sezaryen oldum doğum yapmadım mı anne olmadım mı yani? Lütfen sezaryen olacak kişileri bu tür sözlerle incitmeyin normal doğumda sezaryenda bi doğum şeklidir her kitapta yazan bilgiye inanıyormuyuz? Görümcenizin ki zor geçmiş olabilir ama benim sezaryenanım o kadar mükemmel geçti ki bu kişiden kişiye değişir yani insanları korkutmayın
Mervezumra 07052019 benim arkadasim mahfoldu devlette normale zorladilar 2500 kilo bebegi dogdu ama o kadar cok dikis kesi atimislar ki kiz 1 ay pturamadi bebeginize bakamadi yani ertesi gun ayaklandim diyen inandirici gelmiyor bana sonucta dikos ve kesi iyilesmesi zaman aliyor bende sezeryanda 1 hafta sonra pazara markete gittim mesela kolay dogum yok malesef
HanifeOkutan Mervezumra ben doğumdan sonra oğlum bir hafta hastanede yattı ve günde 4 kere emzirmeye gittim. Düşün yani hiç yatmadım doğum yaptığım gün bile ihtiyaçlarımı ben giderdim. Her normal doğum aynı değil o yüzden dikişim yoktu yani sadece ilk gün yorgundum haliyle o acılardan dolayı ama vücut olarak yatağıma kendim yattım kalktım. Hepsi bir değil yani
Alya123 Mervezumra bildiğim kadarıyla devlet hastaneleri bebek ve anne sıkıntıya girmediği sürece sezaryen yapmıyor , Doğumdan bir gün sonra kalktım diyene inanmak sizin tercihiniz 🤷♀️ Ben sabah Doğum yaptım akşam bebeğimle hep kendim ilgilendim yattım kalktım 4. Günde de evimi süpürdüm üstelik 4 dikişim vardı sonuç olarak sezaryen sonrası normal Doğum öncesi zorluyor öncesinin zorlamasını tercih ederim en azından bebeğimle ilgilenmek daha kolay 💕
07052019 Mervezumra kesisiz doğum mümkün değil malesef devlet hastanelerinde özellikle. O yüzden kesilecek yerimi kendim seçmek istiyorum ben de. Alt taraftansa karnımdan çekerim o acıyı.
Leyla9292 Selinglr bence çoğu annede normal olsun istiyor tabi şartlar el verdiği sürece kesinlkle normal doğum çok daha iyi her yönüyle..herkes ister doğuma gitsin bi saatte doğursun ama şartlar neyi nasıl gerektiriyorsa mecbur öyle oluyor..ben normal çok istedim iki gün çektim ama olmadı önemli olanda sağlıklı olmaları iki hafta sonra üçüncü sezeryan im olacak hayırlısı ile..ben normal doğum taraftariyim.bizimde nasibimizde böyle vardı evlatlarım sağlıklı olsun yeter..sonuçta her türlü annesin❤❤
TubaKorkmaz İlk oğlumu 2 yıl önce sezaryanla yaptım. Çabuk toparlanmama rağmen. Ben normal doğumu çok istiyorum her gece dua ediyorum 4.5 günüm kaldı.
HanifeOkutan Selinglr sezeryan olmadığım için açıkçası kıyas yapamıyorum :) en iyisi ikisi de yaşayanlar olacaktır umarım böyle bir yorum gelir:) benim ilk doğumum normaldi bu da normal istiyorum 🙏🏻 Çok zor bir doğum olmadığı için açıkçası yine normal olsun istiyorum🙏🏻 Neden derseniz ertesi gün ayağa kalkmak işini görmek bebeğinle ilgilenmek kimseye muhtaç olmamak öyle baş ağrıları sancılar çekmemek benim için güzeldi. Yani doğum anını yaşamak bebeğini almak doğumhaneden çıkıp bekleyenlere kavuşmak ve bunları yaşarken Herşey bitmiş oluyor o yüzden memnunum. İdrar kaçırma olayını ben de yaşadım doktorumla konuştum pelvis kaslarını çalıştırma hareketleri söyledi bana öyle ki tv izlerken yaparsın aklına geldikçe bir ay geçmeden düzeliyorsun zor değil hareketler içten alt bölgeyi kasıp bırakıyorsun:) anlayacağınız normal doğum bir gün sancı çekenlerin dışında bence güzel i.... o kadar uzun süre sancı çekip de normale ısrar edenlere karşıyım o acı 12 saatten fazla çekilmemeli baktın olmuyor sezeryan :)
TubaKorkmaz Rahim sarkması 10’kişiden belki 2.3 kişinindir Sırf bu risk yüzünden insanları etkilememek lazım bence Normal doğum hikayeleri herkesin farklı. Sezaryanında farklı ,kişinin vucüt yapısıyla alakalı herşey zorunlu olmadıkça sezaryan olunmamalı fikrim bu ;)!
Mercimek9389 Selinglr Benim düşüncem şöyle. Doğum şekli kişiye özel olmalı. Herkes vucuduna uygun dogumu yapmali. Allah bize dogum yapma yeteneği vermiş. Bu bizim bedenimizde var. Ancak 20 tane iç dış dikişi rahime attıracağimiza karnımiza attirmamiz daha makul geliyor bana. Öyle idrar kaçirma rahim sarkmasi hemen ilk normal dogumda olacak seyler degil. Normal isteyen arkadaslarimizi korkutmamak lazim. Devlet hastanelerinde 4000 kilogram bebegi ilk kez anne olacak bir kişiye dogru duzgun egitim vermeden dogurtturmaya kalkarlarsa o ayri. O kadin idrarda kaçırir. Rahmide zarar görür. Özel hastaneler nasıl en ufak bir problemde sezeryan öneriyorsa devlet hastanesindede anne ya da bebek ölecek hale gelene kadar normale zorluyorlar. Benim zavalli annemin çatısi dar kemigi basik olmasina ragmen normale zorlamişlar. Cok sukur idrar kaçırmıyor rahminde bir sikintisi yok ama onun psikolojisini asla atlatamiyor. 3. Gebeligi diye makat geliş bebeği bile normal dogurtmuslar. Sene 99 zeynep kamil. Velhasıl kelam bizim bedenimiz bizim kararimiz arkadaşlarım. Insallah hepimiz kendimize gore hayirli dogumu yapariz..