Eveett burda o kadar post açtım erken doğumla ilgili en son serklaj Yapıldı tam rahata kavuştuk gidiyoruz sonuna kadar derken gene dayanamadı bizim bızdık ☺️ ilk oğlum Ege'm 29 haftalık doğmuştu uzun bir küvez sürecimiz olmuştu maalesef ve bu hamileliğimi öğrendiğimizden beri de hep diken üstündeydi yine erken doğar mı endişesiyle. Nitekim 26+6da akşam üstü nişanım geldi. Tabi bizim elimiz ayağımıza dolandı apar topar önce devlet hastanesine gittik hatta o zaman da post açmıştım devlet hastanesinin rezilliği diye 🤷♀️ neyse sonuçta orda ilgilenmediler biz de 1 saat uzaktaki özele gittik ve 1,5 cm açılmam olduğunu söylediler. Acil serklaj Yapıldı serumlar ilaçlarla doğum engellendi. Sonra baya Bi müddet rahattım 35.haftaya kadar gelince içime su serpildi oh be dedim bunu günü gününe doğurucam küveze girmicek bebeğim, ama nerdeee🤦♀️29 Kasım'da 36+6da serklajım alıncaktı zaten ve artık 37ye gireceğim için doktorum Bi sorun olmaz demişti doğsa bile ama 36+0da akşam üstü içeriden bıçak saplanıyormuş gibi batmalarım olmaya başladı ağrım falan yoktu hiç ama içerisi sızlıyodu ben de korktum tabi dikişlere Bi şey mi oluyo acaba diye hemen acile gittik (devlet hastanesi) 🤨 nst ye bağladılar 35-40 arasında seyreden ama ritmik olan sancılar çıktı düzensiz olsa sorun olmazdı ama çok düzenli olunca doğumun başladığını serklaj iplerinin hemen alınması gerektiğini yoksa rahime zarar vereceğini söylediler. Biz de kabul ettik. Doktor geldi çatala çıktım. 15-20 dk uğraştı Bi türlü beceremedi. Dikişi görememiş beyefendi. Artık nasıl canımı yaktıysa ya da başka Bi şey mi oldu bilmiyorum ben bayılmışım çatalda.(o da ne kötü Bi pozisyon ya çataldayım her Bi yanım açık ve baygınım😊) doktor da paniklemiş hemen nstyle bebeğin kalp atışlarına bakmışlar onun da düşmüş kalp atışları ve doktor hemen ameliyathaneyi hazırlayın sezeryana alıyoruz diye dışarı çıkmış eşim tabi panikle noldu neden falan diye koşmuş. Doktor da bi şey yok eşiniz korkudan bayıldı normal doğum yapamaz en iyisi sezeryanla bebeği alalım demiş. E tabi eşim beni tanıyor ilk doğumum da değil korkudan bayılmam yanii. Yok demiş bizim çıkışı mızı verin biz başka hastaneye gidicez sezeryan falan istemiyoruz belki önlem alınır daha doğmaz demiş. Öylelikle beni çıkarttı oradan bu arada bana da serum falan taktıkları için kendime gelmiştim bebeğimin de kalp atışları normale dönmüştü çok şükür. Sonra 1 saat uzaktaki Özel Medigün'e geldik yine. Gelirken serklajlı yapan doktorumuzu da aramıştık zaten hastanede bekliyordu. Hemen muayene etti ve serklaj iplerini aldı. O kadar kısa ve acısız Bi işlem ki şaşırdım doğrusu 10 saniye falan sürdü. Sonra açıklığıma baktı 2-3 cm dedi. Nst de 110-120 aralığında düzenli sancılarım çıkıyordu tabi ben hissetmiyordum orası ayrı ☺️ gece boyu suni sancı takılı halde sürekli nst-muayene ikilisiyle sabahı ettik ☺️ suni sancıyı da hiç hissetmedim ben sadece karnımı arada Bi kemerle sıkıyolarmış gibi oluyordu o kadar. Zaten ağrı sancı olmadığından çok rahattım. E tabi gün döndüğü için artık 36+1 olmuştuk. Öğlene doğru doktor gelip tekrar muayene etti ve açıklık 7 cm dedi doğum haneye iniyoruz dedi. Korku heyecan sevinç hepsi Bi arada aşağı indik. Eşim annem kayınpederim kapıda kaldılar ben doğum haneye kendimi teslim ettim 😉 doktor suyunu patlatalım doğum hızlansın dedi ben tabi relax ağzımı ayıra ayıra oluur dedim içimden de diyorum ki nasıl olsa sancı yok acı yok patlasın su da gelsin koyar mı bana Bee hey yavrum hey böyle doğurmaya ne var falan diye kendi kendime artistleniyorum ☺️ erken artistlnememek lazımmış bilemedim tabii 🙄 doktor suyumu patlattı sıcak sıcak su boşalırken bana Bi ağrı geldi aman yarabbiiii belden mi geliyo karnımdan mı vuruyo anlayamadığım Bi ağrı. E tamam acısız ağrısız doğum olmaz biliyorum ama hiç hissetmeyip Bi anda yüksek dozdan hissedince insan Bi fena oluyo. Doktor her sancı da ıkın dedi. Ama sancı da Aralık yok gibi geliyo bana Bi durmuyo ki nefes alıyım Bi daha ıkınıyım 😊 korkmanıza gerek yok ama yani böyle uzun uzun anlattım bu süreci ama suyumu patlattı ve yalnızca 6 dk sürdü doğum yani acıyı 6 dk hissettim sadece ☺️ 2-3 ıkınma da kaydı gitti içimden ve dünyanın en büyük rahatlamasını yaşadım o saniye ağrı acı kesildi bitti 🙏 oğlumu üstüme koydular hemen küçücük minnak Bi şeydi çirkin ☺️ sonra kontrol amaçlı yenidoğan yoğun bakıma çıkardılar benim de plesanta çıktı son temizlemeler yapıldı falan hiç kesik yırtık dikiş falan olmadı çok şükür 🙏 ben güle oynaya odaya geldim ama sevincim kısa sürdü oğlumu yatırmışlar yoğun bakıma gerçi doktor kontrol amaçlı dedi yani kendi nefes alabiliyormuş ama hızını ayarlayamıyormuş biraz burnundan oksijen desteği yapıyorlar yavaş yavaş desteği kesip alıştırcaklarmış 2-3 gün sonra çıkcak inşallah 🙏 bu arada 2800 gram ve 42,5 cm doğdu güdük Eymen'im 😀 Dua edin bir an önce kucağıma alabileyim oğlumu 🙏 Uzun oldu kusura bakmayın, hakkınızı helal edin ☺️ Hepiniz benim gibi kısa sürede acısız ağrısız dikişsiz doğum yaparsınız inşallah 🙏