Herkese merhaba hanımlar çok şükür ki hikayemi yazmak nasip oldu rabbim siZlerede nasip etsin 🙏🏻 Tam 26 günlük anneyim hamile kalmak için de alternatif tıpı deneyen biriyim aklında soru olanlar için değinmek istiyorum adet düzensizliğim vardı hamile kalmam güçleşirmiş doktora göre birçok tedavi denedik Doğum kontrol hapları falan hiç biri işe yaramadı aksine psikolojik olarak mahvettiler beni en son çare halk arasında kocakarı ilaçları denen tedaviye başvurdum soğan suları çeşitli otlarla ballarla yapılan karışımlar... yoğun çalışmama rağmen hiçbirini aksatmadım sonunda aylardan sonra adet gördüm ve başka bir tedavi başladı sonunda hamile kaldım rabbim isteyen herkese nasip etsin 🙏🏻 Hamilelikte der hiç sıkıntı yaşamadım taki son aylara kadar son aylarda idrarda protein kaçağı çıktı bu kaçak çok yüksek değerde çıkarsa preeklamsiye yani hamilelik zehirlenmesine neden oluyormuş benimki çok yüksek değildi fakat riskim vardı doktorum da zoru görünce beni devlet hastanesine yönlendirdi 🤔 neyse doktorumu değiştirdim tuzu yağı şekeri kestim hafta üç özel doktoruma haftada birde üniversitedeki doktora görünüyordum ikisinde çok şey borçluyum 🙏🏻 Doktorunuzu çok iyi seçin hanımlar tansiyonlarım düzeldi normal seyretti her şey herkes 36-37haftada bu bebeği alırlar dedi ama biz meleğimle azmettik ve 39+0a kadar geldik doktor Pazartesi gel seni ebeye gösterecem dedi bende normal çatı muayenesi sandım olmamıştım çünkü neyse meğer sabah gitmem gerekiriyormuş ben öğleden sonra gittim ☺️ Doktor gönderdi ebenin yanına açıklığıma bakıldı bir cm ben hala Doğumu başlattıklarının farkında değilim çünkü koşullanmışım evimde sancım gelecek duşumu alacam egzersiz yapacam eşimle öyle hastaneye gidecez ebe saat altıda tekrar göreyim seni dedi ben şok 😱 altıda bir daha mı geleyim dedi kızım iyi misin sen yatıracaz seni dedi 😂 ben kattım ortalığı birbirine eşim okulda arıyorum bak doğurmam bugün suni sancı verecekler istemem diyorum halbuki sakin olsam her şey yolunda gidecek annem zavallı şok oldu sen ne istersen onu yapalım dedi bizde doktorla görüştük nst sonrası buna karar verelim dedi nst çekildi ama ebenin ve doktorun hoşuna gitmeyen bir şeyler vardı belli doktor tamam eve git saat yedide tekrar gel dedi yedide gittim açıklık tekrar 1 cm bu arada çatı muayenesinden şakın korkmayın kendinizi nasıl koşullansanız öyle oluyor hiç acımadı yani neyse tekrar nst bu sefer kimse beni dinlemedi ☺️ Yatırıldım nstye bağlandım yarım saat içinde ebe geldi açıklığa baktı şok oldu 3cm olmuş ilk kez böyle bir şey gördüm dedi bende de bir sancı başladı yerimde duramıyorum 😞 en kötüsü yatağa bağlı sancı çekmek nst sonucu ebe seni dinlemeyecem artık doktoru arıyorum gelsin dedi bu Arada saat ona geliyor beni sezaryena hazırladılar sonta takıldı ama ondada korkulacak bir şey yok hiç acı çekmedim sadece sancım var çıktım ameliyata anestezi uzmanı soruyor aç mıson diye bende yok dedim çünkü bir çorba içmiştim nerden bileyim beni doğurtacaklarını ☺️ Bu yüzden genel anestezi olmadım yani her şey Leh’ime oluyordu ilk denemede uyuştu belden aşağı her yerim kendinizi kasmayın hanımlar olacağına varıyor her şey ameliyatta hareketleri hissediyorsunuz ama acıyı hissetmiyorsunuz bir iki hareket hop baktım içimden bir şey çıktı doğdu mu dedim doktorum doğdu dedi mutlu musun kendi başına iş yapıyorsun bebek kakasını yapmış. Dedi niye laf dinlemiyorsun diye azarlıyor bir yandan 😂 ona çok şey borçluyum 🙏🏻 Bir baktım ağlama sesi o an her şeyi unutuyorsunuz sanki orda sen ve bebeğiniz tek varsınız ❤️ Temizlediler gösterdiler bana dediğim tek şey oyy maşallah çok çirkin dedim ☺️ Öptüm bol bol götürdüler sonra beni de diktiler bi 20 dk sonra bende çıktım odaya geldim bebeğim benden önce gelmişti Harika bir duyguydu rabbim sizleri de bir nefeste kurtarsın 🙏🏻 İyiki sezaryen olmuşum hiç ağrı sızı sıkıntı yaşamadım ilk günler tabiki zor geçiyor sonra geçiyor her şey sezaryena ön yargılı yaklaşmayın sezaryen sizi eksik anne yapmaz normal Doğumda sizi yüce bir anne yapmaz rabbimden sadece en hayırlısını dileyin ama sıkıntı yaşadığım tek nokta Doğum sonrası siZe tavsiyem lohusanızı başka bir yerde geçirin ben lohusada çok zorlanıyorum gelen gidenden dolayı sevdiğim insanlar bile gözüme batmaya başladı psikolojikmen çok etkilendim bu durumu atlatmaya çalışıyorum çünkü çocuğuma yansıyor birde mutlaka eşinizle çocuk bakım eğitimleri alın ben almadığım için pişmanım sezaryen sonrası bir haftada 9kilo verdim kiloyu kafanıza takmayın önemli olan sütünüzün olması bebeğinizi de hemen emzirin ben öyle yaptım sütüm hemen gelmedi ama çok şükür sarılıkta olmadım bol bol emzirsim çünkü şimdi yanımda uyuyor miniğim her şeyim rabbim olmayanlara nasip etsin olanları bağışlasın hamiş annelerinizi de bir seferde kurtarsın ☺️ 🙏🏻 Uzun oldu kusura bakmayın ☺️ Son bir şey tekrar söyleyecem Doğuma odaklanın evet ama bence Doğum sonrasına daha çok odaklanın ☺️☺️