Nehirkaya25 Turna20 herkesin rahatsızlığı ve tedavisi farklıdır. Ben de hamile olduğumu öğrenince coraspirin kullandım kalp atışı duyduktan sonra coraspirin ve igne birlikte kullandım 5. Ayima kadar. Sonra 5 ayin içinde burun kanamalarim arttı doktorum hap iğneyle göre fazla ve kalıcı sulandirir vücut kendine fazla gelen kanı bi sekilde atmaya çalışıyor hapı bırak yoksa allah korusun beyin kanamasina kadar gider dedi suan 7.5 ayligiz sadece igne kullaniyorum. Doktorumun hesabına göre 32. Yada 34. Hafta aralarında hapı birakacaktim
Saraalp May18 bilemiyorum ki , bence doktorunuza güvenmelisiniz. Gitme imkanınız varsa Hacettepe ye Sinan hoca ya gitmenizi öneririm. Benim reçetem de ek ilaçlarda var vitamin vs
May18 Saraalp bende ankarada yasıyorum gidebilirim tam yeri ve hocanın adı j yazar mısınız bı de size hangi ılacları kullandıryr ıgne hap? Gebelık takibini de onla mı devam edıosnz memnun msnuz 🤪🤪🤯🤯
Kbr_2019 Guguk maşallah🥰 az kalmış bize de dua edin emi🙏🏼 Çok haklısınız bu konuda türkiyede çok az dr konuyla alakalı ama onun dışında herkesin kafasında kalıplaşmış. Pıhtılaşmaya yatkınlık= kesinlikle iğne... ben corasprin 100 kullanıyorum çünkü hem gebelik pıhtılaşmaya zaten sebebiyet veriyor hem de bekarkende bana önerilmişti oturarak çalıştığım için kvc doktoru bacaklarımda venöz yetmezlik olduğunu söylemişti o sebeple...
Guguk Kbr_2019 anladım özellikle hareketsiz çalışanlar için gerekli bu süreçte.her ne kadar içmesem de bende bol sebze limon vs besleniyorum kan cıvısın diye aktif olmaya çalışıyorum 😃 Ederim tabi ki Allah kimseyi bu süreçte evladıyla sınamasın çok zor çok acı. Herkes sağlıkla kavuşsun zamanında inşallah.
Nehirkaya25 Busra570 ona bakarsan 6000 lik ilaci aylik kullanınca 6000 ediyor hergun 0,6 mg yani 10 da 6sini vuruyosun her gün 6000 lik doz almiyosun 💁 hap ağızdan alınıp kana direk karıştığı için etkisi iğneyle göre daha uzun igne sadece günü kurtarmak amaçlı. Hergun 100 mg içersen ayda ne eder rakamlara aldanmayin doz önemli ml ve mg aynı şey değil.
Cge_14 Yldrlasel ocakta kalp atimi olusmadi diye kurtaj oldum 3 ay bekledim degerlerim duzenlensin o sirada gen testi yaptirdim o sonuclansin diye bir ay bekledim. Mart nisan gibi basladim hapi kullanmaya mayista hamile oldugumu ogrendim
Guguk Kbr_2019 bende sizin gibiyim aynen. Ve bir yıl bunu düşünmekle geçirdim bebek düşünemedim. Çünkü düşük yaptıktan sonra tekrar olmaması için gerçekten içime sinen bir doktora ihtiyacım vardı. Bir sürü para da harcadım özellikle birinin dediğini birinin tutmaması içime dert oldu. O ilaçları da çok yakından biliyordum aktif pıhtısı olan anneme hastanede gıdım gıdım veriyorlardı. Neden gebelikte şeker gibi bakılıyor anlamamıştım. Ama çok şükür yaşadığım yerde doktorum aynı sizin doktorunuz gibi söyledi. Son yapılan çalışmalar tamamen onların gereksiz olduğunu ortaya çıkardı dedi. Bana güven içeçeksen de sorumluluk almıyorum her hangi bir kanama riskine karşı dedi. Ben güvendim çok şükür şimdilik sorunum yok. Arada plt bakılıyor pıhtılaşma artışı falan normal görünüyor.artık bundan sonrası Allah’a emanet inşallah herkes sağlıkla kavuşur. Ama ben çok üzülüyorum bir sürü insan test bile yapılmadan önlem olsun diye hamileyken iğneler kullanıyor. Ve bunların gerekmediği bi kaç yıla söylenecek insanlar boşuna yıpranmış olacak.
SnmTt Turna20 ben iğneyi tek başına kullanıyorum. Bence yanlış bilgilendirmeyin ☺️ Herkes kendi doktorunun dediğini yapsın.
Cge_14 May18 evet doğru 100 mg coraspirin 4000 oksapar kullaniyorum. gen testi yaptirdiniz mi eger yaptirmadiysaniz mutlaka yaptirin ki doktorunuz ona göre sizi yonlendirsin.
Busimss Busra570 canım bende enox 4000 kullanıyorum da iğneyi yaptıktan sonra senin o yay kendi mi atıyor yoksa iğneyi yaptıktan sonra çıkarıp sen basınca mı atıyor ? Onu bir türlü anlayamadım da ben. Salı günü doktor kontrolünde sorucam da şimdi denk gelince sana bir danışmak istedim.
Busra570 Busimss kendin bastırınca atıyor canım ama ben karnımın içindeyken çok bastıramıyorum iğneyi oynatıyorum çünkü o zamn. O yüzden çıkardıktan sonra bastırıyorum öyle atıyor.
May18 Arkadaslar yıne bu tartısma da emin oldum ki bu ısın tek bı dogrusu yok once Allaha sonra doktora guvenmem ve nasıp demem gerekecek bakalım neler olacak cok cok saolun bı doktora daha gorunup oyle karar verıcem ınsaşalh bende tez vakit hamile kalırım ve bebegıme kavısıırm cok tesekkur ederım hepınze ❤️🌸😘
Turna20 May18 kaderde ne varsa o yaşanıyor, Allah hayırlısını versin arkadaşım inşallah tez zamanda kucağını doldursun🙏🏻
Saraalp May18 hayır ben farklı bir şehirde yaşıyorum , herkesin durumuna göre belirleniyor reçete ama tavsiye ederim , sıra alabilirseniz mutlaka gidin, ben hocanın reçetesine göre devam ediyorum
Kbr_2019 May18 başkent hastanesinin hematoloji doktorları koagülasyon bozuklukları konusunda çok başarılı... dr çağrı gülümser kadın doğum dr u instagramdan takip edip dm den yazabilirsin. Hatta başkentten kübra hanım yönlendirdi diyebilirsin. Bu arada 15 aralık yanlış hatırlamıyorsam bilkent şehir hastanelerinde gebe takibine başlayacak. Yok onu bekleyemem dersen dr aslıhan yazıcıoğlu onunda instagramdan telefonunu alıp randevu alabilirsin. Bu arada ben ank da yaşıyordum başkentte medikal muhasebeciydim ve doktor çevrem bi de kendi genetik sorunlarımdan dolayı özellikle de konuyla ilgili çevrem çok geniş ve güvenilir. Ben bilgimi paylaşayım değerlendirmek sizin kararınız umarım yardımcı olabilmişimdir