Merhabalar, yazımı tamamen hamilelik dönemimin ilk 3 ayında yaşadığım o tereddütlerle dolu günlerde kendimi böyle forum sayfalarına girip, olumlu yazıları okuyup rahatlattığım için yazıyorum. Umarım aynı sıkıntıları yaşayıp, yazıma denk gelen arkadaşlarımın da içi rahatlar. Herkes için geçerli olur mu elbette bilemeyiz fakat hamileliğimin ilk üç ayında doktorum düşük tehlikesi olduğunu, bebeğin kesesinin etrafında kanamalar olduğunu söyledi. Ara ara kahverengi akıntılarım oldu, çok nadir kırmızı kan da geldi. Çok tedirgin olduğum, ne kadar üzülmemek gerektiğini düşünsem de Elimde olmadan kendimi yıprattığım günlerdi. Doktorum Progestan verdi 1 ay kullandım neredeyse hiç faydası olmadı ağızdan alarak. Sonra iki katına çıkardık ilaç dozunu yani 2 adet günde ve fitil olarak kullandım. Kesinlikle Progestan fitil olarak kullanıldığı zaman işe yarıyor diye düşünüyorum, en azından benim bünyem buna karşılık verdi ve kanamalar tamamen kesildi yaklaşık 3-4 gün içinde diyebilirim. Düzenli olarak kullandım, fitil yapmak can sıkıcı bir olaydı benim için ama aslında vücuda ilacı direk göndermektense bu şekilde yapmak daha kolay. Allah’a çok şükür günde iki kere olarak 1 ay boyunca kullandım o ilacı ve doktorum kontrolda hiç bir tehlike olmadığını herşeyin normal göründüğünü söyledi. Zaten o ay içinde de hiç kanamam olmadı ilaç fayda etmişti. Velhasıl eğer Yüce Rabbimiz bize bir evlat nasip etti ise o bir şekilde tutunmayı başarıyor. Şu an hala hamileyim 4. Ay içindeyim. İnşallah bir sıkıntı olmaz ise şu an sağlık durumum çok iyi. Bu sıkıntıyı yaşayan dostlar gözleriniz hangi yazıyı okumak istiyor çok iyi biliyorum. Merak etmeyin ‘illa düşük tehlikesi dediler diye bebek düşmez. Ve lekelenme var diye bebeğinize bir şeyler olmaz. ‘ Allah’ın takdirine bırakın. Biz çok endişeli günler geçirdik eşimle ama hep Allahım sen herşeyin en iyisini bilensin demeyi de ihmal etmedik. Ve en önemlisi yatın kalkmayın, ev işi bir ay sonra yapılsa da ev aynı şekilde temiz oluyor, bırakın biraz beklesin. İnşallah herkesin eşi anlayışlı fedakar adamlardır. Umarım yazım birilerine rahatlık olur. Herkesin evladına sağlık sıhhat diliyorum..