Dilaradgstn bence buna doktor doktorun yönlendirmesiyle de anne karar vermeli. Sezaryen yada normal fark etmiyor her ikisi de Doğum. İkisinin de bir toparlanma süreci var. Normal olabiliyorsa tabiki normal olmalı. Adı üstünde normal. Ama bir sorun varsa sezeruan da bir Doğum şekli. İlla normal diye tutturmak yanlış. Her ikisinin de kişiye göre agrısı acısı var. Mesela ben 2017 de sezeryan oldum. Normalden korkuyordum istemiyordum. Ama eşim illa normal olsun diye tutturmuştu. Doktorumuz da normal imkansız çatı darlığı var. Ve artık son haftalardaydık. Doğum belirtisi yoktu ve plasentada kireçlenme başladı. Kanım problemliydi. Benden bebeğe geçen besin oranı azalmaya başlayınca doktorum normal olabilcek olsan bile bekleyemeyiz bebek kilo kaybediyor. Sezeryan dedi. Zaten benim canıma minnet kabul dedim. Eşim de yok ayağa kalkman zor olur. Dikiş agrısı vs yaşarsın diyerek beni başka bir doktora daha gitmeye ikna etmeye çalışmıştı. Tabi kabul etmedim. Benimle aynı hafta normal Doğum yapan arkadaşım 2 gün acı çekmiş suni sancı vermişler. Yetmemiş kesmişler vs vs 20 gün ayağa kalkamayacak kadar kötüydü. Ben sezeryan oldum. İlk gün ayaklandım. 4. Gün araba kullanıyordum. Ve hiç dikiş agrım olmadı. Hatta verilen agrı kesicilere gerek bile duymadım. İnanılmaz kolay ağrısız acısız bir doğumdu.dogum gibi muhteşem bir anı hiç agrı yaşamadan doya doya yaşadım. Birde sezeryanda toparlanmak zor derler. Bence tamamen kişinin bünyesine bağlı iyileşme süreci. Şimdi 33 haftalık hamileyim. Yine sezeryan ve hiç Doğum korkum yok. Neyin nasıl olacağını biliyor ve endişelenmiyorum. Normal olsaydım belki de bu kadar kolay olmayacaktı. Tabiki sezeryanı savunmuyorum. Ama sezeryan da bir Doğum şekli. Bence bu karara eş bile karışmamalı. Önce doktor karar verip son söz anneye düşmeli. Doktorunuza güveniyorsanız zaten herşey çok basit. Şimdiden hepimize hayırlı doğumlar diliyorum 😉