Evet kızlar bende gün saydığım zamanlarda ya bebişim erken gelirse ya ben anlamazsam diye korkarken kızçem 1 hafta daha dayanamayıp erken geldi. 21 ekime sezeryan günü alırken 15 ekimde gelen minik kızımın doğum hikayesi.
- Gece saat 2.30 civarı. Uyurken birden adet kanı gibi bi ıslaklık hissettim ve koşa koşa tuvalete gittim. İlk başta altıma kaçırdım sandım. Üşüttüm heralde dedim. Nasıl olur böyle bişey diye şoktaydım. Tuvaletten çıktım baktım az az ama sürekli su gelmeye devam ediyor. Annemleri kaldırdım doğumun başlıyor dediler. Elim ayağım titredi. Suyum bi anda gelmiyor az az ve devamlı geliyor. Neyse saat 3 oldu doktoru aradık. Sancın varsa hemen geliyorum yoksa hastaneye geçin saat 9 da sezeryana alıcam dedi. Hiç sancım yoktu sadece su geliyodu. Eşimi aradım sabah doğumum var dedim kimin dedi şapşik 😅 dedim böyle böyle geliyorum hemen dedi. Oda nerden geldiğini şaşırdı telaşlı korkuyo ama bi yandan da çok heyecanlı:)) Ben son zamanlarımı annemin yanında geçirmiştim nolur nolmaz anlamam belki diye iyiki de annemin yanındaymışım. Çişim geliyo diye oralı olmazdım belkide. Belki de daha zamanı var diye kimseyi aramazdım gecenin 2 bucugunda. Neyse acele etmeden hastanenin yolunu tuttuk.
- Odaya geçmemiz, Nts ye takılmam, kayıt yapılması, yerleşmemiz, damar yolu açılması, önlüğümü giymem, suyumun rengine bakılması vs. derken saat oldu sabah 7. Heyecan dorukta bir an önce doktor gelse de kızımı kucağıma alsam diye bakıyorum. Asistanı geldi ve herşey bir anda gelişti ne olduğunu anlamadım bile. Beni sedyeyle ameliyathaneye götürmeye başladılar. Bi yandan kalbim ağzımda atıyor ama bi yandan da soğukkanlı olmaya çalışıyorum. Ameliyathaneye girdim o an çok tuhaf olmuştum. Çok duygulandım. 3 tane hemşire kızım için hazırlık yapıyor.
- Önce oturduğum yerde belimdeki kemikten 3 tane iğne vuruldum. Korkmayın kesinlikle acımıyor. Sinek ısırığı gibi. Ve o iğneden sonra herşey çok mükemmel. 🥰 hızlıca yatırdılar beni çünkü hemen bacaklarım uyuştu. Sanki balon gibi şişmişti :) belden aşağımı hissetmiyordum. Doktorum geldi nasılsın diye sordu ve başlıyoruz demeden çoktan başlamış bile. Bende hala hazırlıklar yapılıyor sanıyorum. Sonda takılmış bacaklarımı bağlamışlar felan hiç ruhum duymadı. Dokunuşları hissediyorsunuz ama kesinlikle bıçak izi veya ufak bi acı hissetmiyorsunuz. Bi hemşire başımda sürekli benle muhabbet ediyor. Onu takan kim ben ne olcak ne zaman başlıcak diye meraktayım. Dakikalar sonra güçlü bir şekilde karnıma bastırdıklarını ve ittiklerini hissettim. Ve doktorumun şu cümlesni hiç unutmuyorum. “ Hoşgeldin minik kızzz.” Nasıl yani doğdumu şimdi dedim. Ve birden ağlama sesi ınga ınga :) o an dünyalar benim oldu :) Göbek adı koydunuz mu diye sordu hayır dedim dilek olsun o zaman dedi :))) Ben bir kez daha şok oldum. Ne ara oldu nasıl oldu anlamadım. 5 dk sonra bebeğimi başımın yanına koydular. Duygular tarifsiz. Öptüm doyasıya kokladım mis gibi. Sonra temizleyip bebeğimi odaya çıkarmışlar. Saate bakıyorum daha 10 dk olmuş. Göğsümün üstünde kum torbası varmış. Aldıklarında bi kuş gibi hafifleme geldi ve ara ara uykuya daldım. Yarım saatte herşey bitmişti. Kendinizdeniz ama algılayamıyosunuz hiç bişeyi. Ameliyathaneden çıktım kızıma gidiyorum diye düşündüm hep. Ama sarhoş gibisiniz o an tabi :) Odaya geçtiğimde hala ayaklarım uyuşuk hissetmiyorum. Herkesi çıkardılar odadan 2 hemşire yatağa yatırdı beni. Sonda hala takılıymış onu bile çıkarttıklarında farkettim. Islak mendille göbeğimi bacaklarımı sildiler temizlediler beni iyice. Üstümü giydirdiler serum vurdular ve Bebeğimi kucağıma verdiler. Hemşire ilk sütün çok önemli olduğunu söyledi ve yardımcı oldu emzirmem için. Kucağıma aldım Suratı şiş, elleri minicik, kokusu tarif edilemez. 🥰🥰
-
...
- Hiç ağrı ve acı hissetmiyorsunuz. Bol bol kahve tüketmenizi söylüyorlar. Acınızı Sadece öksürdüğünüzde ve hapşırdığınızda anlıyorsunuz. Karnıma yastık bastırıp öksürüyordum:) Ufak bi ağrı vurduğunda hemen iğne vuruyolar sizi 1 gün götürüyor. İlk gün dönemiyorsunuz diye ağrı için iğneyi üst bacağınızdan vuruyorlar sonraki günler kalçadan. Ama inanın çabuk toparlanıyorsunuz. İlk gün 10:10 geçe bebeğim dünyaya geldi. 3 gibi bacak uyuşmalarınız geçiyor ve ağrı kesici antibiyotik vuruyorlar. Geceye doğru da 5-6 adım yürütmeye geliyor 2 hemşire. Sonra kendiliğinizden kalkıp yürüyebiliyosunuz. Tuvalete çıkabiliyosunuz gaz çıkarabiliyorsunuz hepsi oluyor yani. 2 gün hastanede kaldım eve geldiğimde temizlik yaptım siz düşünün. Hatta ertesi gün sağlık ocagına hastaneye kontrole bile gittim. Dikişlerinize doktor uyuşturucu sprey sıkıyor 45 gün oldu hastaneden çıkalı hala daha uyuşuktur orası. Elimi sürüyorum dikişlere hiç bişey hissetmiyorum :) sanki jelatin gibi bişey var. He bir de kızlar tavsiye size. Kanamanız oluyor adetinizin ortası gibi Yanınıza ped almayı unutmayın:)
- Neyseki bugün 45 Günlük olduk sarılığımızı da atlattık çok şükür. Yanımda yatıyor minik kuzum emzirmek için kalktık bu saatte :) Harika bi duygu Allah hepinizin bebişlerini sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Hoşgeldin Elif İkra’m. Uzun oldu ama hakkınızı helal edin 🥰😍☺️