Herkese merhabalar. Yarın doğum yapalı tam bir hafta olacak. Benim ve benzer durumda olan arkadaşların bir nebze de olsa içinin rahatlamasını umuyorum.
tek yumurta ikizlerine hamile olduğumu 8. Haftada kalp atışları ile birlik de öğrenmiştim. Hayatımda ki en büyük şok anıydı ve korkmuştum. Bunun üzerine aynı gün birçok risk ile karşı karşıya olduğumuzu öğrendik. Bu şekilde korkulu bir hamilelik süreci başlamış oldu. 11. Hafta da detaylı ultrasona girdim. Bebekler tek plasentalıydı ve ayrıca kordonların da bir samar eksikdi. Ense ve burunda bir sıkıntı olmadığı için doktor bu durumu problem yapmamışdı. Ama bebeklerimin beslenme problemi olacak dı bu belliydi. Korka korka sıkıntı yaşamadan 20. Haftaya geldik. Tekrar san detaylı ultrasona girdim ve kan çalma olayı şüphesi ile çapaya sevk etti perinatoloğum.
Bu süreç itibari ile her hafta çapaya gidip gelmeye başladım. Bebeklerde kan çalma başlamamışdı fakat bebeğimin birinin suyu azalmış ve kansızlığı sınırdaydı. Bir hafta sonra profesör tarafından kontrol edildim. Kordon damar yapısı be tek yumurta ikizi olmalarından dolayı amniyosentez önerdi. Çok korktum üzüldüm yaşanılan duyguyu anlatmak tarifsiz, günün sonun da amniyosentez yaptırmamaya karar verdim. Sonuçlar 20. Haftada çıkacakdı ve bebekleri kaybetme riskim vardı. Rutin şekilde hem çapa da gemde kendi kadın doğumcum tarafımdan sürekli takip ile devam ettik.32+4 de nişanım geldi ve hastaneye gittik açılma yoktu sadece hafif kasılmalar vardı. İki doz ciğer geliştirici yapıldı. Progestan ile evde yatış verildi. Rahim ağzı 10 cm ye düşmüştü. Eve geldik birgün sonra iki doZ daha ciğer geliştirici yapılacakdı ama bebeklerim beklemedi. Cumartesi sabahı suyum geldi ve acil hastaneye gittik. Doğum başlamak üzereydi fakat birçok hastanenin küvezinde yer yoktu. Şükür evimize çok yakın bir hastanede yer bulduk. Kendi doktorumun da desteği ile hiç bilmediğim bir hastaneye doğuma gittim.
genel anestizi önerildi ve acil sezeryana alındım suyum bu süreçde tamamen bitmişti. Şükür ki hastanede ki tüm çalışanlar çok iyiydi. Tek korkum bebeklerin nasıl doğacağıydı. Çünkü aylardır down sendromu olma ihtimalleri ile yaşıyorduk.
rabbime şükürler olsun bebekler sağlıklı doğdu. Küvezdeler bir kaç sağlık problemleri var ama dermanı şifası olan şeyler. Rabbim herkesin evladına şifa nasip etsin dermansıZ dert vermesin.
hepinize evlatlarınızı sağlıkla sıhhatle kucağına almak nasip olsun.
Bebeklerim şuan sıkıca tutunuyorlar hayata inşallah bu günlerde selamete çıkar. DualarınıZı eksik etmeyin 🙏