Ben 9 günlük bebeğin Tetanoz dan tüfek tetiği gibi kasılarak gözlerimin önünde can verdiğini, 2 aylık bebeğin Boğmaca dan,Menengit'ten öldüğünü veya sekelli olarak yaşadığını, o anın çaresizliğini ve acısını yaşamış ve bu hazin ölümleri çok görmüş bir hekimim

Bir tane Tetanozdan can çekişerek ölen bebek görse idiniz...
Kendinize dahi tekrar aşı yaptırmak için sıraya girerdiniz.....

Bilimden uzak 3- 4 tane zırtapoz'un, popüler olmak , güya ezber bozmak için sorumsuzca internette yazdıklarına bakarak ,
Çocuklarınızın kaderini asla tayin etmeyiniz..
Bu ağır vebale sakın girmeyiniz....

Beni tanıyanlar gayet iyi bilir..
Aşı karsıtı olmam için elimde ciddi veriler olsa idi ben hepinizden önce karşı olacak bir hekimim.

Eğer bu hastalıklar bu gün Ülkemizde ender görülüyor ise bu 60-70 senelik Aşı Politikamızın başarısıdır ....
Bunları sakın göz ardı etmeyiniz...

Verem aşısının mucizesini
Çocuk felci Aşısının, sakat kalmayı nasıl önlediğini ,Eredike edildiği için
Çoğunuza yaşıniz itibarı yapılmamış olan
Çiçek aşısının ölümleri nasıl engellediğini
nelere kadir olduğunu da görmüş adamım...

O nedenle Aşıların yapılmaması ve yan etkileri konusunda
henüz elimde ciddi bir veri yok....
Şu an için çocuklara Aşı yaptırmamak ,Can simidi olmayan bir çocuğu okyanusun ortasında suya atıp,refleksif olarak yüzmesini beklemeye benzer...

O nedenle aksi bilimsel ve net olarak ispat edilene dek mutlaka çocuklarınızın Aşılarını eksiksiz yaptırınız....

Dr.Savan Günay 

Çocuk Sağ.ve Hast.Uzmanı
Bugün biriyle yaptıgım tartışma şu aşı yaptırmam ateşi çıkıyor 😠 ateşi çıkması mı iyi bebeğinize bişey olması mı ?

KubraatMacit valla bende yaptırma taraftarının takder Allah'tan tabiki ama tedbir muhakkak alınmalı diye düşünüyorum

KubraatMacit Bazıları hekimlerden daha kıdemli maalesef. Öylelerine bisey anlatamazsınız. Herkesin kendi vicdanı. Siz başkaları için strese girip bebeğinizi üzmeyin. Herkes herseyin en iyisini biliyor nasılsa başlarının çaresine baksınlar

Bende gereksiz birşey olduğunu düşünmüyorum gebeliğin sürecinde de gebelik sonrasında bebeğimin de aşılarını yaptırmayı düşünüyorum.

YazCilegi

Cnhem
        Kızım da ateşleniyor ama bir gün sonra geçiyor bir hastalık bulaşsa Daha çok üzüleceğiz ama bazılarına laf anlatmak çok zor

KubraatMacit kesinlikle bende ilk formlarda okuduğunda çok garipsedim ama gebeliğimden itibaren eğer kurumlar bile bunu bu kadar takip edip bizi arayıp bilgilendiriyorsa neden gereksiz olsun insanlar o kadar işler arayıp bizim aşılarımızı takip etsin

Rabbim hepimize kullanalım diye akıl vermiş. Doktorlarımiz boşuna yok. Bencede doktor tavsiyelerine uyup sözlerini dinlemek gerekiyor 👍Allah aklımız olduğu halde kullanmaktan mahrum etmesin. Yada okumuş ve bilimde birçok testle doğrulanmış şeylere itiraz edecek kadar cahil etmesin.