Öğlen 6 gibi sezaryene alındım . Sırttan iğne vuruldu sadece alt tarafımı hissetmedim. Sezeryan sebebi bebeğin hareketsiz olması karnımın sertleşmesi ve suda görünen cisimlerdi..
Doğum 15-20 dk sürdü bi acı vs hissetmedim. Odaya alındım. Bu süreç kötüydü çünkü ayaklarımı hissedemeden aaatlerce durmak yordu. Bebeğime dokunamadm resmen. Depend kullanamadım hasta bezi aldık daha rahat . Dependi evde kullan dediler.
Hareket ettim kalktım yürüdüm. Bebeğimi sevdim ama süt gelmedi ve göğüs ucum çıkmadı. Yarın uç alacağız.
Ağız bezi eldiven şapka bir de üstüne giydiği kıyafet çok önemli kusuyor her şey ıslanıyor .. iki battaniye şart (penye dışında) biri yattığı fanus gibi olan şeyin Altına sermek için.
Bez ve ıslak mendil diğer elzem şeyler.
Meyve suyu kahve su içirdiler gaz çıkarmak gerekiyormuş.
Vcye bile biriyle girmek gerekiyor el ayak titriyor ( eşim tuttu)
Pimpiriklenmeyen biriyle kalmak önemli. Teyzemi tercih ettim eşim teyzem ben kalıyoruz .
Çok terliyorum üşürsün demişlerdi :/
Kettle şart ! Mama iÇin . Biberon şart. Ehli olmayan biri şırınga ile mama denerse çocuğun emme refleksi sağlamsa birden çeker iyi olmaz .
Bunun dışında uyuyamıyorum çünkü çok sıcak ve oğlum sürekli vikvik halinde korkuyorum bi şey olacak diye ..
Aklıma gelenler bunlar 🙂