Zeynepmum şimdi içinize kurt düşürmek istemem ama doktorlar bazen izne çıkacakları tatile gidecekleri gibi saçma sapan sebeplerden doğumu öne alabiliyorlarmış. Böyle bir şey duydum.. şimdi ben tee 36.hafta çatı oldum; uygun dedi doktor ben de normali seçtim. Her hafta nstye giriyorum ve doktor nst sonuçların normal çıktığı ve bebek hareketlerinde sorun olmadığı sürece bekleyeceğiz dedi. Ne zaman gelirse o zaman yani... şuan 39+4 oldum hala gelmedi. Maksimum ne kadar bekleriz dedim doktora; 42.haftaya kadar bekleriz gelmezse doğumu başlatmak zprundayız dedi.. Bir cm açıklık olabilir; 4ten sonrası doğum anlamına gelirmiş; senin doktorun her şey normalken haftaya gel demesi bana garip geldi çünkü haftan hala erken.. suyun azalmadı ise, nst sonuçların normal ise ve bebek hareketlerinde de sıkıntı yoksa bir cm açıklık var diye doğuma başlanmaz. İstersen başka bir doktora git emin ol. Yanlış anlama ama ben şüphelendim; işi aceleye getiriyor gibi. O çocuğun yicek ekmeği varsa daha içeride buna engel olmak günahtır. Vaktinden evvel doğurtulması doğru değil. Ha artık 42lere gelirsin kakasını yapacak diye korkarlar o ayrı. Ama bu hafta daha belirti olmadan almak istiyorsa sana açıklama yapmalı. 1 cm açıklık buna gerekçe değil. 4e kadar olabiliyor. 4ü geçince doğum başladı kabul ediyorlar. Araştırabilirsin.