Merhaba arkadaşlar bu yazımı bazı arkadaşların içini ferahlatmak için yazıyorum. Gebe kalmadan 3 ay önce adetimi düzensiz olmaya başladım . 3. Ayda gecikmem olunca bi doktora görünmek istedim kan tahlili ultrason derken yumurtlarımın geç çatladıgını polistikover oldugumu öğrendim ve doktorum bana 3 secenek sundu
- Doğum kontrol hapı kullanıp rahmimi düzene koymak
- Çatlatma iğnesi
- İse Inofolic combi Vitamini ben 3. Seçtim 3 ay boyunca bu vitamini iç hamile kalmazsan eşinle beraber gel birde ona test yapalım dedi ve eşimede destekleyici olması için D Vitamini vermişti. Bende 1.5 ay bu vitamini kullandım ve hamile kaldığımı öğrendim. Hamile kaldığımı kan testiyle öğrendim kan testindeki değerim 6 haftalıktı ultrasona girdim 4 haftalık görünüyodu. Geç döllenme oldugu için doktorum korkulacak bişe olmadıgını söyledi. Bende hiç kafama takmadım ama burda birçok kişinin bundan korktugunu gördüm o yüzden yazmak istedim. İçinizi ferah tutun gebelikte en normal olan şeylerden birisi. Neyse bi kaç hafta sonra bebegi gördük sonra kalp atısı derken 2 li teste geldi sıra. İkili testimi yaptırdım burun kemiği , ense kalınlığı herşeyi normal çıktı ama kan değeri riskim çok yüksek çıktı. 1/104 yani 104 kişiden birinin dowm sendromu ile doğacağını ifade ediyor. Doktor bana açıkladı böyle böyle riskin baya yüksek seni genetik bölüme yönlendiricem sana açıklama yapıcaklar diye. Genetiğe gittim bani baya korkuttular riskin çok yüksek biz sana sıvı aldırmanı yada fetal dna testini öneriyoruz istersen aldırabilirsin dediler. Artık o kadar alışmılarki aldırmanın çok basit bişe oldugunu düşünüyorlar. Doktorlarla konuştuktan sonra hastaneden ağlıya ağlıya çıktım eşimde bende ailemde perişan olduk bu test sonuçları yüzünden. Sıvı aldırmanın zararlı oldugunu duydugum için onuda yaptırmak istemedim diğer testide yaptırmadım. Allahtan ne gelirse diye düşündük ve hep dua ettik asla ama asla aldırmayı düşünmedik. Doktorlar 2li testim yüksek çıkıpta sıvı aldırmadıgım için diğer 3lü 4lü testleri yapmaya gerek duymadılar zaten sen herşeyi kabullenmişsin bu testler arasında en gerçeklik payı 2li testte çıkar dediler derken detaylı ultrason zamanı geldi ben 2 hastanede detaylıya girdim ve çok şükür ikisindede sonuçlarım temiz çıktı kemik yapısı herşeyi düzgündü. Ama yinede insanın işine şüohe düşürüyolar bunlar kesin sonuçlar değil diyerek. Benm içim birazda olsa rahatlamıştı her zaman içimi ferah tutmaya çalıştım ve bu sonuçları ailemizden başka kmseyle paylaşmadık herkes bilseydi o şkelde yaklaşıp konuşacaklardı ve biz daha kötü olacaktık o yüzden paylaşmak istemedik insanın dilide varmıyo zaten söylemeye. Vee sonr doğum zamanı yaklaştı 39 haftalıkken ilk alttan muayenemi oldum 1 cm açıklık vardı o muayenden sonra nişan tarzında akımtım geldi parça parça 1 hafta böyle devam etti tam 40 haftalıkken sancılarım başladı takip ettim 10 dakikaya düşünce doktora gittim doktor alttan baktı açıklık aynıydı sancıda fazla çıkmadı eve gönderdi beni. Akşam 10 bucuga kadar sancılarım sıklaştı 5 dakikaya düştü tekrar hastaneye gittim sancılarım nts de çıkıyo ama açılmam hala 1 cm. Yatış verdiler hemen serum önlük felan derken yatmaya başladım yattıgım yerden sancılarımı çektim gerçekten beni zorladı. Sancılarım çoğalıyo ama açılmam çok yavaşdı doktorlarda son şeyine kadar zorladılar 10 saat felan geçtikten snra bana 2 kere açılma iğnesi vurdular ve ondan snra açılmalarım hızlandı ve etksiini geçrkten hissediyosunuz iyce kendimden geçtim 3 kere kustum sancımı daha altlarda hissetmeye başladım. Yattıgımdan beride beni hiç ayağa kaldırmadılar yemk yok nişe yok bi serumla beni direçli tutmaya çalıştılar ama çok zordu gerçekten bütün gücüm gitmiş gibi hissediyordum. Bilincim açık ama hiçbişe umrumda değil gibiydi açılmamım geç olması beni perişan etti. Doktorlar sürekli alttan baktılar en son beni doğurtturacak doktor eliyle baya bi karıştırdı ve sancılarımı artık makatımda hissetmeye başladım bi süre sonra beni sedyede ıkındırmaya çalıştılar derin nefes al aralıksız ıkın bagırma sakın vs.yarım saat böyle sürdü ve artık doğuma alıyoruz diyip sedyemi değiştirdiler çatala çıkattılar. Bi doktor geldi karnıma baskı yaptı ama ne baskıydı gözlerim yuvalarından çıktı sandım 3 kere bastı ve beni acayip bi şeklde bağırttı 3 ıkınmadan snra doğdu bebeğim. O ıkınma anı 5 dakikalık bişeydi canm yandı ama bebk çıkınca geçti hepsi. Bebğimi temizlediler kucagıma verdiler ve benn doktorlara ilk sordugum bebegm down sendromlumu sorusu oldu? Ben öyle sorunca doktor bidaha gidip baktı bebeğimr ve sağlıklı görünüyor sanmıyorum dedi. Tabi içim ne kadar ferahladı anlatamam. Hemşirelerde rutin sağlık kontrolü için bbeğimi alıp gittiler ordada bişe çıkmadı çok şükür ve ailecek derin bi nefes aldık ❤ 9 ayda çektiğimiz stres silindi gitti birden. Burda karşılaştıgım sorunlara belki biraz ferahlatıcı olurum diye paylaşmak istedim inşallah ferahlatmışımdır içinizi hwr zamn ferah tutun hamilelikte her an herşey olabiliyor doktorlarda hiç bi şeyden emin olamıyorlar o yüzden her söylenilene kafanızı takmayın derim 💕 Rabbm herkese sağlıklı evlatlar , kolay doğumlar nasip etsin 🙏