Merhaba kızlar sonunda bende doğum hikayemi yazabiliyorum. 13 kasım 22:22 de oğlum dünyaya geldi bugün 15 günlük olduk ancak yazabiliyorum gerçekten bebekli hayat ışık hızında ve dopdolu geçiyormuş.
Biraz uzun ve tavsiyeli bir hikaye olacak şimdiden okuyacaklara teşekkür ediyorum 😊
12 kasım beklenen doğum tarihimizdi ama 9-10 kasım da düzensiz regl sancısı haricinde belirtim olmadı. Kahverengi akıntı gelmişti ben onu nişan zannettim ama değilmiş sonradan nişan gelince anladım. 11 kasım pazartesi kontrolde doktorumuz bebeğimin boynunda kordonu farketti detaylı ultrasona girdik bir sorun yoktu ve her gün kontrole çağırdı. 11 kasım da bin bir umutla hastaneye gittim sancılarım yüksek ama düzensizdi ben hiç bir şey hissetmiyordum, hastanede nişanım geldi bende bir umut belki yarına kadar doğum başlar diye düşünmeye başladım. Normal doğumda ısrarcı olduğum için ertesi gün 40+1 de tekrar kontrole çağırıldım. Ben tabii son 2 haftadır hurma, ahududu yaprağı çayı, ilişki hepsini deniyordum. Yürüyüşleri merdiven inip çıkmayı, çömelip yer silmeleri arttırmıştım. Hamileliğim boyunca pilates yoga ve yürüyüşlerimi aksatmadım ama doğum tamamen Allah’ın takdiri başlayınca başlıyormuş hiç bir şey yapmasan da süreç güzel ilerleyebilir. 13 kasım günü kontrole gittik ağırlarım daha yüksek ama yine düzensizdi, hatta ebe ah şu ağrıların düzene girse şiir gibi doğum yaparız diyordu. Doktor muayene etti ve 2 cm açıklık var kordonun yerinden emin olalım sana yatış vereceğim dedi. Yine detaylı ultrasonda kordonun durumunu öğrenip yatışım verildi. Öncesinde doktorum git biraz dolaş yemek ye saat 2 de gel dedi. Dediklerini yaptık sonrasında yatış işlemleri, lavman, serum derken serüven başladı. Ailemden kimseye haber vermedik eşimin ailesi zaten başka şehirde yaşıyordu eşimle yalnızdık. İlk kez orada elle açıklık kontrolü yapıldı 3-4 cm olmuştu. Doktorum geldi epidural takalım dedi ben hiç itirazsız tamam dedim ve çok rahat ettim. Vaktinde takılın epiduralin doğumu ilerletme etkisi de oluyormuş ebe öyle söyledi. Acı eşiğim yüksek olduğu için epidural takılmasında pek bir şey hissetmedim. Yakın arkadaşım geldi onunla beraber nst dışında hep yürüdük, hareketler yaptık. Saat 5 de epiduralin etkisi azaldı ama oğlum yeterince aşağıya baskı yapmadığı için açılma ilerlese de rahim ağzı silinmesi yeterince olmadı doktor suni sancı taktırdı o da 1 saat kadar verildi epiduralin etkisi geçse de beni zorlamadı nst ye pilates topunda bağlandım çok büyük rahatlıktı. Bebeğim bu sırada amniyon kesesini açtı ve suyum geldi, suni sancıyı kapattılar artık kendi kasılmalarımla karşılayacaktım. Bu süreç de benim için çok keyifliydi yeni bir epidural dozu yapıldı onunda rahatlığıyla halaya dönüyorduk 😁 akşam 9 gibi benim kasılmalar sıklaştı, rahim ağzı silindi, epiduralin etkisi geçti bitti açılma 7-8 cm oldu. Bol bol dua ve nefeslerle karşıladım, ıkınma hissi gelirse ıkınmamaya çalıştım. Doğum ekibi gerçekten çok iyiydi benimle o kadar çok ilgilendiler ki masaj yapıyorlar, benimle beraber nefes alıp veriyorlar, dua ediyorlardı. En son açıklık muayenesinde ebe tama yakın dedikten sonra beni doğumhaneye götürdüler. Giderken tek aklımda kalan eşimin heyecandan buz gibi olmuş elleriydi. Sevdiklerim gelmişti ve hepsi ağlıyordu.. doğumhanede doktorum ve ekibin motivasyonuyla 5-6 ıkınmada ( bence ıkınmak oldukça zor bir şey, kafam patlayacak zannettim 🤓) kapkara saçlı, boynunda kordonuyla babasının minyatürü oğlum balık gibi içimden kaydı gitti. Hemen koynuma verdiler ağlaması kesildi hatta elini emmeye başladı bende o sırada sevinçten ağlıyordum. Doktorum perine masajı yapmıştı sanırım onun etkisinden sadece dıştan 2 dikişim var. Bebeğimi kucağımda muayene ettiler ben her şeyi unuttum gitti, hemen emzirdim zaten aç bir Bebek geliyor diye espri yapıyorduk. Doktorumdan Allah bin kere razı olsun tüm ısrarlarımı sabırla karşıladı, bebeğim için o saate kadar hastanede bekledi, tüm süreci yakından takip etti ve kordondan dolayı çok endişeli olsa da motivasyonumuzu hep yüksek tuttu 🍀
Gelelim öneri ve tavsiyelere; depend suyum geldiği andan eve gelene kadar hayat kurtardı. Bir gecelik ve bir pijama takımı kullandım. Emzirme atleti çok pratik oldu. Gümüş kapakları doğumdan önce kullanmaya başlamıştım hastaneye de götürdüm hala kullanıyorum göğüs uçlarımın kurumasını engelliyor, yara olmadı ama çatlak var bazen çok fazla sızlıyor. Lansinoh kremin hiç bir etkisini görmedim. En iyisi karbonatlı suyla her emzirmede silmek 👍🏼. Mochi pompa ilk günler hiç işe yaramadı sütü boşaltmak için elektrikli pompa aldık ama şuan emzirirken diğer göğsümdeki sütü topluyorum çok memnunum. İlk 4-5 gün göğsümü tutmakta zorlandığı için biberon yerine şırıngayla besleme yaptık sonrasında meme reddi yaşamadık. Owli korse almıştım öyle severek kullanamıyorum arka kısmındaki teller ağrı yapıyor uzun süre takamıyorum. Meryem ana otunu yaptım bence o da vesile oldu imkanı olan yapsın, hatta tam olarak kapandığında bende kendimi tam olarak iyi hissettim.
Bizim hikayemiz bu şekilde merak ettiklerinizi sorabilirsiniz elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım. Herkese sağlıklı doğumlar dilerim 🥰🍀🤲🏻