39 haftamı doldurduğum gece sabaha kadar baş ağrısından ve hazimsizlikden şikayetlendim. Ama öyle sıradan hazimsizlik değil, midem çıkacakmış gibi bir duyğuydu. 1 gün sonra randevulu sezaryen olucaktım ama öğlene doğru artık dayanamadığımı hiss ettim ve yarını bekleyemedim. Jinekoloğumu aradım ve akşama amelyata alalım dedi. Duşumu aldım, koaföre gidip fönümü çektirdim, hastahane odası süsleme organizasyonuma ve fotoğrafçıma haber etdim, son hazırlıklarımı yapdım, sonra hastahaneye gittik. Amelyatdan sonra doktorum dedi ki 5 sm açıklıkla gelmişsin. Ama ne sancım ve kasılmam ne de ağrım yoktu. Nasıl 5 sm açılmayla dayanmışım anlamadım 😅 Öncelikle onu söyleyeyim ki kızlar ben aşırı panik bir insanım. O kadar çok soru soruyorum ki merakımı gideremiyorum. Bu da bana çook zarar ile geri döndü. Amelyathaneye indiğimde beni açırı güzel güleryüzlü personel karşıladı ve iyice ilgilendiler. Kolumda damar yolu vardı, anestezoluğum geldi sohbet etdik sonra başım öne eyilecek şekilde sabit durmamı ve spinal iğne yapılması için pozisyon almama yardımcı oldular. İğne yapıldı, acı hissetmedim, sadece hafif elektrik çarpması gibi oldu. Sonra uzandım, sonda taktılar, tabi ben hissetmedim, ayaklarım uyuşmaya başladı, önüme perde geldi, başımın altında amelyathane yastığı vardı, kollarım yana açıldı, birinde tansiyon aleti, birinde damar yolu vardı. Ellerimin hafifce bağlandığını bile hissetmedim. Çünki amelyata o kadar odaklanmışdım ki... Herşey bundan sonra başladı. Aşırı stres, korku, merak, her an acıyacakmış gibi hiss, ama acı yok, dokunmaları hiss ediyorum hepsini, ama acı yok, içimden bebek çıkarken bastırıyorlar hiss ediyorum ama acı değil asla acı değil, ben ise hepsini acı sanarak stresden kendimi mahv ettim. Bunu yapmayın kızlar, ben o stresimin zararını sütümün 1 hafta gelmemesi ile ödedim. Stresden sütüm gelmedi. Neyse, 7-10 dakika geçmişti ki, bebeğimi bana gösterdiler, o kadar güzel tarifsiz hissdi ki... Ama hala stresden ölüyordum, beni bayıltın dedim dayanamıyorum. Herkes diyo acı hiss ediyormusun, hayır diyorum acl yok asla ama beni bayıltın. Neyse sakinleştirici yaptlar dikişim atıldı odaya çıkarken ayıldım. Kafam allak bullaktı çok hatırlamıyorum oralarını.. İlk süt kolostum birkaç damla emzirdiler bebeğime. 8 ci günümdeyim ve sütüm sadece birkaç damla geliyor, oğlumu takviye Hipp mama ile besliyorum. Sağlığı iyi, 3.370 kg, 51 sm doğdu.
Benim size önerilerim:
-asla stres yapmayın çünki acı olmuyor, ama stres size acı varmış gibi hiss yaşata bilir.
-ayağa ilk kalktığınızda dikişiniz acısa da bolbol yürüyün yürüyün ve bol su için yine yürüyün. Yürüdükce acı kalmıyor.
-kanamam çok olmadı, mesane pedi yetti bana.
-önü açık gecelik ve rahat sabahlıkla çok rahat edeceksiniz.
-gazınız çıkana kadar sıvı beslenin, canınız çekse de başka birşey yemeyin, yürüdükce hem pis kan akıcak, hem gazınız rahat çıkacak.
-ilk büyük tuvaletinizi 3-4 gün sonra yapmanız çok normal.
-dikişleri kuru tutmak için su geçirmez bant yapacaklar ama 3-4 gün sonra o bant çıkınca çok rahat ediceksiniz.
-eğilip kalkmakta kendinizi zorlamayın, yine 3-4 güne ağrılar çok hafifliyor ve 1 haftaya eski hayatınıza geri dönüyorsunuz.
-bebeğinizle vakit geçirin, kucağınıza alın kokunuzu hissetsin, onun size ihtiyacı var ve bu yabancı olduğu dünyada bildiği tek şey sizin kokunuz ve sesiniz.
-ağrınız olunca ağrıkesici yapıyorlar, öyle ahım şahım ağrı olmuyor.
-ilk zamanlar anne olduğunuzu tam anlamıyorsunuz, ama bir kaç gün sonra dünyanın en güzel duyğusuna alışıyorsunuz.
-bebek için hastahanede en çok bez ve zıbın kullandım.
-dikiş yeri açık yara olmadığı için kötü bir görüntüsü olmuyor, merak etmeyin.
-en önemlisi iyi bir çocuk doktoru bulun, bu hayatınızı çok kolaylaştırıcak.
-karnıma bastırma, kum torbası bilmem ne olmadı.
-sütünüz artsın diye Humana Anne Çayı alıp için.
-bebeğe herkes dokunmasın, ellerini yıkamayan, sigara içen, dışardan gelen herkesden ellerini yıkamasını rica edin. Alınacaklarsa da alınsınlar, önemli olan Bebek!
-lohusayken hassas dönemde çok misafir kabul etmeyin, rahat dinlenin ve bebekle ilgilenin bir de iyi beslenin. 1 hafta-10 güne daha rahatlamış hiss edeceksiniz.