Herkese merhabaa hamileliğimin en başında burayı çok aktif kullanıyordum sonradan sessiz kalıp uygulamaya girmemeye karar verdim, sadece bebeğimin gelişimini takip ediyordum; neden diye sorarsanız buradan birilerinin hayatlarına artık yorum yapmak(eş-aile vs) istemediğimden dolayıydı neyse gelelim minik bal kızıma kavuşma hikayeme..😅
Hamileliğimin ilk ayları dışında çok şükür hiç bir sıkıntım yoktu hamileliğimi öğrendiğimden beri karnımı hep “nil” diye sevdim. Tüm Duyulan cinsiyet hurafelerini evet bende denedim bence kesinlikle deneyin doğumdan sonra bebeğinize bakıp hoşça gülümseyecek bir anı oluyor🤗 cinsiyetini öğrendiğim gün hüngür hüngür ağladım nedeni ise onu gerçekten hissediyor olmamdı ve evet nilim gelecekti🥰 hamileliğimi hiiç özlemicem derdim taa ki 37. Haftaya gelinceye kadar;
tam 37 haftam olduğunda dr kontrolüme gittim her şey yolunda bu hafta gelmez diye dr umla konuştuk ve o gün kızım yine yüzünü göstermedi aslaa🤣 akşamına karnımda sürekli sertlik ve toplanma oluyordu ben sancı bu değil sanırdım yalancı kasılmadır diye rahat rahat kendimi haftaya hazırlıyordum(eksikler vs) gece yatağımdan kalktığım gibi su geldi en başta eşimi uyandırmadım yanlış alarm olabilir diye düşünüyorum çünkü sabah kontrolümde her şey yolundaydı tekrar yatağa geldiğimde yatağı ıslatacak kadar gelince uyandırıp nil geliyo dedim😰 önce dr umu aradım gece 3 ve günlerden 10 kasım pazar😅 dr um hemen hastaneye koşmamı söyledi apar topar eşyaları alıp hastaneye gittik( tabii bende heyecan son derece) ebeler açıklığımı kontrol etti ve sadece 1 cm dediler (çatı muayenesini ve açıklık kontrolü hislerimden etkilenmemeniz adına bahsetmemeyi tercih ediyorumm) ama artık eve gidemezdim suyum sürekli geliyordu yatışım yapıldı ve dr um geldi çatı muayenemi yaptı boyum kilom ve bebeğimin durumundan dolayı normal denememi istedi sonrasıı suni sancılar, ağrı kesici iğneler ve epidural.. saat 19:30 a kadar denedik fakat benim açılmam sadece 4 cm olmuştu (buraya ayrı bi not düşmem gerekirse epidural normal doğum kadar kolay doğum şekli yok arkadaşlar!) 19:36 da acil sezaryene alındım ve minik kızımı yanıma getirdiler geceden beri açlık, susuzluk, sancılar ve yapılan ağrı kesicilerden dolayı çok bitkindim zar zor gözümü açabildim ama o’nu gördüm ya sanki bi anda büyüdüm sanki yıllardır anneyim, yıllardır o’nu bekliyormuşumda yeni kavuşmuşum gibi öylesine tuhaf öylesine mükemmel bi his allah herkese yaşatsın inşallah bu duyguyu🙏🏻 merak ettiğiniz ne varsa yanıtlamaya çalışırım her iki doğum şeklini hem epidurali hem spinali tatmış biri olarak 😅
Son olarak yegane tavsiyem kesinlikle emzirme konusunda bilinçli biri olsun yanınızda ha olmazsada mutlaka ama mutlaka göğsünüz sertleştiğinde makina yardımıyla sağın sonra emzirin arkadaşlar benim başıma geldi siz yaşamayın..
Okuduğunuz için teşekkürler🙏🏻🙏🏻💕