ozgens 👋 merhaba plasenta previa olup Rahmi alınmadan Doğum yapan varmı? Genelde erken alıyorlarmış bebeği. 34. Haftada almayı düşünüyor doktorum . Tabi kanama riski olduğu için erken gelmediği sürece böyle. Bu durumu yaşayan birileri varmı acaba?
ozgens Hkmt hayır . En başında plasenta previa ydı. Sonra rahim ağzına tamamen yerleşmiş. Yani totalis olmuş. Şuan 22. Haftadayım. Çıkarmı bilmem siz de de varmı ?
Hkmt ozgens ben kanamayla öğrendim 10.haftada suan 12 haftalık tam kapatıyor tam kapatınca acaba çıkma ihtimali olur mu yine bilemiyorum cok korkuyorum
ozgens Deletedmom0990 35. Haftadayım hala aynı. Hatta damarlanma var rahim içinde yani kanama riskim fazla.Profesör takip ediyor 37 de alıcak. Bende şuan ameliyattan korkuyorum ilk sezeryanım kolaydı ama bu rahim alınırsa diye korkum var hatta ölücem korkusuna eşime ve çocuklarıma bişeyler yazdım be olur ne olmaz diye😂son zamanları değerlendiriyorum . Doktorum bu konuda en iyilerinden ama yine de insan korkuyor inşallah iki hafta sonra çok kolay geçtiğini yazmak nasip olur
Deletedmom0990 ozgens inşallah ya bilgi verirsin yine bekliyorum 😔hakkınızda hayırlısı olsun inşallah ❤️
ozgens Deletedmom0990 benim 12. Haftadan beri hiç yeri değişmedi. Yüzde 20 önden yüzde 80 arkadasım kapatıyor rahim ağzını tamamen kapalı. Ben hiç dinlenmedim çocuğum küçük diye hep ayaktaydım siz dinlenin kendinizi yormayın ağır hiç kaldırmayın ben dikkat etmedim gittikçe damarlanma yani yapışma arttı. Dikkat edin . Ankara’da çok iyi profesörler var imkanınız varsa orda yaptırın eğer plesenta yer değiştirmezse .
ozgens Deletedmom0990 Polat dursun var Ankara’da. Plesenta previa ameliyatları yapıyor hep bu konuda uzman diye biliyorum