Sezaryene karşı değilim kesinlikle. Zorunluysa yapılsın. Ama bazen gerçekten de doktorların hamileleri boşuna korkuttuğunu düşünüyorum. Şöyle söyleyeyim. Bu benim ikinci bebeğim olacak ve ilk çocuğumu 39.haftamda 3 saatte normal doğurdum. 3.520 gr doğdu. Mesleğimden dolayı farklı bir şehire taşındık. Farklı bir doktorum var. Şimdiki hamileliğimde 34.haftadayım. Bebeğim doğum kanalında, doğmaya hazır bekliyor. Ben inanıyorum ki ikinci doğumum olduğu için ilkinden de çabuk doğacak. Doktor, muhtemelen ablasının kilosunda doğar, dedi. Ama şunları da söyledi. Şimdiki nesil çok narin, çok hassas. Normal doğuma psikolojik olarak hazır değiller. Bizim de sezaryen işimize geliyor bu nedenle. Anneyi germeden, günü planlı olarak bebeği alıyoruz. Böylece bebek ani doğmadığı için, günü belli olduğu için herhangi bir komplikasyonda daha kolay müdahale ediyoruz. Yani hep ihtimaller, hep sağlamcı bir yaklaşım. Ne olacaktı. Tabii ki normal doğumun günü belli olmayacak. Bebek aniden doğup çıkmasın diye herkes sezaryen mi olsun. Ben normal doğurabilecekken doktorum sezaryeni de düşünebiliriz, dedi. Bu nedenle doğumda kendi doktoruma gitmeyeceğim.