Merhabalar ,
biz de mezun olduk sağlıkla çok şükür .
Burada okuduğum doğum hikayelerinden çok güç aldım . Hamileliğimin başından beri normal doğum istedim , kararlıydım .
Kolay bir hamilelik geçirdim çokşükür 🙏🏼 , çok fazla bulantı yaşamadım , tiksindiğim, ağzıma sürmediğim yiyecekler oldu , çok fazla birşey aşermedim 🤷♀️😇 sadece hayatımda yemediğim kadar tatlıya düştüm 🙈 çok korktum şekerden kilodan bu sebeple , ama ikisi içinde bi sıkıntı yaşamadım 🙏🏼
59 kilo ile hamile kaldım , 72 ile doğuma girdim , doktorumuz en baştan hesapladığı 12 kasım doğum tarihimiz di.Velhasıl öyle de oldu 🙈
37 hafta çatı muayenesi yaptı doktor normal doğuma uygunsun dedi . Tabi ben çok sevindim , çocuk da baş aşağı dönmüş. Hazırlıklar tamam , küçük beyimiz kanala girerse doğum başlar diye düşünüyorum . beklemeye başladık. Geldik 39. Haftaya , hiç bir hareket yok 🤷♀️🙈
39+6 da kontrolümüz vardı , ozamana kadar herşey normaldi çocuğun suyu sağlığı kilosu..
doktor dedi yarın gel suni sancı verip başlatalım. Çocuğun suyu sınırda dedi.
sevindik tabi , artık merak ediyordum çok, meleğime kavuşacaktım bambaşka bir heyecan .40+0 da 12 kasım da sabah 8.30 da yarışımızı yaptık , 9 da suni sancı verdiler , eşim sürekli yanımda bana destek , sancı çektiğin oda ameliyathaneye yakın o katta, annemler yukarıda odayı hazırlıyor vs . başlarda çekilebilir bi acısı var 🙂 Bi ebe geliyor açılmaya bakıyor , bi doktor geliyor bakıyor ama yok ,yok ..
Saat 15.00 oldu doktor geldi ben artık hat safa da sancı çekiyorum sancılar düzenli, açılmaya baktı sıfır , dedi sen bilirsin ama boşa sancı çekmeni istemem en azından bu kadar zaman bi açılma olsaydı devam ederdik dedi. Doktoruma çok güveniyorum , dedim bence de zorlamayalım olmayacak böyle. Yani 6 saatte en azından. Bi 3 cm falan olsaydı zorlar devam ederdim.
Suniyi kapattılar , sezeryana hazırladılar
Geçtik ameliyathaneye eşim de girdi yanıma en büyük destekçim hayat arkadaşım hiç yanlış bırakmadı beni . Spinal istedim o anı görmeliydim ❤️
Hazırladılar belden bi iğne , gerçekten yumuşacık bişey kendinizi sıktığınıza bile değmez . Hemencecik uyuşuyor zaten. Hatta ben ayaklarda sıcaklık karıncalanma falan bekledim olmadı. Dedim uyuşmadı heralde 🙄 doktor geldi ben zannediyorum hazırlık yapıyor . Kesmiş adam meğerse 🤷♀️🙈 çıktı bizim ufaklık , baktım ağlıyor Allahım dedim şükürler olsun . Bu arada sancı çektiğimden olsa gerek çocuk strese girmiş içerde tuvaletini yapmış . Herşeyde var bir hayır dedikleri bu olmalı , şimdi 14 günlük olduk misss gibi kokusuyla sağlıkla yanımda Arman’ım şükürler olsun . Rabbim isteyen herkese nasip etsin 🙏🏼
Bu arada acaba tiksinirmi , korkarmı dediğim eşim, çok şaşırttı beni , bi ara doktor eşime burası rahim burası yumurtalıklar diye anlatıyordu eşim de dikkatle izliyordu 😂😂
K.b. Kızlar uzun oldu sanırım çok da detaya girmemeye çalıştım ama erkeğin askerlik , kadının da doğum hikayesi bitmezmiş 🙈😂