Aselikram Kızlar pekmez yemek istiyorum ama aşırı midemi bulandırıyor bugün 1 kaşık zorla içtim ama birde bana sorun içene kadar canım çıktı istifra edicektim.Sizce nasıl tadını güzelleştirebilirim yani daha kolay içebilirim 😣
Seda_123 Aselikram Canım normalde pekmez recel tarzı şeyler yemem ben ama tahinle dut pekmezini karıştırıyor eşim bende yemiyordum eşimde ye tadı çok güzel dedi valla bayıldım tavsiye ederim
Kocerirem Aselikram bende aynı sorunu yaşıyordum ağır geliyordu süt kaynatıp ılık şekilde içine 2 yemek kaşığı atıyorum tarı efsane oluyor. İyi değil öyle Demir eksikliği yapar diyorlar ama ben öyle alabiliyorum pekmezi 😊
Birmucizeannesi Aselikram canim bence yiyebiliyosan tahinle yemen cunku yogurt sut gibi sut urunleri olunca yeterli demiri alamiyosun
Serenty Aselikram helva yapabilirsiniz şeker yerine pekmez katın.bazen ben keke katıyorum üzerine elma dilimleri doğruyorum elmaları pekmeze batiriyorum. Bir de sironu bilirmisin bilmiyorum ama kuru yufka oluyor.pekmezli tereyağıni üzerine döküp tatlı niyetine yiyebilirsin üzerine biraz da ceviz.cok güzel oluyor.
Smnl Zefna süt ürünleriyle beraber tükettiğimiz zaman içindeki Demiri alamıyoruz. Yani kansızlık için tüketilecekse süt ürünleriyle beraber tüketilmemeli.
Gribulut Kahvaltı da ısıtıp tüketiyorum ben içinede biraz tereyağı başka türlü gitmiyor bide öyle deneyin derim
Kizkalesi Aselikram bir yemek kaşığı pekmezi bir bardak suda çözdür bikaç damla limon sık tek dikişte iç😊
Damla123- Aselikram canım suyla karıştır yoğunluğunu azaltıyor bende içemiyorum ama şu ile karıştırıp günde iki cevizle tüketmeye çalışıyorum
Htcglgnaksy Aselikram kaç haftalıksın bana dokunmuyor ama gebelik şekerini yükseltir dedi doktor hamileliğimin başından beri izin vermiyor.
Yelizdemir Ben pekmezi tavaya bırakıp ısıtıyorum içine biraz margarin sonra bi yumurta kırıyorum içine köpük köpük oluyor tadı da çok güzel kışın sürekli bu şekilde yeriz biz
Humi Yelizdemir yanlis sapioyrsun butun vitamini gider oyle. Pekmez ve bal isi gormemeli. C vitaminiye tuketmek en dogru yolu
Hatice_mustafa Aselikram Ben her sabah uyanır uyanmaz içiyorum canım çünkü 8 de uyaniyorum ve 10 u buluyor kahvaltı yapmam. Pekmezi içiyorum bende tiksiniyorum kan kokuyor gibi ama hemen arkasından şu içiyorum ben ağzımdaki o pekmez ı alıp götürüyor . Sürekli böyle içebiliyorum yani.
Fifi_cik Ay bende yıyemiyorum pekmezi ama her akşam eşim bir bardak portakal suyu sıkıp içine 2 kasık pekmez koyuyor tadını oyle fazla almıyorum içiyorum tavsıye ederim deneyin bence
Kucukprens06 Canım bana hemşire dedi bir mandalinaya bir yemek kaşığı pekmez karıştır her sabah aç karnına mandalinanın suyunu sık pekmezi köy karıştır içerisindeki demir emilimini artırıyormuş hakikaten kan değerlerim yükseliyor düzenli tuketince
Humi Aselikram c vitaminiyle karistiginda daha iyi etki ediyor portakal suyuna karisitrip icebilirsin yada limon suyu
Yelizdemir Humi ben tadı bakımından söyledim benim anlattığım gibi tadı güzel oluyo vitamini ölür mü kalır mı orasını bilemem😂