Joshuasmom Merhabalar, direk başlığa yazmak istemedim ama ben sakatat çok severim. Canımda çok yemek istiyor ama ilk hamileliğimden bildiğim kadarıyla yenmiyordu. Bu konu hakkında bilgi sahibi olan var mo? Ya da asla yenmemeli dediğiniz neler var?
Deletedmom2224 Joshuasmom Sakatat ve ilk aylarda özellikle ciğer yenmemeli içindeki fazla A vitamini bebekte anomalilere sebep oluyor çünkü. Etinizin çok pişmiş olmasına dikkat edin az pişmiş ette toxoplasma riski bulunur bir de herkese gore değişiyor ama benim doktorum narı da uygun görmüyordu ilk aylarda
Dilaradgstn Joshuasmom güzel bir soru olmuş.tesekkurler.🙏🏻 Benim bildiğim ciğer yememek gerekıuor civa cok yuksek dıye
Dilaradgstn Joshuasmom avakado , Bitki cayları,ananas da düşük teşvikliyor dıye bılıuorum.midye sushi bunlarda yememelıymıs.
Joshuasmom Deletedmom2224 en sevdiğim şeylerden biri ciğer ve kokoreç. Çok canım istiyor ama kendimi tutuyorum. Henüz 15. Haftadayım riskli sanırım bu dönemde :/
Joshuasmom Dilaradgstn ben teşekkür ederim 🙏🏻 Ananasta tüketiyordum bunuda hiç duymamıştım sağolun 🙏🏻🙏🏻
Aycaorhan Joshuasmom cnm benim üçüncü üçünde de canım istedikçe azar azar midye bile yedim sonrasında bol su iç
Deletedmom2224 Joshuasmom kokoreç her dönemde zararlı malesef 😊 ama 3 ayı geçtikten sonra ciğer az Az tüketilebilir 😊
Sghslove Joshuasmom evet canım sakatat yenmemeli ben birkaç kez azıcık Arnavut ciğeri yedim. İşlenmiş gıda da yenmemeli sucuk salam sosis hiç yemedim. Maydanoz yemedim. Pastörize süt ürünü tükettim sadece. Yenmemesi gereken şeylerle ilgili Happy moms blogunda da var yeni bir yazı okuyabilirsiniz ☺️
Selinsu Joshuasmom canim ne istiyosa abartmadan yedim Allahin izniyle suana kadar bisey olmadi Rabbim korusun bebislerimizi
nuraysenur Eminesss fazlası düşük riskine yol açıyor. Ne demişler azı karar çoğu zarar. Az seviyede tüketilince faydalı.
Eminesss nuraysenur zaten kimse bir oturuşta hepsini yemiyo elbette herşeyde olduğu gibi onda da fazla tüketmek zarar ☺️
Ltfy Bende hepsinden yedim valla allahın izniyle 37ye kadar geldik. Özellikle ciğeri kahvaltıda bayılırım 3 5 kez fazla fazla yedim. Hem tavuk hem dana. Hele narı 2 ay boyunca sabah öğle akşam kase kase yedim. Başından beride havuça taktım hemen hemen hergün 1tane yiyorum. Doktora da sormadım açıkçası eskiden analarımız yok o yok bu mu demiş sanki allaha emanet çok aşırı olmadığı sürece herşeyden canım istedikçe yedim. Tek yemediğim ama canımın istediği çiğ köfte 🤷🏻 onada zaten şurda 2 hafta kaldı sonrasında yiyebilirim 😋
nefesimsiniz Joshuasmom paketli gıdalardan uzak durun bitek hamilelerin değil hepimizin çocukların dahi uzak duması gerekiyor. bizzat hamilelikte daha da hasas olun nacizane